Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια την Τότεναμ, προγήθηκε με 0-2 στο 20' αλλά τα συνεχόμενα λάθη και η ανωτερότητα της Τότεναμ ανέτρεψαν το σκορ το οποίο μετατράπηκε σε 4-2. Το debut.gr αναλύει ότι έγινε στην αναμέτρηση.

Από το ζενίθ στο ναδίρ και από το παράδεισο στη κόλαση. Ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα την αναμέτρηση καθώς μόλις στο πρώτο εικοσάλεπτο προηγούνταν με 0-2. Το τραγικό λάθος του Μεριά άνοιξε όμως τον «ασκό του Αιόλου» και η Τότεναμ του Μουρίνιο έφτασε στην ολική ανατροπή και το θριαμβευτικό 4-2. Το debut.gr παρακολούθησε την αναμέτρηση και αναλύει.

Η εξέλιξη του ματς ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Τότεναμ

Μπορούσε να φανταστεί κανείς πριν από το ματς πως ο Ολυμπιακός θα πήγαινε στο αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ και παρόλα αυτά θα ήταν απογοητευμένος; Κι όμως συνέβη και αυτό. Γιατί ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου ήταν πραγματικά παντού. Μία ομάδα με αρχή-μέση-τέλος και που ήξερε τι ήθελε μέσα στο χορτάρι. Η επιβράβευση αυτή της προσπάθειας ήρθε από πολύ νωρίς. Αρχικά, στο 3’ ο Μασούρας είχε ένα καλό σουτ εκτός περιοχής μέχρι που ήρθε το γκολ. Ο Ελ Αραμπί με εξαιρετική κίνηση και ένα ακόμα καλύτερο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Τότεναμ γράφοντας έτσι το 0-1. Η προσπάθεια αυτή του Ολυμπιακού όμως είχε και συνέχεια. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Γκιγιέρμε «τσίμπησε» τη μπάλα και ο Σεμέδο με κοντινή προβολή έγραψε το 0-2. Οι παίκτες της Τότεναμ έμοιαζαν αποσβολωμένοι από την εκπληκτική προσπάθεια του Ολυμπιακού ενώ ο Ζοσέ Μουρίνιο προσπαθούσε με κάθε τρόπο να δώσει ώθηση στους παίκτες του. Ο Ολυμπιακός συντηρούσε εύκολα αυτό το 0-2 με εξαίρεση δύο καλές στιγμές των γηπεδούχων και όλοι περίμεναν πως με αυτό το σκορ θα πήγαινε και στα αποδυτήρια. Όμως, ο Μεριά στο 45’ δεν απομάκρυνε την ακίνδυνη σέντρα της Τότεναμ και ο Ντέλε Άλι από κοντά μείωσε για τους γηπεδούχους σε 1-2 που πραγματικά τους «κολάκευε».

Όπως είναι φυσιολογικό η Τότεναμ βγήκε με διαφορετική διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο. Και αρκετά γρήγορα ανταμείφθηκαν γι’ αυτή τους την προσπάθεια. Από ασίστ του…Ball Boy στον Μόουρα και με την άμυνα του Ολυμπιακού εκτός θέσης, ο Κέιν από κοντά έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Σα. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και να βελτιωθεί κυρίως ανασταλτικά όπου εκεί είχε χάσει όλες τις μάχες. Η Τότεναμ διατηρούσε τη πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεζε για ακόμα ένα γκολ. Κάπως έτσι στο 73ο λεπτό πέτυχε την ολική επαναφορά. Από έξοχη μεταβίβαση του Σον, ο Οριέ έγραψε το 3-2. Το «κερασάκι στη τούρτα» ήρθε να βάλει με κεφαλιά ο Κέιν κάνοντας το σκορ 4-2 το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Στο δια ταύτα

Κανένας δεν μπορεί να αναιρέσει τη τρομερή προσπάθεια που έκανε απόψε ο Ολυμπιακός. Ο μόνος που μπορούσε να το κάνει είναι ο…ίδιος ο εαυτός του. Με «παιδικά» λάθη σε ένα σημείο που είχε υπό έλεγχο το ματς κατάφερε να χαλάσει όλη τη καλή εικόνα που είχε χτίσει. Η εμφάνιση του Μεριά ήταν κάκιστη ενώ και ο Τσιμίκας υπέπεσε σε αρκετά λάθη. Ξέρει όμως πως τίποτα δεν χάθηκε όσον αφορά την ευρωπαϊκή του πορεία. Η Μπάγερν του έκανε το δώρο που περίμενε και πλέον με απλή νίκη απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα καταλαμβάνει τη τρίτη θέση και τη πρόκριση στο Europa League. Πλέον όμως στρέφει τη προσοχή του στο Κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όπου με τρίποντο αποκτά ψυχολογία για τη συνέχεια και φυσικά επιστρέφει στη κορυφή της βαθμολογίας.

MVP

Ξεκάθαρα ο Κέιν. Με τα δύο γκολ που πέτυχε συνέβαλε και με το παραπάνω στην ανατροπή της Τότεναμ. Βέβαια αν δεν ερχόταν το γκολ του Ντέλε Άλι δεν ξέρουμε τι τροπή θα είχε το ματς.

Κάτω από τη βάση

Χωρίς δεύτερη σκέψη ο Μεριά. Το λάθος που κάνει στο γκολ της Τότεναμ απλά δεν έχει προηγούμενο. Η ψυχολογία του όπως είναι φυσικό έπεσε και στο δεύτερο ημίχρονο υπέπεσε σε αρκετά ακόμα λάθη.

Το highlight

Το εκπληκτικό γκολ του Ελ Αραμπί με το οποίο ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Ο Μαροκινός είναι ένας εξαιρετικός φορ και αυτό το απέδειξε και σήμερα. Όλη η κίνησή του στο γκολ που πετυχαίνει είναι φοβερή και το τελείωμά του επίσης τρομερό.

Οι συνθέσεις:

ΤΟΤΕΝΑΜ (Μουρίνιο): Γκαζανίγκα, Ρόουζ, Αλντερβεϊρελντ, Σάντσες, Σον, Γουίνκς, Κέιν, Ντάιερ (29′ Ερισκεν), Αλι (82′ Εντομπελέ), Οριέ, Μόουρα (61′ Σισοκό).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς):  Σα, Σεμέδο, Καμαρά, Μπουχαλάκης (74′ Βαλμπουενά), Γκιγιέρμε, Ποντένσε (78′ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (85′ Γκερέρο), Ομάρ, Μασούρας, Μεριά, Τσιμίκας.