Ο ΠΑΟΚ κέρδισε την Μπρίντεζι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι με 95-91. Έφτασε με αυτό τον τρόπο στην πρώτη πολυπόθητη νίκη στο BCL

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε την Μπρίντεζι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι με 95-91. Έφτασε με αυτό τον τρόπο στην πρώτη πολυπόθητη νίκη στο Basketball Champions League κόντρα στην Μπρίντεζι. Σε ένα ματς πολύ ισορροπημένο μέχρι το τελευταίο λεπτό ο ΠΑΟΚ έδειξε στο τέλος ότι το ήθελε περισσότερο από την Ιταλική ομάδα και πήρε την νίκη χωρίς να κινδυνέψει σοβαρά. Οι γηπεδούχοι κρατάνε σοβαρά παράπονα από την διαιτησία στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου ο Best και ο Μαργαρίτης αποβλήθηκαν με 5 φάουλ.  Πρωταγωνιστές για τον Δικέφαλο η τρίαδα ξένων του, ο Adam Smith, o JeQuan Lewis και ο Aaron Best me 27,18 και 19 πόντους αντίστοιχα. Από την πλευρά της Ιταλικής ομάδας ξεχώρισαν οι Martin, Banks  και Thompson με 23,19 και 10. Στο πλευρό της Μπρίντεζι βρέθηκαν περίπου 30 ηρωικοί φίλαθλοι που δεν σταμάτησαν να τραγουδάν καθόλη την διάρκεια του παιχνίδιου.

Εξέλιξη ΠΑΟΚ-Μπρίντεζι

Σε ένα απελπιστικό άδειο γήπεδο ο ΠΑΟΚ έψαχνε μια νίκη. Αφενός για να αφήσει πίσω την ήττα-έκπληξη από τον Διαγόρα Δρυοπιδέων στο Κύπελλο. Αφετέρου να βρει momentum ενόψει δύσκολης συνέχειας. Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό τόσο για τον ΠΑΟΚ όσο και για την Μπρίντεζι με μπόλικες εναλλαγές στο σκορ. Ο Adam Smith μπήκε καυτός και τελείωσε με 10 πόντους στην πρώτη περίοδο. Η Μπρίντεζι, η οποία είχε μόλις 2 ομαδικά φάουλ στο δεκάλεπτο, προσπάθησε να βάλει την μπάλα μέσα από τον πρώτο λεπτό. Να εκμεταλλευτεί τους πιο δυνατούς και τους πιο “skilled” ψηλούς της. Καμία ομάδα, παρόλα αυτά, στο πρώτο δεκάλεπτο δεν προηγήθηκε με πάνω από 5 πόντους με την περίοδο να κλείνει με το σκορ στο 23-23. Ένα ενδεικτικό στοιχείο της αδυναμίας του ΠΑΟΚ κοντά στο ζωγραφιστό, στην άμυνα, είναι ότι δέχθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο τρία καρφώματα.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να βγάζει ενέργεια. Έπαιξε καλύτερη άμυνα και έφτασε σε ένα πρώτο μίνι προβάδισμα στο 12′  6 πόντων για το 29-23. Ανάγκασε έτσι τον προπονητή των Ιταλών στo πρώτο time-out της αναμέτρησης. Η αντίδραση ήταν άμεση από την Μπρίντεζι. Με τρίποντο και μετέπειτα κάρφωμα και φάουλ έφεραν το παιχνίδι στα ίσια 29-29. Το δεύτερο δεκάλεπτο συνεχίστηκε με τις ομάδες να ανταλλάσσουν χτυπήματα για να λήξει και το ημίχρονο ισοπαλία (45-45).

Πρωταγωνιστής για τον ΠΑΟΚ o Lewis. Στο πρώτο ημίχρονο είχε 11 πόντους και 2 ασσίστ ενώ στο δεύτερο δεκάλεπτο έμοιαζε εντυπωσιακός. Από την άλλη πλευρά την μεγαλύτερη ζημιά στον Δικέφαλο στο πρώτο ημίχρονο έκανε ο Brown με 12 πόντους (6/7 δίποντα) όλα μέσα από το ζωγραφιστό, χάνοντας όμως και τις 3 βολές που εκτέλεσε. Παρά την πιο γεμάτη front-line της Μπρίντεζι ο ΠΑΟΚ τελείωσε με 7 ριμπάουντ παραπάνω στο πρώτο ημίχρονο, 20 έναντι 13.

Οι ξένοι του ΠΑΟΚ σκότωσαν την Brindisi

Η ανάπαυλα φάνηκε να έκανε καλό στην Μπρίντεζι και το που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο κατάφερε και έχτισε ένα προβάδιμα 7 πόντων, 52-59, στα πρώτα 4 λεπτά με πρωταγωνιστή ποιον άλλον…, τον Brown. Όμως ο ΠΑΟΚ έκανε το ξέσπασμα που χρειαζόταν.  Σε λιγότερο από ένα λεπτό πήρε προβάδισμα στέλνοντας τις ομάδες στους πάγκους για time-out. Ο Aaron Best έβαλε δύο δύσκολα τρίποντα και στην αμέσως επόμενη άμυνα ο Δικέφαλος έκλεψε την μπάλα πετυχαίνοντας καλάθι στο αιφνιδιασμό. Συνολικά 8 πόντοι σε λιγότερο από 1 λεπτό. Γενικότερα Best και Smith ήταν οι πρωταγωνιστές στην τρίτη περίοδο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο πρώτος σκόραρε 9 πόντους και ο δεύτερος 11. Ωστόσο το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με την Brindisi να προηγείται με 70-72 επί του ΠΑΟΚ. Ο Banks να έχει 13 πόντους στην περίοδο.

Το τέταρτο δεκάλεπτο είχε μια “άγρια” ομορφιά. H Μπρίντεζι διατήρησε το προβάδισμα από την αρχή του δεκαλέπτου. Έφτασε μέχρι και τους 6 πόντους διαφορά (75-81) , 5:46 πριν την λήξη. Ο Δικέφαλος έχει όμως σοβαρά παράπονα από την διαιτησία σε αυτό το διάστημα. Στο σημείο εκείνο οι γηπεδούχοι είδαν να χάνουν τον Μαργαρίτη με 5ο φάουλ και να δέχεται τεχνική ποινή ο πάγκος τους. Ωστόσο έβγαλαν αντίδραση. Έτρεξαν αρχικά ένα σερί 6-0 και στην συνέχεια με κάρφωμα του Knowles, ο Δικέφαλος πέρασε μπροστά με 84-83, 3:22 πριν το τέλος. Η ιταλική ομάδα ξαναπροηγήθηκε με 85-86 βγάζοντας τον Best με 5ο φάουλ κιόλας αλλά οι δυνάμεις της ήταν ως εκεί. Ακολούθησε εκ νέου κάρφωμα του Knowles. Ένα καλάθι του Wiggins και οι βολές του Smith στο τέλος έδωσαν την πολυπόθητη νίκη στον ΠΑΟΚ επί της Μπρίντεζι .

Τα boxscore