Ο Παναθηναϊκός αναγκάστηκε να παίξει χωρίς κόσμο, την στιγμή που διαθέτει την πιο επιδραστική έδρα στην Ευρώπη αλλά κατάφερε να πάρει μια σημαντική νίκη

Ο Παναθηναϊκός έκανε τα εύκολα δύσκολα με την Φενέρ και κόντεψε να χάσει ένα δικό του παιχνίδι. Το ματς έμοιαζε με αυτό στην Βαρκελώνη απλά αυτή την φορά, οι πράσινοι ήταν εκείνοι που είχαν το προβάδισμα στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Πάντως η ομάδα του Ρικ Πιτίνο έκανε το χρέος του κερδίζοντας μια δυνατή αντίπαλο, σε ένα γήπεδο που δεν έμοιαζε καθόλου με την έδρα φόβητρο που διαθέτει. Αυτό είναι ουσιαστικά η μεγαλύτερη νίκη της ομάδας, ότι δηλαδή πέρασε αναίμακτα την αναποδιά με την τιμωρία της έδρας του. Όπως είπε και ο ίδιος ο κόουτς του Παναθηναϊκού, το ΟΑΚΑ είναι η έδρα με την μεγαλύτερη επιρροή στην απόδοση της ομάδας σε σχέση με όλα τα γήπεδα που έχει παίξει την καριέρα του. Όποτε, υπό αυτή την έννοια, ο ΠΑΟ έκανε το καθήκον του και με το παραπάνω. 

Νίκη στο 5

Στα επιμέρους τώρα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε ίσως για πρώτη φορά την φετινή σεζόν να ελέγξει τα ριμπάουντ. Ήτοι, την μεγαλύτερη αδυναμία που έχει σαν ομάδα. Το ερώτημα βέβαια είναι αν αυτό συνέβη λόγω του κοντού και σχετικά “σοφτ” Λοβέρν, ή λόγω συνολικά βελτιωμένης λειτουργίας της “front line” του Παναθηναϊκού; Κυριακή κοντή γιορτή όμως, αφού το αμέσως επόμενο ματς είναι με την άκρως αθλητική Μακάμπι και όλα τα ερωτήματα θα απαντηθούν.

Image result for panathinaikos fenerbahçe"

Η αντιμετώπιση Πιτίνο

Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένα ακόμα πράγμα το οποίο τίθεται προς εξέταση μετά την χθεσινή αναμέτρηση. Την στιγμή που η Φενέρ είχε το “μομέντουμ” του αγώνα και οι γηπεδούχοι ήταν στο παρκέ χωρίς τον αποβλημένο με 5 φάουλ Νικ Καλάθη, ο Ρικ Πιτίνο, έμεινε αμέτοχος και δεν ζήτησε ούτε ένα τάιμ άουτ (παρά μόνο στα τελευταία δευτερόλεπτα). Ήταν πραγματικά αρκετά περίεργο, την στιγμή που ο εγκέφαλος της ομάδας έλειπε και ο αντίπαλος είχε την ψυχολογία, ο προπονητής να αφήνει το ματς στο ένστικτο των παικτών του. Από την άλλη , ο αντίλογος λέει ότι αν δεν είχε κρατήσει τα τάιμ άουτ του, ίσως να μην μπορούσε να τα πάρει, για να βάλει την μπάλα μέσα στο παρκέ στις επαναφορές, στα τελευταία δευτερόλεπτα.
Image result for panathinaikos fenerbahçe"

Η Φενέρ

Ξέρω ότι θα ακουστεί τουλάχιστον οξύμωρο, αλλά η Φενέρ μου έδειξε μια ομάδα με τρομερές προδιαγραφές. Αν ο Βέσελι επιστρέψει στα “στάνταρ” που τον έχουμε συνηθίσει, η ομάδα του Ζοτς δεν έχει να ζηλέψει τίποτα και από κανέναν. Με άμυνα που σπάει κόκαλα, έχει μια πολύ καλή βάση να ανατρέψει την βαθμολογική της κατάσταση και να πάει για το βήμα παραπάνω. Οι Τούρκοι ήταν τρομερά επιθετικοί στην άμυνά τους, πίεσαν σε όλο το γήπεδο, έκαναν αμέτρητα “deflections” και πάρα πολλά (11) κλεψίματα. Οπότε, η βάση έχει μπει. Αν λύσει το πρόβλημα στο 5, θα είναι και πάλι για μεγάλα πράγματα.