Ο Τζέϊμι Βάρντι βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Πρέμιερ Λίγκ και το debut.gr γράφει λίγα λόγια για τον φορ της Λέστερ.

Με το γκολ που σημείωσε στο “ντέρμπι τετράδας” κόντρα στην Άρσεναλ, ο Βάρντι έφτασε τα 11 τέρματα σε 12 αγωνιστικές της εφετινής Πρέμιερ Λίγκ (ένα περισσότερο από την άλλη…έκπληξη της σεζόν, τον Τάμι Έϊμπραχαμ). Είναι -για ακόμη μια σεζόν- η “αιχμή του δόρατος” της Λέστερ, μετουσιώνοντας σε γκολ τις εξαιρετικές προσπάθειες των συμπαικτών του. Το ποδόσφαιρο είναι πανέμορφο όταν παίζεται απλά, όπως δηλαδή το κάνει η ομάδα του Ρότζερς φέτος. Χρειάζεται όμως και ικανούς “εκτελεστές”, και ο Βάρντι είναι ένας από αυτούς.

Πρώτος μεταξύ “πρώτων”.

 Η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος είναι η 6η στην οποία ο “κίλερ” της Λέστερ αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο του Αγγλικού ποδοσφαίρου. Σε αυτά τα 6 χρόνια, ο Βάρντι έχει σκοράρει 91 (!) φορές. Το γεγονός αυτό τον κατατάσσει ψηλότερα -στη λίστα των all time scorers- από τους: Φερνάντο Τόρες (85), Κριστιάνο Ρονάλντο (84), Ερίκ Καντονά (72), Λουίς Σουάρες (69) και άλλους πολλούς.

Δεν θα ήταν λοιπόν υπερβολή αν ισχυριστεί κανείς πως έχουμε να κάνουμε με έναν υψηλής ποιότητας επιθετικό. Όπως όμως λέει και ο ίδιος “Δεν με ενδιαφέρουν τα γκολ, προέχει το καλό της ομάδας”. Και αυτό το δείχνει -και- έμπρακτα. Όχι μόνο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και εκτός αυτού!

Έκλεισε τα αυτιά!

 Τρία χρόνια πίσω, η “σχατοπούτα” Λέστερ, με τον Κλαούντιο Ρανιέρι στο τιμόνι, κατακτούσε την Πρέμιερ Λίγκ, προκαλώντας παγκόσμιο δέος στην ποδοσφαιρική κοινωνία. Το κατόρθωμα αυτό, θα μνημονεύεται αιώνια, μιας και το αγγλικό πρωτάθλημα είναι το ανταγωνιστικότερο όλων. Και ομάδες σαν τη Λέστερ, δεν έχουν τις πιθανότητες με το μέρος τους. Όχι μόνο για να διεκδικήσουν πρωτάθλημα. Ακόμη και για μια θέση στην Ευρώπη.

Εκείνη η Λέστερ, είχε πολλούς πρωταγωνιστές, σχεδόν σε κάθε γραμμή της. Από τον Σμάιχελ στα γκολποστ, τον αρχηγό Μόργκαν στην άμυνα, τον βιονικό Καντέ στα χαφ, και τους Μαρέζ και Βάρντι στην επίθεση. Όπως είναι λογικό -αν και λάθος κατ’εμέ-, τα περισσότερα “φλας”, πέραν του Ρανιέρι, “έπεσαν” στους Καντέ, Μαρέζ και Βάρντι.

Ο πρώτος, έφυγε αμέσως για την Τσέλσι (με την οποία ύστερα κατέκτησε και πάλι τον τίτλο). Ο Αλγερινός εξτρέμ, αν και πίεσε για να αποχωρήσει και αυτός, παρέμεινε στη Λέστερ. Βέβαια, η επιθυμία του έγινε πράξη το καλοκαίρι του 2018, όταν και μετακόμισε στο Μάντσεστερ για λογαριασμό της μετέπειτα πρωταθλήτριας Σίτι.

Από την πλευρά του, ο Βάρντι, αν και είχε αρκετές και δελεαστικές προτάσεις από κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης, παρέμεινε “πιστός στρατιώτης” στην ομάδα που αναδείχθηκε. Επέλεξε να μείνει εκεί όπου θα αποτελεί “σημαία”, και να μη γίνει ένας από τους πολλούς (εάν πήγαινε σε μεγαλύτερο σύλλογο).

“Να αφήσω τη Λέστερ; Για κανένα λόγο! Όταν δε με ήθελε κανείς, εκείνοι ήταν εκεί. Και δεν θα τους απογοητεύσω ποτέ!”

Λέστερ και Βάρντι πάνε μαζί!

 Ο -πλέον- αρχηγός των “Αλεπούδων” είναι ο πρώτος που σου έρχεται αυθόρμητα στο νου όταν ακούς τη λέξη “Λέστερ”. Και λογικό εδώ που τα λέμε. Όχι λόγω των γκολ που πετυχαίνει, αλλά κυρίως για τα όσα αναλύθηκαν στην προηγούμενη ενότητα.

Ο 32ρης στράικερ είναι “καυτός” φέτος, απολαμβάνει περισσότερο από κάθε άλλη φορά το ποδόσφαιρο που παίζει εκείνος και η ομάδα του, και φυσικά έχει ως στόχο όχι το “χρυσό παπούτσι” της Πρέμιερ, αλλά το καλύτερο δυνατό “πλασάρισμα” του συλλόγου στον βαθμολογικό πίνακα.

Ακόμη και στην ηλικία του, με τα όσα κατορθώνει στο χορτάρι, σίγουρα θα έχει κάποιες προτάσεις τον ερχόμενο Γενάρη, ή και το καλοκαίρι του νέου έτους. Όμως, βάσει στα όσα μας έχει δείξει με πράξεις τις τελευταίες σεζόν, θα μείνει στο “λιμάνι του”.

Η ομάδα του Ρότζερς αυτή τη στιγμή απολαμβάνει τη 2η θέση στο πρωτάθλημα (μαζί με την Τσέλσι), είναι σίγουρα -και πάλι- η ομάδα-έκπληξη στο Νησί, μα κυρίως, παίζει ένα πολύ όμορφο, σύγχρονο ποδόσφαιρο. Και φυσικά αναδεικνύει παίκτες, τους οποίους ενδεχομένως να “μοσχοπουλήσει” στις επερχόμενες μεταγραφικές περιόδους. Ποδοσφαιριστές όπως ο Μάντισον, ο Αγιόθε Πέρεζ, ο Τίλεμανς και ο Γκρέι, είναι ήδη υποψήφιοι στόχοι κορυφαίων συλλόγων. Και πιθανότατα να αποχωρήσουν από τις “Αλεπούδες”.

Μαντέψτε όμως ποιος θα είναι εκεί…μέχρι το τέλος!