Σε ένα παιχνίδι που έσπασε καρδιές, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Ερυθρού Αστέρα με 1-0 και συνεχίζει στην Ευρώπη, στους 32 του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι έχασαν πολλές ευκαιρίες, ενώ είχαν και την τύχη με το μέρος τους όταν οι Σέρβοι έχασαν πέναλτι στο τέλος του πρώτου μέρους. Φλύαρη υπεροχή και οι […]

Σε ένα παιχνίδι που έσπασε καρδιές, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Ερυθρού Αστέρα με 1-0 και συνεχίζει στην Ευρώπη, στους 32 του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι έχασαν πολλές ευκαιρίες, ενώ είχαν και την τύχη με το μέρος τους όταν οι Σέρβοι έχασαν πέναλτι στο τέλος του πρώτου μέρους.

Φλύαρη υπεροχή και οι καρδιές στη θέση τους

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού θύμιζε αρκετά τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στη Superleague, καθώς ο Ερυθρός Αστέρας είχε παθητικό ρόλο και περίμενε τους γηπεδούχους στο δικό του μισό. Ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να φανούν ιδιαίτερα απειλητικοί, με τον Ελ Αραμπί στην κορυφαία ευκαιρία των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος να αστοχεί σε κεφαλιά από πολύ πλεονεκτική θέση. Ο Ερυθρός Αστέρας έπαιρνε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και μετά από μια αντεπίθεση στο 41, ο πρώην ερυθρόλευκος Μάρκο Μάριν ανατράπηκε από τον Γκιλιέρμε και έδωσε στην ομάδα του την ευκαιρία να πάρει μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση. Ο Τομανέ όμως σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Σα, με την εξέλιξη αυτή να πανηγυρίζεται έξαλλα από τον κόσμο του Ολυμπιακού, ο οποίος ήξερε τι βουνό  θα είχε να ανέβει η ομάδα του, εφόσον οι φιλοξενούμενοι άνοιγαν το σκορ. Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα ισόπαλες χωρίς τέρματα

Καταιγισμός ευκαιριών και άγχος που έβγαζε μάτι

Το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα είχε πολύ διαφορετική εικόνα. Οι ερυθρόλευκοι γνωρίζοντας ότι η κλεψύδρα άδειαζε, άρχισαν να πιέζουν ολοένα και περισσότερο τον Ερυθρό Αστέρα, όμως η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι. Τα δύο σουτ του Γκιλιέρμε δεν βρήκαν στόχο, η κεφαλιά του Ελ Αραμπί βρήκε το αριστερό δοκάρι του Μπόργιαν, ο οποίος είπε όχι και στην τρομερή ευκαιρία του Ποντένσε από τη μικρή περιοχή. Το άγχος κυρίευσε για τα καλά τους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι ξαφνικά σταμάτησαν να βρίσκουν τρόπους να απειλούν τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Φτάσαμε λοιπόν στο 85, ο Μπουχαλάκης σέντραρε για τον Ομάρ, ο νεοεισελθών Ζάντερ βρήκε τη μπάλα με το χέρι και ο Ορσάτο έδειξε για δεύτερη φορά στο ματς τη λευκή βούλα. Ο Ελ Αραμπί ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπόργιαν και υπέγραψε τη χρυσή πρόκριση της ομάδας του στην επόμενη φάση του Europa League μέσα σε πανδαιμόνιο. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης οι Σέρβοι δεν μπόρεσαν να βρουν καμία ευκαιρία να απειλήσουν, ενώ με λίγη περισσότερη προσοχή στην τελική προσπάθεια, οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να είχαν διπλασιάσει τα τέρματά τους. Αυτό ουδόλως φυσικά τους ένοιαξε, μιας και το 1-0 ήταν αρκετό για να ξεκινήσουν τα πανηγύρια.

MVP ο συγκλονιστικός Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος έκανε ότι ήθελε από την πλευρά του, συνεχίζοντας τις μαγικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί τη φετινή σεζόν

Πρωτάθλημα και εσωτερικές μεταγραφές

Πλέον οι ερυθρόλευκοι αφοσιώνονται στο πρωτάθλημα, αφού με την Ευρώπη θα ξανασχοληθούν σε 2 μήνες. Αυτό το διάστημα είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό, καθώς καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα γεμίσει τη φαρέτρα του με τους παροπλισμένους αυτή την περίοδο Σισέ, Λάζαρο και Βαλμπουενά, ενώ ακόμα και ο Φορτούνης θα έχει μπει στην τελική ευθεία για την πλήρη αποθεραπεία του.

Οι καρδιές επέστρεψαν στις θέσεις τους, όμως ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει άμεσα τον καλό του εαυτό, εφόσον θέλει να ανταποκριθεί με επιτυχία στους φετινούς του στόχους, την κατάκτηση του πρωταθλήματος και μια καλή πορεία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Τσιμίκας, Μεριά, Σεμέδο, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά (61′ Γκερέρο), Ποντένσε, Μασούρας (70′ Λοβέρα), Ελ Αραμπί (90′ Μπενζιά).

Ερυθρός Αστέρας (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπόργιαν, Γκόμπελιτς, Μιλούνοβιτς, Ντέγκενεκ, Ρόντιτς, Ίβανιτς (82′ Ζάντερ), Ν. Πέτροβιτς, Μάριν, Βουκάνοβιτς (65′ Μποάκιε), Γκαρσία, Τομανέ (58′ Λα Πάρα)