Το Debut.gr και ο Σωτήρης Κεφάλας βρέθηκαν στο Ιβανώφειο και αναλύουν τη νίκη του Προμηθέα με σκορ 72-70 απέναντι στον σκληροτράχηλο Ηρακλή.

Ύστερα από ένα αμφίρροπο ματς σε όλα τα δεκάλεπτα, ο Προμηθέας κατάφερε να φύγει με το διπλό κυριολεκτικά στο τελευταίο λεπτό χάρη στο καλάθι του Κατσίβελη. Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους o Αγραβάνης που μάλιστα αποχώρησε και τραυματίας, με 18 πόντους ενώ για τον Ηρακλή πάλεψε ο Χάνλαν με 21 πόντους.

Έναρξη παιχνιδιού και ο Ηρακλής ξεκινά με τους Τέπιτς, Σούλερ, Χάνλαν, Ντέιβις και Καββαδά. Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Μάκη Γιατρά αρχίζει με τους Ρόμπινσον, Λίποβι, Μπαμπ, Αγραβάνη και Φίλερ.

Από το ξεκίνημα το πρώτου δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν επιθετικά τον Καββαδά καθώς ο Προμηθέας ξεκίνησε με small ball σχήμα. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να έχουν πρόβλημα στην αντιμετώπισή του ακόμη και με την ύπαρξη του Έλις στην πεντάδα. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι έβρισαν τις λύσεις με τις εμπνεύσεις των Έλις και Ρόμπινσον. Η διαφορά έφτασε στο +4 για τους γηπεδούχους καθώς οι Χάνλαν και Σούλερ εκμεταλλεύτηκαν τους ανοιχτούς διαδρόμους που έδινε η άμυνα του Προμηθέα (17-13). Αρκετά ισορροπημένο το πρώτο δεκάλεπτο με τον Ηρακλή να διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα (23-21).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε νευρικά και για τις δύο ομάδες. Με τις καλές άμυνες του Κατσίβελη το παιχνίδι ήρθε στα ίσια (23-23). Ο Προμηθέας βελτίωσε τη κυκλοφορία του και ο Ηρακλής συνέχιζε να είναι εύστοχος. Οι φιλοξενούμενοι γύρισαν την άμυνά τους σε 3-2 ζώνη θέλοντας να κλείσουν τους διαδρόμους και να περιορίσουν την ευστοχία των γηπεδούχων. Παράλληλα, τα 2/2 τρίποντα του Αγραβάνη έδωσαν προβάδισμα τεσσάρων πόντων για τον Προμηθέα (32-36). Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη όμως έβρισκε τις λύσεις με τα τρίποντα του Ζάρα (4/5) και τις επιθετικές πρωτοβουλίες του Χάνλαν. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Προμηθέα να βρίσκεται στο +1.

Ξεκίνημα δευτέρου ημιχρόνου και οι γηπεδούχοι με πίεση πάνω στη μπάλα κατάφεραν να δυσκολέψουν τα plays του Προμηθέα. Και οι δύο ομάδες άρχισαν το δεύτερο μέρος ευστοχώντας από τα 6,75. Συνεπώς, το σκορ δεν άλλαξε δραματικά. Προβάδισμα τριών πόντων για την ομάδα του Ηρακλή (46-43). Ο Προμηθέας θέλησε να ανεβάσει το tempo του παιχνιδιού κάνοντας σερί 8-0 και παίρνοντας προβάδισμα πέντε πόντων (46-51). Η διαφορά πήγε στους 8 και αυτό χάρη στους 15 προσωπικούς πόντους του Αγραβάνη. Ο Ηρακλής όμως κατάφερε να κρατήσει την επαφή με το σκορ και να διεκδικήσει τη νίκη στο τέταρτο δεκάλεπτο (51-55).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι ομάδες ξεκίνησαν νευρικά δίνοντας έμφαση στην άμυνα. Το γκολ-φάουλ του Χάνλαν κατέβασε τη διαφορά στο -1 (54-55). Ο Μπαμπ έδωσε ανάσα στο Προμηθέα με το τρίποντο του (58-62). Ωστόσο, ο επιθετικός οίστρος του Χάνλαν έφερε το ματς στα ίσια (62-62). Αμέσως μετά, ο Οκερέαφορ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Το γήπεδο είχε πάρει ‘φωτιά’ για τα καλά. Οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν ξανά το προβάδισμα, εντούτοις ο Ηρακλής είχε τις απαντήσεις. Ο Χάνλαν έδειχνε αποφασισμένος να πάρει τον αγώνα με τους 21 προσωπικούς του πόντους (ένα λεπτό πριν τη λήξη). Η εμπειρία του Κατσίβελη μιλάει στα τελευταία δευτερόλεπτα (70-72) και έτσι ο Προμηθέας πέτυχε μια πολύ δύσκολη εκτός έδρας νίκη.

Την επόμενη αγωνιστική ο Ηρακλής ταξιδεύει στη Λήμνο για να αντιμετωπίσει τον Ήφαιστο ενώ ο Προμηθέας παραμένει στη Θεσσαλονίκη για να αναμετρηθεί με τον ΠΑΟΚ.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 49-40, 51-55, 70-72.

Ηρακλής (Γιάννης Καστρίτης): Τέπιτς 5 (1/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Καββαδάς 5 (5 ριμπάουντ), Σούλερ 11 (1/5 τρίποντα, 5 ασίστ), Ντέιβις 7 (7 ριμπάουντ), Χάνλαν 21 (7/10 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 1/1 βολή, 5 ριμπάουντ), Μανωλόπουλος, Οκερέαφορ 6 (1/3 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 3/4 βολές), Κακαρούδης 2, Ζάρας 14 (4/5 τρίποντα), Γεωργαλάς.

Προμηθέας (Μάκης Γιατράς): Μπαμπ 8 (1/3 δίποντα, 2/9 τρίποντα), Λίποβι 8 (1/3 δίποντα, 2/8 τρίποντα), Αγραβάνης 18 (2/6 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 2/3 βολές, 7 ριμπάουντ), Φίλερ 4, Ρόμπινσον 8, Κασελάκης 9 (2 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Κατσίβελης 5 (0/3 τρίποντα, 4 ασίστ), Έλις 12 (4/6 δίποντα, 4/4 βολές, 9 ριμπάουντ), Μαντζούκας.