Ο Απόλλων Πάτρας κατάφερε να «λυγίσει» και το Ψυχικό και με σκορ 81-68 να εδραιωθεί στη τρίτη θέση της Α'2 κατηγορίας. Εκπληκτικός ο MVP Άγγελος Τσάμης που σημείωσε triple-double. Το debut.gr βρέθηκε στη Πάτρα και αναλύει την αναμέτρηση.

Η Εξέλιξη Του Ματς ανάμεσα στον Απόλλωνα και το Ψυχικό

H πρώτη περίοδος ξεκίνησε με τους Πατρινούς να προηγούνται γρήγορα με 4-0. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκοντας ρυθμό από την άμυνά τους ισοφάρισαν σε 6-6 με το κάρφωμα του Freitas για να ακολουθήσει ένας εκατέρωθεν καταιγισμός τριπόντων. Από την μία ήταν οι Μολφέτας-Τσάμης και από την άλλη ήταν ο Μάντζαρης. Ο παίκτης του Ψυχικού έκανε ότι ήθελε την άμυνα του Απόλλωνα και διατηρούσε την ομάδα του κοντά στο σκορ. Με καλάθι και φάουλ του Μιλεντίγιεβιτς οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 17-17 και στην συνέχεια με δυο τρίποντα του Μάντζαρη προσπέρασαν για πρώτη φορά στο σκορ με 19-23. Ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν άλλαξε με το Ψυχικό να έχει τη πρωτοβουλία των κινήσεων και να τελειώνει τη πρώτη περίοδο μπροστά με 24-29.

Στη δεύτερη περίοδο και οι δυο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν καλή άμυνα και από εκεί να βρουν ρυθμό στην επίθεση τους. Με τον Απόλλωνα να χτυπά μέσα από τη ρακέτα μείωσε γρήγορα σε 30-31. Το Ψυχικό αντέδρασε αμέσως έχοντας σημείο επαφής στην επίθεση τον Παπανικολάου που με δικό του τρίποντο έστειλε τη διαφορά στο +9 (32-41). Από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμούς και με σερί 9-0 όχι μόνο μείωσαν τη διαφορά αλλά προσπέρασαν κιόλας με 43-41 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Καταλυτικός παράγοντας της επιστροφής αυτής ήταν ο νεαρός Νίκος Τσιακμάς που με ένα γκολ-φάουλ και ένα τρίποντο έδωσε το σήμα της αντεπίθεσης για την ομάδα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι απλώς έλεγξαν το ματς από την αρχή μέχρι το τέλος και έφτασαν στην νίκη. Αρχικά, με τρίποντο του Μπαζίνα ανέβασαν τη διαφορά στο +5 (46-41) και με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Ζούμπου το σκορ μετατράπηκε σε 51-43. Το Ψυχικό προσπάθησε να μειώσει με τον Μιλεντίγιεβιτς αλλά από εκείνο το σημείο και μετά ανέλαβε δράση ο Τσάμης όπου με την υψηλή απόδοσή του καθόρισε και την έκβαση της αναμέτρησης. Στα τέλη της τρίτης περιόδου οι ομάδες σκόραραν μόνο με βολές μέχρι και το buzzer beater του Ζούμπου που μετέτρεψε το σκορ σε 62-54.

Ο Απόλλωνας μπήκε το ίδιο δυνατά και στη τελευταία περίοδο και με δυο τρίποντα από τους Μολφέτα-Τσάμη η διαφορά πήγε πάνω από τους 10 (68-56). Ο Μάντζαρης με τον Freitas μείωσαν σε 70-63 αλλά δεν υπήρξε συνέχεια. Ο Τσάμης με πέντε συνεχόμενους πόντους έγειρε τη πλάστιγγα της νίκης στον Απόλλωνα (75-65), την οποία ήρθε να κλειδώσει με νέο τρίποντο ο Μολφέτας (78-65). Ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε με τον Απόλλωνα να πανηγυρίζει μία τεράστια νίκη με σκορ 81-68 που τον εδραιώνει για τα καλά στη τρίτη θέση της βαθμολογίας.

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Το ματς αυτό θα μπορούσε εύκολα να μετονομαστεί και σε ντέρμπι για τη τρίτη θέση. Και οι δυο ομάδες είναι αρκετά δυνατές, με έμπειρους παίκτες και αξίζουν να βρίσκονται σε αυτή τη θέση της βαθμολογίας. Η πρώτη μονομαχία της χρονιάς κατέληξε στην Απόλλωνα πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ. Στο πρώτο ημίχρονο η διαφορά του σκορ ήταν αρκετά κοντά ενώ το Ψυχικό αν είχε κάποιες καλύτερες επιθετικές επιλογές θα μπορούσε να είχε συντηρήσει καλύτερα τη διαφορά που είχε στο ματς. Την αντεπίθεση του Απόλλωνα την ξεκίνησε ο νεαρός Τσιακμάς, με συνεχόμενους πόντους αλλά και αρκετά καλή άμυνα. Με τη νίκη αυτή ο Απόλλωνας βρίσκεται στη τρίτη θέση, ένα πόντο πίσω από τον δεύτερο Διαγόρα Δρυοπιδέων. Από την άλλη το Ψυχικό μένει μόνο τέταρτο στη βαθμολογία και χρειάζεται να αναλύσει τα λάθη στα οποία υπέπεσε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.

MVP

Ο Άγγελος Τσάμης. Αυτά που κάνει έμπειρος 38χρονος guard στο παρκέ είναι απίστευτα. Με 26 πόντους, 15 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 39 στο ranking(!) απλά τα λόγια είναι περιττά. Ο Τσάμης αποδυκνύει πως το μπάσκετ δεν έχει ηλικία. Η χρονιά που κάνει με τον Απόλλωνα είναι εξαιρετική και οι φίλαθλοι απολαμβάνουν αυτά που κάνει στο παρκέ. Από κοντά σε απόδοση και ο Νίκος Τσιακμάς που με 8 πόντους έδωσε το σύνθημα για την αντεπίθεση του Απόλλωνα όταν βρισκόταν πίσω στο σκορ. Ο ίδιος, μάλιστα, μίλησε στο debut.gr και έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Σίγουρα είναι μία μεγάλη νίκη. Ναι μεν εδραιωνόμαστε στη τρίτη θέση αλλά δεν στεκόμαστε καθόλου σε αυτό. Εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά μας με χαμηλά το κεφάλι, να ξεκουραστούμε στις γιορτές και από την επόμενη βδομάδα θα αρχίσουμε να δουλεύουμε για το επόμενο παιχνίδι. Η βοήθεια του κόσμου ήταν καταλυτική και μέσα στη Περιβόλα αποτελεί τον 6ο παίκτη. Χαιρόμαστε που έχουμε ίσως την πιο δυνατή έδρα σε όλο το πρωτάθλημα. Η άμυνα μας στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά καλή και μέσα από εκεί καταφέραμε να φτάσουμε σε μία ακόμα μεγάλη νίκη.

Ο στόχος μας από την αρχή της σεζόν ήταν η γρήγορη παραμονή και μετά να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αυτό δεν έχει αλλάξει. Καμία ομάδα δεν σώθηκε από το πρώτο γύρο ούτε μπήκε στα play-off από το πρώτο γύρο. Χαιρόμαστε που έχουμε αυτό το ρεκόρ γιατί επιβραβεύεται η καθημερινή σκληρή δουλειά και το καλό κλίμα που έχουμε σαν ομάδα. Ωστόσο ο στόχος είναι ίδιος. Να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και εμείς να γινόμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι. Το μόνο που έχουμε να ανταγωνιζόμαστε είναι ο κακός μας εαυτός.

Έχω ξαναπεί πως ο Απόλλωνας είναι μία μεγάλη ευκαιρία για μένα και εγώ με τη σειρά μου θέλω να βελτιώνομαι συνεχώς. Όποτε και όπως μου ζητήσει ο προπονητής μου θέλω να είμαι εκεί και να βοηθήσω. Δεν θέλω να σταθώ σε αυτό που έκανα εγώ γιατί η προσπάθεια είναι συλλογική. Με χαροποιεί που βοήθησα με το τρόπο μου να φτάσουμε στη νίκη και γενικότερα σε κάθε παιχνίδι δίνω το 100% με σκοπό η ομάδα να φτάσει στο τέλος στη νίκη».

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Ο Νίκος Παπανικολάου. Ο center του Ψυχικού αγωνίστηκε σχεδόν σε όλο το παιχνίδι αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του. Από ένα σημείο και μετά έχασε αρκετές μάχες, χρεώθηκε με τεχνική ποινή και γενικότερα δεν μπόρεσε να μπει στο κλίμα του αγώνα.

ΤΟ HIGHLIGHT

Τα πέντε συνεχόμενα τρίποντα που σημείωσαν οι δυο ομάδες στη πρώτη περίοδο που έδωσαν και ένα γρήγορο ρυθμό στην αναμέτρηση.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ24-29, 43-41, 62-54, 81-68

Απόλλων Π. (Δελέγκος): Τσιακμάς 8 (2), Νιφόρας 5, Κούτρας, Παπαφωτίου, Κάδρας 3, Τσάμης 26 (3), Μολφέτας 18 (4), Ζούμπος 14 (1), Μπαζίνας 5 (1), Τζακόπουλος, Εζόμο, Κουκουλάς 2.
Ψυχικό (Ρεμεντέλας): Γκαβασιάδης, Κοντούδης, Παπανικολάου 9 (1), Μαλέλης, Μάντζαρης 19 (5), Μιλεντίγεβιτς 9, Μαστόρος 10 (1), Τσουργιάννης, Ρουμελιώτης 5 (1), Φρέιτας 16.

Πηγή Εικόνας: Δημήτρης Τρασάνης