Το Debut.gr και ο Σωτήρης Κεφάλας παρουσιάζουν τη μπασκετική ζωή και τα κατορθώματα του Μιτς Ρίτσμοντ.

Πριν από περίπου 54 χρόνια γεννήθηκε ο Μιτς Ρίτσμοντ, ένας από τους καλύτερους σκόρερ του NBA και ταυτόχρονα ένας από τους ίσως πιο αδικημένους. Λίγοι τον ξέρουν, λίγοι τον θυμούνται και λίγοι γνωρίζουν τα κατορθώματά του. Πάμε λοιπόν να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Οι Golden State Warriors ήταν εκείνοι που είχαν επιλέξει τον Ρίτσμοντ στο νούμερο 5 του draft το 1988 και μαζί με τους Κρις Μάλιν και Τιμ Χαρνταγουέι συνέθεσε την περίφημη ‘Run TMC’ (σ.σ. Tim, Mitch, Chris) στο Όκλαντ. Εμπνευσμένη από το ραπ συγκρότημα ‘Run DMC’ και το γρήγορο και συνάμα θεαματικό μπάσκετ που έπαιζε η ομάδα, ο Ρίτσμοντ και οι συμπαίκτες του δεν κατάφεραν κάτι καλό την τριετία 1988-1991.

Έπειτα, μετακόμισε στο Sacramento όπου έμεινε για μια επταετία (1991-1998) και ακολούθησαν οι Wizards (1998-2001) και οι Los Angeles Lakers (2001-2002) με τους οποίους κατέκτησε το ένα και μοναδικό πρωτάθλημα που είχε στη καριέρα του. Όσον αφορά τις ατομικές του διακρίσεις, έχει πάρει μέρος σε 6 All Star Games και έχει αναδειχθεί μάλιστα MVP το 1995. Αξίζει να σημειωθεί πως η φανέλα με το νούμερο 2 έχει αποσυρθεί εδώ και πολλά χρόνια για πάντα από την ομάδα του Sacramento.

Συνολικά, μέτρησε 976 ματς στη κανονική περίοδο έχοντας 21 πόντους κατά μέσο όρο με 39% μάλιστα από τη γραμμή του τριπόντου, 3.9 ριμπάουντ, 3.5 ασίστ και 1.2 κλεψίματα ενώ έπαιξε και σε άλλα 23 ματς playoffs με μέσο όρο 19.5 πόντους, 5.3 ριμπάουντ και 3 τελικές πάσες.

Ο απόφοιτος του Κάνσας Μιτς Ρίτσμοντ έμελλε να αποτελέσει έναν από τους σπουδαιότερους shooting guard στην ιστορία του NBA μη λαμβάνοντας όμως τη δόξα που του άξιζε. Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για έναν από τους underrated παίκτες του παγκοσμίου μπάσκετ.