Ακόμα μια αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε. Το Debut.gr σας παρουσιάζει μια συνολική ανασκόπηση των όσων έγιναν στην 12η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Αγωνιστική με πολλά ωραία ματς και πολλά υψηλά σκορ. Ξεχώρισαν πολλά παιχνίδια και γενικότερα ήταν μια αγωνιστική με υψηλό θέαμα, πολύ σασπένς και μεγάλες μάχες. Δεν θα ήταν υπερβολή, να λέγαμε ότι συνολικά θα μπορούσε να μπει ανάμεσα στις καλύτερες της χρονιάς έως τώρα.

Το ματς της αγωνιστικής

Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 99-93

Αποτέλεσμα εικόνας για παναθηναϊκόσ ολυμπιακόσ

Φυσικά δε θα μπορούσαμε να έχουμε διαλέξει άλλο, πέραν του Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Οι δύο ομάδες έδωσαν τεράστια μάχη και τελικά οι “Πράσινοι” ήταν αυτοί που κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο.  Από το ξεκίνημα του αγώνα ήταν ξεκάθαρος ο στόχος του Ολυμπιακού να κουράσει τον Νικ Καλάθη πιέζοντας τον στο κατέβασμα και στην ουσία να σταματήσει την δημιουργία του. Στη συνέχεια η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει στη μεριά των γηπεδούχων. Και αυτό χάρη στον φοβερό και τρομερό Ταϊρίς Ράις ο οποίος «κουβάλησε» τον Παναθηναϊκό στο σκοράρισμα. Το ματς κρίθηκε στην παράταση εκεί όπου ο Ράις, οι κακές επιθετικές επιλογές του Ολυμπιακού αλλά και τα συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ των γηπεδούχων έδωσαν την νίκη στη ομάδα του Ρικ Πιτίνο. Χωρίς αμφιβολία, ήταν από τα καλύτερα ντέρμπι αιωνίων των τελευταίων ετών.

Η έκπληξη

Αρμάνι Μιλάνο-Ερυθρός Αστέρας 67-77

Αποτέλεσμα εικόνας για αρμανι μιλανο-ερυθρος αστερας 67-77

Η έκπληξη της αγωνιστικής ήρθε από τον παλιό γνώριμο Ντράγκαν Σάκοτα και τον Ερυθρό Αστέρα ο οποίος πέτυχε μεγάλο διπλό απέναντι στη ντεφορμέ ομάδα του Μιλάνο. Οι ερυθρόλευκοι της Σερβίας έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους πιέζοντας τη μπάλα, κλείνοντας τους διαδρόμους προς το καλάθι και περιορίζοντας σημαντικά την δημιουργία των Σέρχι και Ρολ. Στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι πήραν διαφορά 10 πόντων (47-57) και έκτοτε η ομάδα του Έτορε Μεσίνα δεν κατάφερε να γυρίσει πλήρως το παιχνίδι. Από τον Ερυθρό Αστέρα ξεχώρισε χωρίς αμφιβολία ο Λορένζο Μπράουν με 21 πόντους (7/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 4/4 βολές), 7 ασίστ και 2 τάπες. Στην αντίπερα όχθη ο Ροντρίγκεζ πάλευε μόνος του έχοντας 14 πόντους.  Πέραν του αρνητικού αποτελέσματος πάντως, ο προπονητής της Αρμάνι προβληματίζεται γιατί είδε ξανά τον Νέντοβιτς να αποχωρεί με πρόβλημα τραυματισμού, έχοντας στα πιτς ήδη τους Μίτσοφ και Γκουντάιτις.

MVP- Ταιρίς Ράις

Δεν μπορούσε να είναι άλλος. Ο Αμερικάνος πέταγε βότσαλα στην θάλασσα και με τους 41 πόντους τους, μπορούμε να πούμε χωρίς υπερβολή ότι κέρδισε ολομόναχος τον Ολυμπιακό. Ρεκόρ πόντων στην ιστορία της ομάδας και μία από τις καλύτερες επιδόσεις συνολικά στην διοργάνωση. Το 8/16 τρίποντα από έναν παίκτη που την χρονιά στην Μπαρτσελόνα σούταρε με 32% τα λέει όλα από μόνο του. Απλά απολαυστικός…

Στα αξιοσημείωτα

Από αυτή την αγωνιστική σίγουρα κρατάμε τις 17 ασίστ του Καμπάτσο στην αναμέτρηση της Ρεάλ με τη Βαλένθια, το εξαιρετικό αμυντικό πλάνο του Σάρας απέναντι στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας περιορίζοντας κατά πολύ τα potentials της περιφερειακής γραμμής του Δημήτρη Ιτούδη καθώς και τη σταθερότητα που παρουσιάζει εδώ και καιρό το συμπαγές σύνολο της Μακάμπι η οποία ωστόσο μετά την αναμέτρηση με τη Μπάγερν μετράει δύο σοβαρότατες απώλειες. Ο ΝτιMπαρτολομέο τραυματίστηκε στο θωρακικό μυ και θα απουσιάσει για έξι μήνες ενώ ο Γουόλτερς χτύπησε στο μηρό και θα λείψει περίπου δύο μήνες.

Η φάση της αγωνιστικής

Χωρίς αμφιβολία το μπάζερ μπίτερ τρίποντο του Μάικ Τζέιμς στη παράταση της αναμέτρησης ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ζαλκίρις. Ο Αμερικανός απέδειξε για μια ακόμη φορά πως είναι μετρ των late game situations.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ζαλκίρις  85-82

Μακάμπι-Μπάγερν Μονάχου 77-55

Αρμάνι Μιλάνο-Ερυθρός Αστέρας 67-77

Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια 111-99

Χίμκι-Μπαρτσελόνα 94 -102

Ζενίτ- Βιλερμπάν   75-70

Φενέρμπαχτσε-Άλμπα Βερολίνου   107 -102

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός  99-93

Βαθμολογία

1. Ανατολού Εφές  10-2

2. Μπαρτσελόνα  9-3

3. Ρεάλ Μαδρίτης 9-3

4. Μακάμπι  8-4

5. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 8-4

6. Παναθηναϊκός 8-4

7. Αρμάνι Μιλάνο 7-5

8. Χίμκι  6-6

9. Ολυμπιακός  5-7

10. Ερυθρός Αστέρας 5-7

11. Μπασκόνια 5-7

12. Φενέρμπαχτσε 5-7

13. Βιλερμπάν 5-7

14. Άλμπα Βερολίνου 4-8

15. Βαλένθια  4-8

16. Μπάγερν Μονάχου 4-8

17. Ζαλκίρις 3-9

18. Ζενίτ 3-9

Επόμενη αγωνιστική

12/12: Χίμκι-Άλμπα Βερολίνου

12/12: Φενέρμπαχτσε-Ανατολού Εφές

12/12: Ερυθρός Αστέρας- Μπασκόνια

12/12: Μακάμπι- ΤΣΣΚΑ Μόσχας

12/12: Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός

13/12: Ζαλκίρις-Βαλένθια

13/12: Μπάγερν Μονάχου-Ζενίτ

13/12: Βιλερμπάν-Αρμάνι Μιλάνο

13/12: Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός