Η ώρα για το πρώτο "Ελ Κλάσικο" της σεζόν έφτασε, και το debut.gr σας..προετοιμάζει!

Λιγότερο από 2 ώρες έχουν απομείνει για τη σέντρα του πρώτου φετινού “κλάσικο” στο “Καμπ Νόου”. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης διασταυρώνουν τα ξίφη τους, όντας μαζί στην κορυφή της Λα Λίγκα με 35 βαθμούς. Όπως είναι αναμενόμενο, το συγκεκριμένο παιχνίδι αναμένεται με τρομερό ενδιαφέρον από τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους ο αγώνας του “Καμπ Νόου” γίνεται περισσότερο -από άλλες φορές- ιδιαίτερος…

Μαζί στην κορυφή, μαζί και στο γήπεδο!

 Ξεκινώντας από τα έξω-αγωνιστικά, πέραν της μεταξύ τους ισοβαθμίας, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ θα μεταβούν στο γήπεδο μαζί! Ο λόγος; Το έντονο κλίμα που επικρατεί στη Βαρκελώνη, το οποίο πριν λίγους μήνες ανάγκασε την Ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να αναβάλει το ματς (ήταν προγραμματισμένο για 26/10). Σε μια κίνηση πρωτοποριακή ακόμη για τα δεδομένα αυτών των δύο “κολοσσών”, έχει αποφασιστεί πως εκτός από την κοινή μετάβαση στο “Καμπ Νόου”, θα υπάρξει και συνύπαρξή τους σε γνωστό ξενοδοχείο της Βαρκελώνης. Συγκεκριμένα, στο “Princesa Sofia”, στο οποίο διαμένει η αποστολή της Ρεάλ, έχει ήδη μεταβεί η αποστολή των γηπεδούχων. Σκοπός είναι να μην στοχοποιηθεί το εν λόγω ξενοδοχείο από τους Καταλανούς διαδηλωτές, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε είδους ένταση!

Ένταση από τη μια,απουσίες από την άλλη.

 Στο στρατόπεδο των “μπλαουγκράνα”, πέρα από την αγωνιστική αμφισβήτηση, επικρατεί ένταση, λίγες στιγμές πριν την έναρξη του αγώνα. Όπως μετέδωσε το πασίγνωστο -και έγκυρο- μέσο ESPN, στη χθεσινή προπόνηση της Μπαρτσελόνα, ο Αρτούρο Βιδάλ, αφού πληροφορήθηκε πως δεν θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα, έξαλλος αποχώρησε από αυτή. Και παρά το γεγονός πως οι συμπαίκτες του προσπάθησαν να τον…ηρεμήσουν, φαίνεται πως ο ίδιος δεν κρατήθηκε, προχωρώντας σε πιο…”βίαιες” ενέργειες! Το εν λόγω συμβάν -ίσως- ενισχύει τις φήμες που θέλουν τον Χιλιανό χαφ να αποχωρεί τον ερχόμενο Γενάρη από τη Βαρκελώνη.

Συν τοις άλλοις, ο Πορτογάλος μπακ της Μπάρσα,Νέλσον Σεμέδο, και ενώ η αποστολή βρισκόταν στο ξενοδοχείο, πληροφορήθηκε πως έπεσε θύμα κλοπής! Οι ληστές, εκμεταλλευόμενοι την απουσία του, “μπήκαν και σήκωσαν” ότι μπορούσαν (τα ρεπορτάζ κάνει λόγο για ρολόγια και κοσμήματα μεγάλης αξίας). Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει στο κεφάλι του περισσότερους “πονοκεφάλους” από τον…αγωνιστικό που τον “βασανίζει” εδώ και μήνες!

Στην αντίπερα όχθη, η “βασίλισσα” που βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση το τελευταίο διάστημα, ταξίδεψε στη Βαρκελώνη χωρίς τον Μαρσέλο, ενώ σχεδόν καμία πιθανότητα να αγωνιστεί δεν έχει και ο Εντέν Αζάρ! Σίγουρα πρόκειται για δύο σημαντικότατες απώλειες για τον Ζιντάν, πέραν των -εδώ και καιρό- γνωστών, Χάμες, Ασένσιο και Λούκας Βάσκεθ.

Ο Γάλλος προπονητής που επέστρεψε στο “Μπερναμπέου” μετά την απόλυτα πετυχημένη πρώτη του θητεία, θέλει να φύγει με το “διπλό” από την έδρα της μισητής αντιπάλου, και πρέπει να διαχειριστεί τις παραπάνω απουσίες, σε συνδυασμό με το “θέμα Μπέιλ”. Είναι γνωστό εδώ και μήνες πως ο Ουαλός δεν απολαμβάνει τον καιρό του στη Μαδρίτη, και επιθυμεί διακαώς να αποχωρήσει. Η σχέση του με τον “Ζιζού” είναι..περίεργη, ενώ εκείνη με τους οπαδούς των “μερέγνχες” δεν είναι και η καλύτερη, αν αναλογιστεί κανείς τις συνεχείς αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του!

Μέτρα και..αριθμοί!

Με τις δύο αποστολές να έχουν ήδη φτάσει στο “Καμπ Νόου” την ώρα που γράφεται το κείμενο, παρατηρήσαμε πολύ ισχυρή αστυνόμευση. Πολλοί κάνουν λόγο για το πιο..επικίνδυνο “κλάσικο” της ιστορίας, και γι’αυτόν ακριβώς το λόγο αστυνομία, ομάδες και αρμόδιοι συνεργάζονται αρμονικά τις τελευταίες ώρες. Κανείς δε θέλει κάτι να…στραβώσει, πόσω μάλλον η διοργανώτρια αρχή, που πολύ καλά γνωρίζει πως το παιχνίδι είναι το μεγαλύτερο, εμπορικότερο, σπουδαιότερο και πιο…αναμενόμενο στον πλανήτη!

Στα των αριθμών, το παρόν παιχνίδι θα είναι το νούμερο 214, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να “έχει κεφάλι” στις νίκες, 87, απέναντι σε 82 της Μπάρσα, με 44 ματς να έχουν λήξει ισόπαλα. 

Όσο αφορά αναμετρήσεις στο “Καμπ Νόου”, η Μπαρτσελόνα έχει υπερ-διπλάσιες νίκες από τους φιλοξενούμενους. 57 “άσοι”, 28 νίκες των “μερέγχες” και 23 “χ”.

Ειδικότερα, η ομάδα του Βαλβέρδε βρίσκεται μόλις 1 γκολ μακριά από την συμπλήρωση των 400 στο “ντέρμπι”, ενώ ο σύλλογος της Μαδρίτης μετρά ήδη 403.

Από το 2016 έχει να νικήσει η Ρεάλ τη Μπαρτσελόνα! Έκτοτε, έχουμε 4 νίκες των Καταλανών και 2 ισοπαλίες.

Στους σκόρερς, φυσικά ο Λιονέλ Μέσι είναι πρώτος με 26. Ακολουθούν Ντι Στέφανο και Κριστιάνο Ρονάλντο με 18, ενώ από τους..υπάρχοντες, ο Λουίς Σουάρεζ έχει βρει δίχτυα 11 φορές, και ο “καυτός” το τελευταίο διάστημα Μπενζεμά, 9!

Ελπίζουμε το παραπάνω κείμενο να…αύξησε τις προσδοκίες σας για το μεγάλο ντέρμπι που έχει σέντρα σε λιγότερο από 1,5 ώρα. Καλή απόλαυση!