Η 14η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε, και το debut.gr σας μεταφέρει τα σπουδαιότερα σημεία της.

Δεκατέσσερις αγωνιστικές έχουν συμπληρωθεί στην εφετινή Λα Λίγκα, με το ενδιαφέρον να παραμένε αμείωτο σε όλους τους τομείς. Είτε αφορά την διεκδίκηση του τίτλου, τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, και φυσικά την “ουρά”. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε κανείς θα μπορούσε να σταθεί στο σπουδαίο “διπλό Ευρώπης” της Αθλέτικ Μπιλμπάο μέσα στην έδρα της Οσασούνα, την ισοπαλία της Ατλέτικο απέναντι στην πολύ ισχυρή φέτος Γρανάδα (που την άφησε στο -3 και με ματς περισσότερο από την κορυφή), καθώς και τη νίκη της Σεβίλλης επί της Βαγιαδολίδ, που την “ανέβασε” στην 3η θέση! Μπαρτσελόνα και Ρεάλ συνεχίζουν να πρωπορεύονται, με τους “μπλαουγκράνα” να απογοητεύουν για ακόμη μια φορά αλλά να νικούν εκτός την ουραγό Λεγανιές με 1-2, και τους “μαδριλένους” να επικρατούν 3-1 της Σοσιεδάδ.

Το ματς που ξεχώρισε:

Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχθηκε στο “Μπερναμπέου” την “καυτή” φέτος Ρεάλ Σοσιεδάδ. Οι φιλοξενούμενοι που φέτος δείχνουν ικανοί για σπουδαία πράγματα, προηγήθηκαν μόλις στο 2’ με τον Γούλιαν Ζοσέ. Οι “μερένγχες”, παρά το γεγονός πως -και- τη φετινή σεζόν δεν πείθουν ιδιαίτερα με το ποδόσφαιρό τους, δε το έβαλαν κάτω. “Έβγαλαν χαρακτήρα” και ανέτρεψαν την κατάσταση. Ο συνήθης ύποπτος Καρίμ Μπενζεμά ισοφάρισε στο 37’, και προσπέρασε τον Λιονέλ Μέσι στον πίνακα των σκόρερ (9-8). Στο δεύτερο μέρος ο νεαρός Βαλβέρδε με τη βοήθεια της τύχης σκόραρε για το 2-1, ενώ το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε από τον Μόντριτς στο 74ο λεπτό. Έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες του κοινού προς τον Γκάρεθ Μπέιλ, μετά και το ειρωνικό πανό του τελευταίου.

Ο MVP της αγωνιστικής:

Παρότι συνηθίζεται στην συγκεκριμένη ενότητα να μπαίνει παίκτης, όσο αφορά την 15η αγωνιστική θα επιλέξω προπονητή! Και φυσικά αυτός δεν είναι άλλος από τον Ζινεντίν Ζιντάν. Όχι διότι η ομάδα του ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ και νίκησε μια πολλά υποσχόμενη ομάδα. Ο λόγος που τον προτιμώ είναι για τα όσα έπραξε μετά τη λήξη του παιχνιδιού. Ο Γάλλος τεχνικός στήριξε απόλυτα τον Μπέιλ στη συνέντευξη τύπου, λέγοντας πως ο Ουαλός αποτελεί μέλος της ομάδας και επιθυμεί να βρίσκεται σε αυτή. Πρόσθεσε πως είναι χαρούμενος για τον ποδοσφαιριστή του και σε καμία περίπτωση δε σκέφτεται πως θα τον χάσει. Αν μη τι άλλο μια εξαιρετική κίνηση από μεριάς Ζιντάν, που στόχο είχε όχι μόνο να “προστατεύσει” τον αθλητή, αλλά να δημιουργήσει (ή ενισχύσει) ένα κλίμα ενότητας στο στρατόπεδο της “βασίλισσας” ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Βαθμολογία:

  1. Μπαρτσελόνα 28
  2. Ρεάλ Μ. 28
  3. Σεβίλλη 27
  4. Ατλέτικο Μ. 25
  5. Αθλέτικ Μ. 24
  6. Ρεάλ Σοσιεδάδ 23
  7. Χετάφε 21
  8. Γρανάδα 21
  9. Λεβάντε 20
  10. Οσασούνα 19
  11. Βιγιαρεάλ 18
  12. Αλαβές 18
  13. Βαγιαδολίδ 17
  14. Μπέτις 16
  15. Είμπαρ 15
  16. Μαγιόρκα 14
  17. Θέλτα 12
  18. Εσπανιόλ 9
  19. Λεγανιές 6

Επόμενη αγωνιστική (29/11-1/12):

Θέλτα-Βαγιαδολίδ

Αλαβές-Ρεάλ Μ.

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Έιμπαρ

Μαγίορκα-Μπέτις

Βαλένθια-Βιγιαρεάλ

Σεβίλλη-Λεγανιές

Αθλέτικ Μ.-Γρανάδα

Εσπανιόλ-Οσασούνα

Χετάφε-Λεβάντε

Ατλέτικο Μ.-Μπαρτσελόνα