Το debut.gr βρέθηκε στη Πάτρα όπου ο Ολυμπιακός νίκησε τον Απόλλωνα Πατρών με σκορ 61-63 σε ένα ματς που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Το debut.gr βρέθηκε στη Πάτρα όπου ο Ολυμπιακός νίκησε τον Απόλλωνα Πατρών με σκορ 61-63 σε ένα ματς που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Απόλλων – Ολυμπιακός: Ένα ντέρμπι βγαλμένο από τα παλιά

Πριν από το  τζάμπολ του αγώνα ο Απόλλωνας τίμησε τον εμβληματικό αρχηγό του Νίκο Αργυρόπουλο. Ο Πατρινός point-guard είδε την φανέλα του με το νούμερο 5 να υψώνεται στη κορυφή της Περιβόλας δίπλα σε αυτή του Κώστα Πετρόπουλου. Το Πατρινό κοινό γέμισε το κλειστό του Απόλλωνα και αποθέωσε τον αρχηγό του που τίμησε και με το παραπάνω τα χρώματα της ομάδας.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αρκετά δυνατά στο ματς. Με σκληρή άμυνα και τον Ποκουσέφσκι πρωταγωνιστή στην επίθεση προηγήθηκαν 2-9, με όλους τους πόντους να τους σημειώνει ο νεαρός star. Ο Απόλλωνας βρήκε αντίδραση με τον Μολφέτα και γρήγορα μείωσε στο πόντο (8-9). Οι δυο ομάδες πίεζαν αρκετά στην άμυνα και δεν μπορούσαν να βρουν εύκολα σκορ. Ο Ολυμπιακός με ένα ξέσπασμα στα τελευταία λεπτά κατάφερε να στείλει τη διαφορά στο +8 με το τρίποντο του Πετρόπουλου (11-19). Το μόνο που κατάφερε ο Απόλλωνας ήταν να μειώσει με το καλάθι του Ζούμπου (13-19).

Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο Απόλλωνας μείωσε με το καλάθι του Τσάμη (15-19) όμως γρήγορα ο Ολυμπιακός έστειλε τη διαφορά στο +9 (15-24). Ο Τσάμης ήταν παντού για τον Απόλλωνα στα πρώτα λεπτά και οι Πατρινοί γρήγορα μείωσαν σε 21-26. Πέντε συνεχόμενοι πόντοι από τον Μελισσαράτο έδωσαν ανάσα στον Ολυμπιακό ο οποίος και με το τρίποντο του Νίκου πήγε στα αποδυτήρια μπροστά 23-37.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός είχε ξανά τη πρωτοβουλία των κινήσεων. Με τον Μελισσαράτο να κάνει όλη τη δουλειά κάτω από το καλάθι οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν 26-41. Ο Απόλλωνας προσπάθησε να μειώσει (35-44) όμως ο Ολυμπιακός πάντα είχε απάντηση. Με συνεχόμενους πόντους από τους Τζόλο-Πετρόπουλο η διαφορά γρήγορα εκτοξεύτηκε και η τρίτη περίοδος τελείωσε με σκορ 35-54.

Η τελευταία περίοδος είχε μόνο ένα πρωταγωνιστή και αυτός ήταν ο Απόλλωνας. Με σκληρή άμυνα και καλή κυκλοφορία στην επίθεση γρήγορα έφτασε μία ανάσα από την ολική ανατροπή. Με σερί 16-2 οι Πατρινοί μείωσαν σε 51-56. Τσάμης και Ζούμπος σκόραραν από παντού και ο Απόλλωνας έδειχνε ικανός να κλέψει το ματς. Μάλιστα, έφτασε στην ολική ανατροπή μετά από τις δυο εύστοχες βολές του Κουκουλά (59-58). Το σερί των Πατρινών σε αυτό το σημείο έφτασε στο 24-4. Το τρίποντο όμως από τον Τζόλο έβαλε ξανά μπροστά τον Ολυμπιακό (59-61) σε ένα αρκετά κρίσιμο σημείο που όλα κρέμονταν από μία κλωστή. Ο Ζούμπος μείωσε στον ένα πόντο (61-62) και έδειξε πως ακόμα υπήρχε ματς. Στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού ο Τζόλος ευστόχησε σε μία βολή (61-63), ο Απόλλωνας σκόραρε ξανά με τον Ζούμπο στην εκπνοή όμως ο ίδιος χρεώθηκε με βήματα. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός πήρε ένα αγχωτικό διπλό μέσα σε μία δύσκολη έδρα και από την άλλη ο Απόλλωνας έμεινε με άδεια χέρια αφού δεν μπόρεσε ολοκληρώσει την ανατροπή.

Μετά το τέλος του ματς ο νεαρός guard του Απόλλωνα Περικλής Μπαζίνας δήλωσε στο debut.gr τα εξής:

«Αρχικά θέλω να πω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Εμείς δεν είμασταν συγκεντρωμένοι στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Δεν καταφέραμε να «βγάλουμε» αυτό που θέλαμε στο παρκέ. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με +19 αλλά εμείς δεν το βάλαμε κάτω. Τα παίξαμε όλα για όλα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Κάναμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια αλλά το παιχνίδι είναι δίκαιο και με ένα καλό δεκάλεπτο δεν μπορείς να ανατρέψεις τη κατάσταση. Ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια και τους εύχομαι καλή συνέχεια.

Παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να δείχνουμε σε κάθε παιχνίδι ότι έχουμε μία δυνατή έδρα. Προσπαθήσαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο, βγάλαμε ενέργεια και πάθος στην άμυνα, ο Ζούμπος ήταν σε καλή μέρα και μας βοήθησε στην επίθεση αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.

Ο κόσμος σήμερα ήταν εξαιρετικός και τον ευχαριστούμε πολύ που ήρθε. Τίμησε με τη παρουσία του τόσο εμάς όσο και τον Νίκο Αργυρόπουλο σε αυτή την εκδήλωσε που έγινε σήμερα προς τιμήν του. Μας βοήθησε αρκετά στο να βγάλουμε αντίδραση και τον θέλουμε σε κάθε ματς δίπλα μας, να γεμίζει το γήπεδο και να μας δίνει ώθηση στο να παίζουμε καλό μπάσκετ.»

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το πρώτο του διπλό στο πρωτάθλημα και να συνέχισει τη προσπάθεια που κάνει προκειμένου να καλύψει το -6. Έπαιξε αρκετά καλά στην άμυνα με εξαίρεση το τέταρτο δεκάλπετο αλλά αυτό δεν του στοίχισε. Απώλεσε όμως μία διαφορά 19 πόντων και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίζει. Από την άλλη ο Απόλλωνας έχασε δεύτερο συνεχόμενο ματς και έπεσε στο 4-2. Οι Πατρινοί έκαναν υπερπροσπάθεια στο τελευταίο δεκάλεπτο, κάλυψαν το -19 και μπορούσαν να κλέψουν το ματς. Όμως στο τέλος ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πανηγύρισε το ροζ φύλλο του αγώνα.

MVP

Ο Μελισσαράτος έκανε εκπληκτική δουλειά για τον Ολυμπιακό. Ο έμπειρος center έκανε ότι ήθελε κάτω από τη ρακέτα και σε κρίσιμα σημεία έκανε τη διαφορά. Από κοντά και οι Ποκουσέφσκι-Τζόλος που έκαναν εξίσου καλή εμφάνιση.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Πολλοί παίκτες δεν ήταν σε καλή μέρα για τον Απόλλωνα. Όμως το κακό παιχνίδι του Κάδρα φάνηκε στο παρκέ καθώς ο Απόλλωνας έχασε πολλές μονομαχίες μέσα στη ρακέτα.

ΤΟ HIGHLIGHT

Αναμφίβολα η βράβευση του Νίκου Αργυρόπουλου. Οι Πατρινοί τίμησαν τον αρχηγό τους με το καλύτερο τρόπο και πλέον η φανέλα του κοσμεί το κλειστό της Περιβόλας.

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 23-37, 35-54, 61-63.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ (Δελέγκος): Τσιακμάς, Νιφόρας, Κάδρας, Τσάμης 17, Μολφέτας 12 (1), Ζούμπος 22 (4), Μπαζίνας, Εζόμο 2, Τζακόπουλος, Κουκουλάς 8.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τσαλδάρης): Νικολαΐδης, Πετρόπουλος 13 (3), Νοέας 2, Κολοβέρος, Καμπούρης, Τζόλος 13 (3), Χρηστίδης 5, Ποκουσέφσκι 12 (1), Μελισσαράτος 15, Νίκου 3 (1).

Πηγή Εικόνων: Δημήτρης Τρασάνης