Η 13η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε, και το debut.gr σας μεταφέρει τα σπουδαιότερα σημεία της.

Για ακόμη ένα Σαββατοκύριακο, το γερμανικό πρωτάθλημα κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φίλων του. Παιχνίδια με αρκετά γκολ, ανατροπές, αποβολές, ένταση και αγωνία μέχρι το τελικό τους σφύριγμα. Η Γκλάντμπαχ συνεχίζει να προπορεύεται της κούρσας, με την εξαιρετική Λειψία να βρίσκεται ένα μόλις πόντο πίσω, ενώ μια ακόμη “έκπληξη” της σεζόν, η Σάλκε, ακολουθεί ως 3η. Τέταρτη -και στο -4 από την κορυφή- βρίσκεται πλέον η Μπάγερν Μονάχου, μετά την εντός έδρας ήττα-σοκ από τη Λεβερκούζεν (1-2), ενώ η Ντόρτμουντ επέστρεψε στις νίκες με το 2-1 επί της Χέρτα (στην επιστροφή του Κλίνσμαν στους πάγκους). Σπουδαίο διπλό για την Βέρντερ στην έδρα της Βόλφσμπουργκ με το εντυπωσιακό 2-3, σκορ με το οποίο πέρασε και η Λειψία από το γήπεδο της ουραγού Πάντερνμπορν.

Το ματς που ξεχώρισε:

Η πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Γκλάντμπαχ, υποδέχθηκε στο Βεστφάλεν την αξιόμαχη Φράιμπουργκ. Για ακόμη μια αγωνιστική, οι ποδοσφαιριστές του Μάρκο Ρόζε παρουσίασαν στο χορτάρι ένα εξαιρετικό αγωνιστικό πλάνο, και προηγήθηκαν μόλις στο 3΄με τον Τουράμ. Άμεση πάντως ήταν η απάντηση των φιλοξενούμενων, με τον Σμίντ να ισοφαρίζει στο 6ο λεπτό. Το ματς ήταν “καυτό” εξαρχής, όμως ύστερα από το 1-1, η Γκλάντμπαχ κυριάρχησε, έπαιξε το δικό της όμορφο ποδόσφαιρο, και προηγήθηκε με 3-1 νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο (51′) χάρη στα γκολ των Εμπολό και Χέρμαν. Και πάλι η Φράιμπουργκ είχε απάντηση, με τον Χόλερ στο 58ο λεπτό να κάνει το 3-2. Το ματς πάντως δεν έγινε ροντέο, καθώς ο Εμπολό με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, διαμόρφωσε στο 71′ το τελικό 4-2! Πλέον “τα πουλάρια” βρίσκονται στο +1 από τη 2η Λειψία, και 4 βαθμούς μπροστά από τη Μπάγερν Μονάχου, την οποία και υποδέχονται το ερχόμενο Σάββατο (7/12) σε ένα ματς “τελικό”.

Ο MVP της αγωνιστικής:

Ο Λίον Μπέιλι ήταν ο αθλητής που ξεχώρισε σε αυτή την 13η αγωνιστική της γερμανικής Bundesliga. Ο 22 ετών εξτρέμ της Λεβερκούζεν πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση στην “Αλιάνζ Αρίνα”. Ήταν κεφάτος, με πολλά τρεξίματα, επιστροφές για να βοηθήσει τους συμπαίκτες του στο ανασταλτικό κομμάτι, ενώ συνεχώς προκαλούσε “πονοκεφάλους” στους αμυντικούς της Μπάγερν. Η αξιόλογη εμφάνιση του Τζαμαϊκανού “εκτοξεύτηκε” με τα 2 γκολ που πέτυχε, χάρη στα οποία “οι ασπιρίνες” σόκαραν την πρωταθλήτρια και έφυγαν με τη νίκη από το Μόναχο. Ο Μπέιλι έκανε το 0-1 στο 10ο λεπτό με τρομερό σουτ, ενώ πέτυχε και το 1-2 στο 35′ (1 λεπτό νωρίτερα είχε ισοφαρίσει ο Μίλερ) με διαγώνιο σουτ στην γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Νόϊερ.

Βαθμολογία:

  1. Γκλάντμπαχ 28
  2. Λειψία 27
  3. Σάλκε 25
  4. Μπάγερν Μ. 24
  5. Ντόρτμουντ 23
  6. Φράιμπουργκ 22
  7. Λεβερκούζεν 22
  8. Χοφενχάϊμ 21
  9. Βόλφσμπουργκ 20
  10. Άϊντραχτ Φ. 17
  11. Ουνιόν Β. 16
  12. Μάιντζ 15
  13. Βέρντερ Β. 14
  14. Άουγκσμπουργκ 14
  15. Φορτούνα Ν. 12
  16. Χέρτα Β. 11
  17. Κολωνία 8
  18. Πάντερνμπορν 5

Επόμενη αγωνιστική (6-8/12):

Άϊντραχτ Φ.-Χέρτα Β.

Άουγκσμπουργκ-Μάιντζ

Γκλάντμπαχ-Μπάγερν Μ.

Λειψία-Χοφενχάιμ

Ντόρτμουντ-Φορτούνα Ν.

Φράιμπουργκ-Βόλφσμπουργκ

Λεβερκούζεν-Σάλκε

Ουνιόν Β.-Κολωνία

Βέρντερ Β.-Πάντερνμπορν