Σε ένα ματς με φοβερό σασπένς μέχρι το τελευταίο λεπτό, Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να λυγίσει τον Ολυμπιακό στην παράταση και πήρε το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ με 99-93. Ήταν ένα εξαιρετικά αμφίρροπο και συνάμα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και θα μπορούσαν και οι δύο ομάδες να το είχαν πάρει. Από την μία οι “Πράσινοι” […]

Σε ένα ματς με φοβερό σασπένς μέχρι το τελευταίο λεπτό, Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να λυγίσει τον Ολυμπιακό στην παράταση και πήρε το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ με 99-93. Ήταν ένα εξαιρετικά αμφίρροπο και συνάμα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και θα μπορούσαν και οι δύο ομάδες να το είχαν πάρει. Από την μία οι “Πράσινοι” αν είχαν διαχειριστεί καλύτερα την διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο και από την άλλη οι Πειραιώτες αν ο Μπάλντγουιν είχε ευστοχήσει στην προ τελευταία επίθεση, ή αν είχε κάνει φάουλ στον Παπαγιάννη πριν ισοφαρίσει. Η έκβαση του παιχνιδιού εδραιώνει τον Παναθηναϊκό εντός οχτάδας και η εικόνα του Ολυμπιακού τον κάνει να αισιοδοξεί ότι θα καταφέρει στο τέλος να μπει σε αυτή. Κορυφαίοι του παιχνιδιού ήταν φυσικά ο Ράις που με τους 41 πόντους του “τερμάτισε” την στατιστική. Ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν κορυφαίο τον “αειθαλή” Σπανούλη με 18.

Tyrese Rice celebrates - Panathinaikos OPAP Athens - EB19

Ράις ο αντι-Λεκαβίτσιους

Είναι το πρώτο πράγμα που συζητήθηκε χθες μετά το τέλος του παιχνιδιού. Ο Παναθηναϊκός πλέον διαθέτει έναν πραγματικό “game changer” και όχι έναν παίκτη που απλά μπορεί να κάνει καλά 2-3 πράγματα. Ο Αμερικανός δεν είναι απλά μια καλύτερη λύση σε σχέση με τον Λέκα, είναι ένας παίκτης που μπορεί και να ξεκουράσει τον Καλάθη, αλλά και να κάνει κάποια πράγματα που ο Νικ δεν μπορεί τόσο καλά. Όπως πολύ σοφά είχε δηλώσει ο Ρικ Πιτίνο πριν μια βδομάδα, “είναι διαφορετικά από πέρυσι γιατί έχω αλλαγή του Καλάθη έναν φοβερό παίκτη και κάτοχο της Γιούυρολιγκ”. Μια βδομάδα ο Ράις έσπευσε να τον επιβεβαιώσει. Επίσης άξιο συγχαρητηρίων για τον ίδιο τον παίκτη είναι ότι από το 32% στην τελευταία χρονιά στην Γιούρολιγκ, σουτάρει φέτος με 45% και αυτό φαίνεται να μην είναι τυχαίο.

Nikola Milutinov - Olympiacos Piraeus - EB19

Το ρημάδι το φάουλ

Ο Ολυμπιακός για πολλούς έχασε την νίκη μέσα από τα χέρια του. Στο +2 έπρεπε να βγάλει μια άμυνα για να πάρει το ματς. Μπορούσε όμως να μην είχε βγάλει καν αυτή την άμυνα και να κέρδιζε. Ένα φάουλ του Μπάλντγουιν στον Παπαγιάννη νωρίς, θα έστελνε τον σέντερ του Παναθηναϊκού στις βολές. Με 1/2 ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε το ματς, με 2/2 θα είχε 6 δευτερόλεπτα περίπου, να κρίνει το παιχνίδι εκείνος. Αυτό το φάουλ δεν έγινε ποτέ και το ματς χάθηκε. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη εκδοχή. Το φάουλ που δεν έγινε στον Παπαγιάννη, θα μπορούσε να γίνει ακόμα νωρίτερα στον Καλάθη. Να θυμίσω, έτσι είχε πράξει σε ένα παλαιότερο ματς, ο Σφαιρόπουλος και με αυτόν τον τρόπο πήρε το παιχνίδι. Βέβαια με τον αν δεν γράφεται ιστορία, οπότε ο Ολυμπιακός καλύτερα να κρατήσει από αυτό το παιχνίδι την βελτιωμένη του εικόνα.

Georgios Papagiannis - Panathinaikos OPAP Athens - EB19

Η παράξενη δήλωση Πιτίνο για Γουάιλι

Το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός έτρεξε να κλείσει τον Τζέικομπ Γουάιλι. Ο Αμερικάνος έγινε η πρώτη μεταγραφή της νέας ομάδας πριν καν καλά καλά τελειώσει το θέμα προπονητή. Όπως δήλωσε ο ίδιο ο Πιτίνο, ο παίκτης είναι προσωπική του εισήγηση. Παρόλα αυτά, με αυτόν στον πάγκο παίζει ελάχιστα και πολύ λιγότερο από την εποχή Πεδουλάκη. Χθες δεν αγωνίστηκε καθόλου και ο προπονητής του Παναθηναϊκού ξάφνιασε τους πάντες με την αποκάλυψη του. Ο παίκτης λογίζεται για την θέση -4- και πρέπει να μάθει να παίζει σε αυτή. Από που κι ως που; Και αν όντως ήρθε για -4-, ποια ήταν τα στοιχεία που ενέπνευσαν τον κόουτς Πιτίνο να τον φέρει στην ομάδα. Κάτι δεν κολλάει και καλό θα ήταν να ξεκαθαριστεί άμεσα το θέμα, γιατί η ομάδα πονάει στην θέση -5- και ο από ότι φαίνεται χάνεται μια σχετικά καλή λύση.