Ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τον Ατρόμητο για τη 10η αγωνιστική της Superleague και με σκορ 2-0, επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα έπειτα από τη γκέλα στην Ξάνθη. Με τη νίκη αυτή οι ερυθρόλευκοι παρέμειναν μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία, στο +2 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ που πέρασε χθες από το “Γεντί Κουλέ”.   Οι πειραιώτες  θα προετοιμαστούν με ηρεμία […]

Ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τον Ατρόμητο για τη 10η αγωνιστική της Superleague και με σκορ 2-0, επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα έπειτα από τη γκέλα στην Ξάνθη. Με τη νίκη αυτή οι ερυθρόλευκοι παρέμειναν μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία, στο +2 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ που πέρασε χθες από το “Γεντί Κουλέ”.   Οι πειραιώτες  θα προετοιμαστούν με ηρεμία στη διακοπή του πρωταθλήματος, ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Από την άλλη πλευρά, ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να δείξει ουσιαστικά τίποτα επιθετικά, ακολουθώντας αρκετά παθητική στάση στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.
Το ματς

Χαμένες ευκαιρίες και άγχος στο ημίχρονο

Όπως αναμενόταν, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ οι παίκτες του Αναστασίου περίμεναν πίσω από το κέντρο του γηπέδου. Στο 9ο λεπτό ήρθε η πρώτη ευκαιρία των γηπεδούχων, όταν ο Μπουχαλάκης με ωραία κάθετη βρήκε τον Τσιμίκα, ο οποίος σούταρε πάνω στον Μέγιερι αν και θα μπορούσε να σιγουρέψει το γκολ δίνοντας την μπάλα στον αμαρκάριστο Ελ Αραμπί.  Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά του Ατρομήτου να απειλήσει την εστία του Ολυμπιακού, αλλά ο Σα με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα από την κεφαλιά του Ηρακλή Γαρουφαλιά. Στο 17′ ο Μασούρας δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την όμορφη πάσα του Ελ Αραμπί και από καλή θέση σούταρε ψηλά άουτ. Η καλύτερη ευκαιρία ήρθε στο 36′. Ο Τσιμίκας εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, η μπάλα μετά από κόντρες στρώθηκε στον Αβραάμ, ο οποίος από πολύ ευνοική θέση νικήθηκε από τον Μέγιερι. Μέχρι το ημίχρονο ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να βρει το γκολ κυρίως με σέντρες από τα πλάγια, όμως οι αμυντικοί του Ατρομήτου δεν είχαν πρόβλημα να καθαρίσουν τις φάσεις. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0.

Το άγχος έφυγε νωρίς

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πολύ άγχος στο Καραισκάκη, το οποίο όμως έφυγε μέσα σε ένα τρίλεπτο. Στο 59′ ο Μπουχαλάκης βρήκε τον Ποντένσε, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με αριστερό πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό, ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έντονα από τους ανθρώπους της ομάδας. Σαν να μην έφτανε αυτό, τρία λεπτά αργότερα ο Χιλάλ Σουντανί νίκησε τον Μέγιερι και κλείδωσε ουσιαστικά τη νίκη για την ομάδα του. Στο 67ο λεπτό οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ανέτρεψε τον Νταβιώτη σε προσπάθεια του τελευταίου να βγει τετ α τετ με τον Σα και ο Σκουλάς δεν δίστασε να τον αποβάλλει με απευθείας κόκκινη κάρτα. Όπως ήταν λογικό, η αριθμητική υπεροχή του Ατρομήτου έκανε τον Ολυμπιακό να οπισθοχωρήσει και τους φιλοξενούμενους να βγουν μπροστά, κυνηγώντας το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και οι ερυθρόλευκοι δεν δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα και να επιστρέψουν στην κορυφή της βαθμολογίας.
ΜVP της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Ντανιέλ Ποντένσε, που επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις μετά από καιρό.
Ολυμπιακός : Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Παπαδόπουλος, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Ποντένσε, Μασούρας (56′ Λοβέρα), Σουντανί (81′ Γκερέρο), Ελ Αραμπί (70′ Μεριά)
Ατρόμητος : Mέγιερι, Γκάλο, Γούτας, Ρισβάνης, Ταλόχα(76′ Ενσικουλού), Κατράνης, Χαρίσης, Νταβιώτης (70′ Νάτσος), Γιακουμάκης, Γαρουφαλιάς, Μανούσος (82′ Ρόσα)
Κίτρινες Κάρτες : Παπαδόπουλος  – Γαρουφαλιάς, Νάτσος, Κατράνης, Χαρίσης
Κόκκινες κάρτες : Παπαδόπουλος
Η επόμενη μέρα : Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις εθνικές ομάδες, ο Ολυμπιακός θα παίξει στη Νέα Σμύρνη με τον ουραγό Πανιώνιο, ενώ η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου θα υποδεχθεί τον ΟΦΗ.