Ονόματα που περιμένατε. Ονόματα που θα εκπλαγείτε. Μία λίστα γεμάτη αστέρες που δεν έχουν σηκώσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Το Debut.gr έκανε την έρευνά του και σας τους παρουσιάζει.

Πρόκειται για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής ονειρεύεται να βρεθεί στο πάνθεον αυτών που έχουν σηκώσει την κούπα με τα μεγάλα αυτιά. Υπάρχουν όμως και πολλοί που δεν τα έχουν καταφέρει. Και μάλιστα κάποια ηχηρά ονόματα.

Το Debut.gr έκανε μία έρευνα και σας παρουσιάζει τους 10 πιο μεγάλους αστέρες που όμως δεν έχουν χαρεί ποτέ την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

1. Τζιανλουίτζι Μπουφόν

Ίσως ο κορυφαία άτυχος της λίστας. Γι’ αυτό μπαίνει και στην κορυφή. Ο Ιταλός «κέρβερος» της Γιουβέντους, ο αγαπημένος «Τζίτζι» των Ιταλών, δεν έχει χαμογελάσει ποτέ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έμεινε στο Τορίνο χρόνια, έφτασε στον τελικό τρεις φορές και το έχασε και τις τρεις.
Έφτασε σε σημείο να προδώσει τον «έρωτά» του, τη Γιουβέντους, πήγε στην Παρί Σεν Ζερμέν των πολλών εκατομμυρίων αλλά ούτε εκεί χαμογέλασε.

2. Μίκαελ Μπάλακ

Ο Γερμανός ογκόλιθος. Το «τυχερό» Νο 13. Ο Μίκαελ Μπάλακ φόρεσε τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου ένα χρόνο μετά την κατάκτηση της κούπας με τα μεγάλα αυτιά (2002) ενώ μπορεί να πέρασε από την Τσέλσι κατά τα πιο πετυχημένα χρόνια των Λονδρέζων αλλά στάθηκε άτυχος στο ευρωπαϊκό κομμάτι αφού οι «μπλε» κατέκτησαν τη μοναδική τους κούπα το 2012, δύο χρόνια μετά την αποχώρησή του.
Φυσικά, ο Μπάλακ είχε φτάσει στον τελικό δύο φορές, τόσο με τη Λεβερκούζεν το 2002 όσο και με την Τσέλσι το 2008. Και στις δύο περιπτώσεις η ομάδα του ηττήθηκε στα πέναλτι.

3. Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Κι όμως. Παρά το γεγονός ότι έχει γυρίσει σχεδόν όλες τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, ποτέ δε βρέθηκε στη σωστή ομάδα την κατάλληλη χρονιά. Μάλιστα, η Ίντερ και η Μπαρτσελόνα κατέκτησαν το τρόπαιο την αμέσως επόμενη χρονιά από την αποχώρησή του.
Ο Σουηδός, ιδιότροπος επιθετικός δεν έχει κατακτήσει ποτέ του κάποιο Τσάμπιονς Λιγκ.

4. Φρανσέσκο Τότι

Η σημαία της Ρόμα. Ο ηγέτης των «τζιαλορόσι» έμεινε πιστός στην πρώτη -και μοναδική- ομάδα του και στερήθηκε ένα Τσάμπιονς Λιγκ. Ακόμα και όταν η Ρεάλ Μαδρίτης του χτυπούσε την πόρτα, εκείνος έμενε στη Ρόμα. Ο χρόνος δε γυρίζει πίσω και ο Τότι θα έχει πάντα αυτό το… παράπονο από την καριέρα του.

5. Πάβελ Νέντβεντ

Ακριβώς στην ίδια μοίρα με τον Μπουφόν. Ο Τσέχος «τιμωρός» δεν κατάφερε να γευτεί τη γλύκα του Τσάμπιονς Λιγκ παρά το γεγονός ότι ήταν κι εκείνος μέρος της μεγάλης Γιουβέντους που απέκλεισε την κάτοχο Ρεάλ Μαδρίτης το 2003 αλλά ηττήθηκε από τη Μίλαν στον τελικό.

6. Έρικ Καντονά

Η κινητήριος δύναμη της Γιουνάιτεντ πίσω στα 90s. Ο Καντονά ήταν ένας εκ των σκληρότερων αλλά και πιο αποτελεσματικών επιθετικών της ιστορίας του ποδοσφαίρου. Με τη Γιουνάιτεντ κυριάρχησε εντός των συνόρων αλλά στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν τα κατάφερε.
Η καλύτερη ευρωπαϊκή παρουσία του ήταν το 1997 όταν η Γιουνάιτεντ αποκλείστηκε από τη Ντόρτμουντ στα ημιτελικά του θεσμού.

7. Ρονάλντο

Κι όμως. Το «Φαινόμενο» δεν έχει κατακτήσει ποτέ το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ρονάλντο έχει κατακτήσει τρεις φορές το βραβείο του «Παίκτη της Χρονιάς» αλλά ποτέ το Τσάμπιονς Λιγκ. Αϊτχόφεν, Μπαρτσελόνα, Ίντερ, Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν δεν του χάρισαν την κούπα με τα μεγάλα αυτιά. Το μόνο ευρωπαϊκό τρόπαιο που κατέκτησε ήταν το UEFA με την Ίντερ το 1998.

8. Ντένις Μπέργκαμπ

Φονικός σκόρερ. Φόρεσε τη φανέλα πολλών ευρωπαϊκών… θηρίων αλλά δυστυχώς για εκείνο έφτασε μόνο στην κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA και μάλιστα εις διπλούν με τον Άγιαξ και την Ίντερ.
Με τη φανέλα της Άρσεναλ έφτασε μέχρι και τον τελικό το 2006 αλλά η Μπαρτσελόνα στάθηκε εμπόδιο στην κατάκτηση του τροπαίου.

9. Ρομπέρτο Μπάτζιο

Ο άνθρωπος που έχει συνδυάσει το όνομά του με το χαμένο πέναλτι του τελικού του Μουντιάλ το 1994. Ένας παίκτης-θρύλος των γηπέδων που στερήθηκε το Τσάμπιονς Λιγκ όταν αποφάσισε το 1995 να αποχωρήσει από τη Γιουβέντους.
Η ομάδα του Τορίνο θα κατακτούσε το τρόπαιο ένα χρόνο μετά. Παρά την κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA το 1993, το Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι πάντα το μεγάλο «άχτι» του Il Divin’ Codino.

10. Ρουντ Βαν Νίστελροϋ

Τελευταίος στη λίστα, ο Βαν Νίστελροϋ. Ο Ολλανδός επιθετικός ήταν ένα από τα ονόματα που σίγουρα δε θα περίμενε κανείς να δει σε αυτή τη λίστα. Κι αυτό γιατί έχει βρεθεί στην τρίτη θέση της λίστας με τους κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία του θεσμού με 56 γκολ.
Τόσο όμως στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και στη Ρεάλ Μαδρίτης, δεν κατόρθωσε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.