Η 17η (και προτελευταία του πρώτου γύρου) αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε, και το debut.gr σας μεταφέρει τα σπουδαιότερα σημεία της.

Αν και δεν είναι τόσο εντυπωσιακή όπως η Πρέμιερ Λίγκ, ή με τις ανατροπές που παρακολουθούμε στη Μπουντσεσλίγκα, η εφετινή Λα Λίγκα είναι σίγουρα μια από τις πιο συγκλονιστικές όλων των εποχών. Όχι λόγω θεάματος όπως προείπαμε, αλλά από βαθμολογικής άποψης, αφού είτε για τον τίτλο, είτε για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, είτε για την παραμονή, επικρατεί ένας πανικός! Οι ομάδες που διεκδικούν καθένα από αυτά, έχουν αποστάσεις της τάξεως των 1-4 βαθμών, πράγμα που σημαίνει πως σε κάθε αγωνιστική μπορούμε να έχουμε ανακατατάξεις! Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, δεν είχαμε κάποιο αποτέλεσμα που να μας εξέπληξε, υπήρξε όμως αγωνία, κυρίως στα ματς των δύο πρωτοπόρων, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, με αμφότερες να πηγαίνουν στο “κλάσικο” της Τετάρτης (18/12, 21:00) “χέρι-χέρι”! Η Βιγιαρεάλ “φρέναρε” την -εκπληκτική φέτος- Σεβίλλη, νικώντας τη στην έδρα της με 1-2, η Χετάφε συνεχίζει να ονειρεύεται καθώς με το 2-0 επί της Βαγιαδολίδ παραμένει στην τετράδα, 1 βαθμό μπροστά από την 5η Ατλέτικο (νίκησε 2-0 την Οσασούνα). Ισόπαλες ήρθαν και οι 3 ομάδες που βρίσκονται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού!

Το ματς που ξεχώρισε:

Η “κατάρα του Ανοέτα” επέστρεψε για τη Μπαρτελόνα! Οι “μπλαουγκράνα” ύστερα από δύο συνεχόμενες χρονιές με ισάριθμες νίκες, είδαν τους Βάσκους να τους σταματούν, με το τελικό 2-2, σε συνδυασμό με το 1-1 της Ρεάλ Μαδρίτης στην έδρα της Βαλένθια να κάνει το επερχόμενο “Ελ Κλάσικο” ακόμα (αν γίνεται!) ελκυστικότερο! Οι γηπεδούχοι που πραγματοποιούν μια αξιόλογη σεζόν, προηγήθηκαν στο 12ο λεπτό με το πέναλτι του Ογιαρθάμπαλ, όμως ο Γκριζμάν μετά την ασίστ του Σουάρεζ στο 38′ έστειλε τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια. Μόλις τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του β’ μέρους, ο Ουρουγουανός που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, μετουσίωσε σε γκολ την πάσα του Μέσι για το 1-2. Ωστόσο, με τη συμπλήρωση 62 λεπτών αγώνα, η Σοσιεδάδ έφτασε στο 2-2 με τον Ισακ. Πλέον, το “Ανοέτα”  είναι η έδρα όπου η Μπάρσα έχει “αφήσει” τους περισσότερους βαθμούς (21), ξεπερνώντας το “Μπερναμπέου” (20).

Ο MVP της αγωνιστικής:

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να χρίσουμε πολυτιμότερο παίκτη της 17ης στροφής τον Καρίμ Μπενζεμά. Αρχικά, με το γκολ του στο 95ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Βαλένθια, “έσωσε την παρτίδα” για τη Ρεάλ, και την κράτησε στην ισοβαθμία με την Μπαρτσελόνα. Ενόψει του “κλάσικο”, δε θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερο σενάριο, με τις δύο πρωτοπόρους να βρίσκονται αμφότερες στους 35 πόντους! Στο δια ταύτα, ο Μπενζεμά για ένα ακόμη ματς έδωσε τη λύση στη “βασίλισσα”, σε μια φάση που και ο Τιμπό Κουρτουά είχε προωθηθεί για την ισοφάριση! Ο Γάλλος στράϊκερ “έπιασε” στα 12 γκολ τον Μέσι, και δείχνει “καυτός” την εφετινή σεζόν! Ένας σέντερ-φορ που λόγω της παρουσίας του Κριστιάνο Ρονάλντο (αλλά και διάφορων εξω-γηπεδικών αιτιών) στη Μαδρίτη, δεν έπαιρνε την προσοχή που του αναλογούσε. Και πλέον, με τη φυγή του Πορτογάλου και την εξαιρετική φόρμα του, είναι ξεκάθαρα ο νο1 αστέρας της Ρεάλ…!

Βαθμολογία:

  1. Μπαρτσελόνα 35
  2. Ρεάλ Μ. 35
  3. Σεβίλλη 31
  4. Χετάφε 30
  5. Ατλέτικο Μ. 29
  6. Σοσιεδάδ 28
  7. Αθλέτικ Μ. 27
  8. Βαλένθια 27
  9. Γρανάδα 24
  10. Οσασούνα 23
  11. Λεβάντε 23
  12. Μπέτις 23
  13. Βιγιαρεάλ 22
  14. Αλαβές 19
  15. Βαγιαδολίδ 19
  16. Έϊμπαρ 16
  17. Μαγιόρκα 15
  18. Θέλτα 14
  19. Λεγανιές 10
  20. Εσπανιόλ 10

Ακολουθεί την Τετάρτη 18/12 στις 21:00 το εξ’αναβολής Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μ. της 10ης αγωνιστικής!

Επόμενη αγωνιστική (20-22/12):

Έϊμπαρ-Γρανάδα

Μαγιόρκα-Σεβίλλη

Μπαρτσελόνα-Αλαβές

Βιγιαρεάλ-Χετάφε

Βαγιαδολίδ-Βαλένθια

Λεγανιές-Εσπανιόλ

Οσασούνα-Σοσιεδάδ

Μπέτις-Ατλέτικο Μ.

Λεβάντε-Θέλτα

Ρεάλ Μ.-Αθλέτικ Μ.