Η 15η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε, και το debut.gr σας μεταφέρει τα σπουδαιότερα σημεία της.

Λίγες ημέρες πριν την καθιερωμένη χειμερινή διακοπή της, η γερμανική Μπουντεσλίγκα μας προσέφερε ένα ακόμη γεμάτο Παρασκευο-Σαββατοκύριακο! Η κορυφή άλλαξε, με τη Λειψία να είναι πλέον πρώτη και στο +2 από τη δεύτερη πια Γκλάντμπαχ που ηττήθηκε με 2-1 από τη Βόλφσμπουργκ, ενώ η Ντόρτμουντ επέστρεψε με εντυπωσιακό τρόπο στην τετράδα (3η συγκεκριμένα) με εντυπωσιακό “πέρασμα”  από την έδρα της Μάιντζ με 0-4! Η Σάλκε συνεχίζει να εκπλήσσει και να παραμένει σε τροχιά Τσάμπιονς Λίγκ, και στο Μόναχο η Μπάγερν διέλυσε με 6-1 τη Βέρντερ, υπενθυμίζοντας σε όλους πως ο δρόμος για τον τίτλο είναι..μακρύς!

Το ματς που ξεχώρισε:

Δε θα μπορούσε να είναι άλλο από το εμφατικό 6-1 της Μπάγερν επί της Βέρντερ Βρέμης! Στην “Αλιάνζ Αρίνα”, οι πρωταθλητές έχοντας σε σπουδαία μέρα τον Κουτίνιο, και παρά το γεγονός πως έμειναν πίσω στο σκορ με τη συμπλήρωση 24 λεπτών αγώνα (Ράσιτσα), επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα μετά από δύο σερί ήττες. Στο 45′ ο Κουτίνιο ισοφάρισε, για να έρθει ο…βιονικός φέτος Λεβαντόφσκι να ανατρέψει την κατάσταση πριν οι δύο ομάδες πάνε στην ανάπαυλα. Ακολούθησε…καταιγισμός! Λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρες παιχνιδιού, ο Κουτίνιο έκανε το 3-1, ο “Λέβα” έφτασε τα 18 τέρματα στο 72′, ο Μίλερ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 5-1 τρία λεπτά αργότερα, ενώ το κερασάκι στην τούρτα (6-1) έβαλε ο Κουτίνιο στο 78′, ολοκληρώνοντας με χατ-τρικ μια εξαιρετική εμφάνιση!

Ο MVP της αγωνιστικής:

Ο Τζέιντον Σάντσο κάνει πράγματα και θαύματα την εφετινή σεζόν και αν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν σκόραρε με τέτοια συχνότητα, ο Άγγλος θα ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη Γερμανία! Κόντρα στη Μάιντζ, ο Σάντσο σκόραρε μια φορά, “έφτιαξε” ένα γκολ και η γενικότερη παρουσία του δικαιολόγησε -και πάλι- τα όσα γράφονται για εκείνον. Σε μια περίοδο δύσκολη για την ομάδα του Βεστφάλεν, ο νεαρός εξτρέμ είναι εκεί για να δίνει λύσεις. Πλέον, ο Σάντσο έφτασε τα 10 γκολ και τις 10 τελικές πάσες στα 5 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όντας ο μοναδικός ποδοσφαιριστής -μέχρι στιγμής- με αυτό το επίτευγμα! Και πραγματικά, δείχνει συνεχώς πως μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα…

Βαθμολογία:

  1. Λειψία 33
  2. Γκλάντμπαχ 31
  3. Ντόρτμουντ 29
  4. Σάλκε 28
  5. Μπάγερν Μ. 27
  6. Φράιμπουργκ 25
  7. Λεβερκούζεν 25
  8. Βόλφσμπουργκ 23
  9. Χοφενχάϊμ 21
  10. Ουνιόν Β. 20
  11. Άουγκσμπουργκ 20
  12. Άϊντραχτ Φ. 18
  13. Χέρτα Β. 15
  14. Μάιντζ 15
  15. Βέρντερ Β. 14
  16. Φορτούνα Ν. 12
  17. Κολωνία 11
  18. Πάντερνμπορν 9

Επόμενη αγωνιστική (17,18/12):

Βέρντερ Β.-Μάιντζ

Άουγκσμπουργκ-Φορτούνα Ν.

Ντόρτμουντ-Λειψία

Ουνιόν Β.-Χοφενχάϊμ

Λεβερκούζεν-Χέρτα Β.

Άϊντραχτ Φ.-Κολωνία

Βόλφσμπουργκ-Σάλκε

Γκλάντμπαχ-Πάντερνμπορν

Φράιμπουργκ-Μπάγερν Μ.