Ο Απόλλωνας Πατρών με μία εξαιρετική τρίτη περίοδο κέρδισε και το Ανατόλια με 75-68 και πλέον εδραιώνεται για τα καλά στις θέσεις των play-offs. Το debut.gr βρέθηκε στη Πάτρα και αναλύει.

Η Εξέλιξη Του Ματς ανάμεσα στον Απόλλωνα και Ανατόλια

Η πρώτη περίοδος ήταν αρκετά ισορροπημένη με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά στα οποία ο Απόλλωνας κατάφερε να πάρει μία μικρή διαφορά. Οι δύο ομάδες «χτυπώντας» με σουτ από τη περιφέρεια έφεραν το σκορ γρήγορα στο 6-6. Το Ανατόλια με σερί 5-0 προηγήθηκε με 6-11 αλλά οι γηπεδούχοι είχαν απαντήσεις. Με το Κάδρα να κυριαρχεί στο ζωγραφιστό και με τρίποντο του Ζούμπου ο Απόλλωνας προηγήθηκε με 16-12 και διατηρούσε αυτό το προβάδισμα μέχρι το τέλος της περιόδου. Με 2/2 βολές ο Πιλκούδης μείωσε σε 22-19 αλλά με το τρίποντο του Ζούμπου η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 25-19.

Η δεύτερη περίοδος δεν είχε το αντίστοιχο θέαμα. Οι δυο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες και επιπόλαιες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που στα πρώτα πέντε λεπτά το επιμέρους σκορ ήταν 2-9. Αν η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε κάποιες καλύτερες επιλογές στην επίθεσή της τότε θα μπορούσε να είχε πάρει και μεγαλύτερο προβάδισμα από τον ένα πόντο (27-28). Σε εκείνο το σημείο η είσοδος του Μολφέτα αποδείχθηκε καταλυτική για τους Πατρινούς καθώς με δικό του σερί 6-0 πήραν εκ νέου το προβάδισμα και με αυτό πήγαν στα αποδυτήρια (33-28).

Η τρίτη περίοδος ήταν αυτή η οποία έκρινε και το ματς. Οι γηπεδούχοι μπήκαν αρκετά δυνατά από την αρχή και κατάφεραν να πάρουν μία διαφορά η οποία ήταν χρήσιμη ειδικά στη τέταρτη περίοδο. Ο Μπαζίνας για τους γηπεδούχους ήταν κυριολεκτικά παντού σε άμυνα και επίθεση και ήταν αυτός που έκανε και τη διαφορά. Με δυο δικά του τρίποντα, «ξεμπλόκαρε» τον Απόλλωνα στην επίθεση και ανέβασε τη διαφορά στο +13 (45-32). Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μειώσουν χτυπώντας κυρίως με τον Μπρόζο αλλά οι Πατρινοί έβρισκαν πάντα την απάντηση. Έτσι με το νέο τρίποντο του Μπαζίνα και τις βολές του Τσιακμά το σκορ διαμορφώθηκε 57-43.

Στην τελευταία περίοδο οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν μία άμυνα ζώνης η οποία αποσυντόνισε τον Απόλλωνα αλλά δεν στάθηκε ικανή να αντιστρέψει την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί. Με ένα σερί 8-2 το Ανατόλια μείωσε σε 62-51 σε μία τελευταία προσπάθεια να αλλάξει την εικόνα του ματς. Κατάφερε μάλιστα, με ένα τρίποντο του Γαλανίδη να ρίξει και τη διαφορά κάτω από τους δέκα (69-60). Εκεί όμως ήταν ξανά ο νεαρός Μπαζίνας που με επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι ανέβασε ξανά τη διαφορά στους 11 (71-60). Το Ανατόλια δεν το έβαλε κάτω, μείωσε σε 71-66 αλλά πλέον ο χρόνος ήταν λίγος και όχι με το μέρος του. Με τελικό σκορ 75-68 ο Απόλλωνας πανηγύρισε άλλη μία νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και αρχίζει να κοιτάει πιο ψηλά αν και τα διοικητικά προβλήματα συνεχίζουν να τον ταλανίζουν.

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Ο Απόλλωνας απέδειξε για άλλο ένα ματς πως η έδρα του αποτελεί μεγάλο «όπλο». Με καλή άμυνα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ματς κατάφερε να πάρει μία ακόμα σημαντική νίκη στη κούρσα της Α’2. Πλέον ο στόχος της παραμονής παύει να υφίσταται καθώς με τέτοιες εμφανίσεις οι βλέψεις είναι για κάτι καλύτερο. Η βαθμολογία άλλωστε το επιβεβαιώνει αυτό. Επίσης κέρδος για τους γηπεδούχους η εμφάνιση του νεαρού Μπαζίνα που με 4/4 τρίποντα (σύνολο 15 πόντους) και καλή αμυντική παρουσία ήταν ο MVP του ματς. Από την άλλη το Ανατόλια ήταν αρκετά αξιόμαχο αλλά σε κάποια κρίσιμα σημεία έχασε τη συγκέντρωσή του. Αρχικά, στη δεύτερη περίοδο όπου έπαιξε καλή άμυνα, προσπέρασε στο σκορ αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και τέλος η κακή τρίτη περίοδος όπου εκεί οι Πατρινοί έχτισαν διαφορά. Η άμυνα ζώνης που έπαιξαν στο τελευταίο δεκάλεπτο δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους αντιπάλους τους και ίσως έπρεπε να χρησιμοποιηθεί και νωρίτερα.

MVP

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω ο Μπαζίνας. Με τρία τρίποντα στη τρίτη περίοδο συνέβαλε στο να χτίσει διαφορά η ομάδα του ενώ και στην άμυνα ήταν καλός με συνεχή πίεση πάνω στη μπάλα. Ο νεαρός guard μίλησε αποκλειστικά στο debut.gr και έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Καταρχήν να δώσουμε συγχαρητήρια στην ομάδα του Ανατόλια. Ήταν πολύ ανταγωνιστικοί και ξέρουμε ότι και στα εκτός έδρας παιχνίδια είναι αρκετά δυνατοί. Εμείς δουλέψαμε σκληρά όλη την εβδομάδα, βγάλαμε ένα καλό πρόσωπο και ήμασταν συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Αυτό το δείξαμε και μέσα στο παρκέ και στο τέλος πανηγυρίσαμε τη νίκη».

Όσον αφορά τη δική του καλή εμφάνιση δήλωσε ότι: «Στόχος μου είναι να βοηθάω την ομάδα όσο καλύτερα γίνεται. Μέσα από τέτοια παιχνίδια, ένας μικρότερος παίκτης όπως είμαι εγώ κερδίζει πάρα πολλά. Όποτε με αφήνουν μόνο μου πάντα προσπαθώ να σκοράρω. Σήμερα, είχα και τύχη με το μέρος μου πετυχαίνοντας 4/4 τρίποντα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν επιζητώ κάτι καλύτερο για την συνέχεια. Θέλω να κάνω και καλύτερες εμφανίσεις από τη σημερινή και να βοηθάω όσο μπορώ περισσότερο την ομάδα μου.

Το μόνο πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως κάθε βδομάδα. Να είμαστε συγκεντρωμένοι και κάθε Σάββατο να είμαστε έτοιμοι για μια νέα μάχη, να παίζουμε με καρδιά και με τη βοήθεια του κόσμου να παίρνουμε τις νίκες που θέλουμε».

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Ο Άγγελος Τσάμης. Μακριά από το καλό του εαυτό ο guard του Απόλλωνα αλλά έχοντας «κουβαλήσει» την ομάδα του σε όλα τα υπόλοιπα ματς μία «κακή» εμφάνιση δικαιολογείται. Για τους φιλοξενούμενους ο Duvnjak δεν βοήθησε όσο εκείνος θα ήθελε.

ΤΟ HIGHLIGHT

Στη τρίτη περίοδο ο Γκάτζιας έβγαλε μία εκπληκτική άμυνα, φιλοδωρώντας τον αντίπαλο του με ένα μεγαλοπρεπέστατο block και στην συνέχεια ο ίδιος παίκτης πέτυχε ένα πανέμορφο καλάθι.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-19, 33-28, 57-43, 75-68

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ (Δελέγκος): Τσιακμάς 5, Νιφόρας, Κούτρας, Κάδρας 6, Τσάμης 6 (0/6 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Μολφέτας 21 (6/9 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Ζούμπος 11 (3/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Μπαζίνας 15 (4/4 τρίποντα), Τζακόπουλος 3 (1), Εζόμο 2, Κουκουλάς 6

ΑΝΑΤΟΛΙΑ (Γκαϊτατζής): Γερομιχαλός 12 (2/3 βολές, 2/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 4 ασίστ), Γκάτζιας 5 (2/8 σουτ), Γαλανίδης 8 (2/7 σουτ), Καραποστόλου 9 (1/7 τρίποντα), Ξενιτίδης, Ντούβνιακ 5 (2/4 σουτ), Καραγιαννίδης, Μπρόζος 16 (4/5 τρίποντα), Πιλκούδης 8, Τόζιος 5 (6 ριμπάουντ)

Πηγή Εικόνας: Δημήτρης Τρασάνης