Μαγικά στον αθλητισμό και ειδικότερα στο μπάσκετ δεν υπάρχουν. Ο Πιτίνο προφανώς και δεν άλλαξε την ομάδα σε μία προπόνηση. Θα ήταν αφύσικο να το κάνει και θα έδειχνε ότι ότι το πρόβλημα που υπήρχε ήταν πολύ μεγαλύτερο από ότι ήταν στην πραγματικότητα. Ο Πιτινο λοιπόν, το μαγικό, το έκανε στο κοουτσάρισμα και όχι στην […]

Μαγικά στον αθλητισμό και ειδικότερα στο μπάσκετ δεν υπάρχουν. Ο Πιτίνο προφανώς και δεν άλλαξε την ομάδα σε μία προπόνηση. Θα ήταν αφύσικο να το κάνει και θα έδειχνε ότι ότι το πρόβλημα που υπήρχε ήταν πολύ μεγαλύτερο από ότι ήταν στην πραγματικότητα. Ο Πιτινο λοιπόν, το μαγικό, το έκανε στο κοουτσάρισμα και όχι στην προετοιμασία. Απλά η ομάδα είχε καλά στοιχεία και χρειαζόταν κάποιος να κάνει “μαγική” διαχείριση των παικτών. Ποιος καταλληλότερος λοιπόν από τον Ρικ.

Jimmer Fredette - Panathinaikos OPAP Athens - EB19

Τι άλλαξε

Ο Αμερικάνος άλλαξε δύο βασικά πράγματα. Αρχικά η ψυχολογία. Πάντα η αλλαγή προπονητή αλλάζει και την ψυχολογία μιας ομάδας. Όταν αυτός δε είναι ο μετρ του είδους, Ρικ Πιτίνο, τότε τα πράγματα αλλάζουν άρδην. Οι παίκτες προφανώς και έβγαλαν πάθος λόγω του νέου κόουτς αλλά και ο ίδιος ήξερε ακριβώς ακριβώς τι να τους πει για να τους τονώσει ακόμα περισσότερο. Το δεύτερο πράγμα που άλλαξε χθες και το πιο ουσιώδες, ήταν ο Παναθηναϊκός σταμάτησε να κάνει το μεγαλύτερο λάθος του Πεδουλάκη. Σταμάτησε να προσαρμόζεται στο παιχνίδι του αντιπάλου και έκανε τον αντίπαλο να προσαρμοστεί στο δικό του. Τέρμα το “πόσταραν τον Φρεντέτ άρα έβαλα ένα πιο ψηλό παιδί”. Τέρμα στο “ακολουθήσαμε τα ματσαρίσματα του αντιπάλου”. Ο Παναθηναϊκός παίζει το παιχνίδι του και ζει και πεθαίνει με αυτό. Ο Πεδουλάκης δεν αντιλήφθηκε ποτέ αυτό το λάθος και το πλήρωσε. Ο Πιτίνο δείχνει να ξέρει τι δεν πρέπει να κάνει με το καλημέρα.

Shavon Shields - KIROLBET Baskonia Vitoria-Gasteiz - EB19

Το αγκάθι

Όσο τέλειο ματς κι αν έκανε χθες ο Παναθηναϊκός, υπάρχει και ένα μελανό σημείο. Και όχι γιατί πρέπει κάτι να βρούμε να πούμε, αλλά επειδή υπάρχει… Για άλλη μια φορά, εμφανίστηκε η πληγή στο αμυντικό ριμπάουντ. Μια πληγή που ο Αμερικανός κλήθηκε να αντιμετωπίσει και στην προηγούμενη θητεία του. Τότε τα είχε πάει περίφημα, βρίσκοντας την λύση μέσα από την ομάδα. Να δούμε τώρα, αν θα κάνει κάτι αντίστοιχο, ή θα διαλέξει μια πιο δραστική λύση, όπερ μεθερμηνευόμενον εστί…Μεταγραφή.