Ο Ολυμπιακός έδειξε την ανωτερότητα του στη Τρίπολη και με το εμφατικό 0-5 δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στο τοπικό Αστέρα. Το debut.gr σας μεταφέρει όσα διαδραματίστηκαν στο ματς.

Σε τυπική υπόθεση μετέτρεψε το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ο Ολυμπιακός αφού με το εμφατικό 0-5 πέρασε σαν «σίφουνας» από την Τρίπολη. Οι ερυθρόλευκοι ήταν καταιγιστικοί σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και αρκετοί παίκτες ξεχώρισαν με την εμφάνιση τους. Μοναδικό ψεγάδι τoυ ματς ο σοβαρός τραυματισμός του Γκιλιέρμε μετά το άσχημο τάκλιν του Πασαλίδη. Το debut.gr σας μεταφέρει όσα διαδραματίστηκαν στη Τρίπολη.

Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» το ματς από το πρώτο ημίχρονο

Από το πρώτο κιόλας ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήδη σκεφτόταν το επόμενο παιχνίδι. Με τον Μασούρα να ανοίγει το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό και τον Ποντένσε στο 9’ να γράφει το 0-2 το παιχνίδι ήδη είχε πάρει το δρόμο του. Το μαρκάρισμα του Πασαλίδη πάνω στον Γκιλιέρμε στο 15’ όχι μόνο έφερε την αποβολή του παίκτη από το παιχνίδι αλλά προκάλεσε και τον σοβαρό τραυματισμό του Βραζιλιάνου παίκτη του Ολυμπιακού. Οι φιλοξενούμενοι παρόλα αυτά δεν κατέβασαν ταχύτητα. Αντίθετα συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό εκμεταλλευόμενοι και την αριθμητική ανισορροπία που είχε δημιουργηθεί. Έτσι μέχρι το τέλος του ημιχρόνου πέτυχαν άλλα δυο γκολ με τον Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός συνεχίζει ακάθεκτος να σκοράρει και αυτό φέρνει τεράστια ικανοποίηση στις τάξεις των ερυθρόλευκων.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα με το δείκτη του σκορ ήδη στο 0-4. Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες με τον Αστέρα να αποτελεί απλό παρατηρητή του ματς. Κάπως έτσι φτάνουμε στο 73’ όταν ο Μασούρας πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 0-5 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Στο δια ταύτα

Η εμφάνιση του Ολυμπιακού ήταν πάρα πολύ καλή και αυτό το επιβεβαιώνει και το τελικό σκορ. Όμως ο τραυματισμός του Γκιλιέρμε «πάγωσε» τους ανθρώπους του Ολυμπιακού που πλέον περιμένουν  να μάθουν πόσο καιρό θα απουσιάσει ο παίκτης. Από την άλλη στα θετικά προστίθεται η εμφάνιση τόσο του Ελ Αραμπί που συνδυάστηκε με γκολ όσο και του Σουντανί με τις τρεις ασίστ. Από την άλλη ο Αστέρας βρίσκεται σε μία μεταβατική κατάσταση. Ο coach Ράσταβατς προσπαθεί να μάθει τους παίκτες προκειμένου να διαπιστώσει πως θα κινηθεί στη πορεία του πρωταθλήματος. Από το σημερινό ματς πάντως δεν κέρδισε και πολλά…

MVP

Ο Ελ Αραμπί. Δεν είναι μόνο τα δυο γκολ αλλά και η συνολική του παρουσία που ήταν εξαιρετική. Από κοντά και ο Σουντανί με τον Μασούρα.

Κάτω από τη βάση

Ο Πασαλίδης. Το τάκλιν του ήταν αρκετά επικίνδυνο και δικαίως αποβλήθηκε από το ματς.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Ελαμπντελαουί, Καμαρά, Γκιλιέρμε (17’ Μπουχαλάκης), Μασούρας, Ποντένσε (37’ Ραντζέλοβιτς), Σουντανί, Ελ Αραμπί (65’ Γκερέρο).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τασουλής, Σουάρεθ, Πασαλίδης, Καπίγια, Μουνάφο (65’ Άνχελ), Ιγκλέσιας, Λουίς Φερνάντεθ, Μαρκ Φερνάντεθ (21’ Βαλιέντε), Μπαράλες (46’ Μπόρχα).