Βαριά ήττα υπέστη από την Εφες ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ και παλεύει με τους δαίμονές του.

Στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής της Euroleague σε ένα σχεδόν άδειο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός  (2-4) υποδέχθηκε την φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης, Αναντολού Εφές (4-2).  Οι ερυθρόλευκοι, όπως και στο παιχνίδι με τη Μακάμπι, υποτάχτηκαν στην εμφανή ανωτερότητα των παικτών του Αταμάν και γνώρισαν άλλη μια βαριά ήττα μέσα στο σπίτι τους με 67-86.
H πρώτη περίοδος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν καλό ρυθμό στην επίθεση. Οι γηπεδούχοι με αρκετό πλουραλισμό, πήραν σκορ από πολλούς παίκτες και τελείωσαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 24-21, κόντρα σε μια Εφές, που είχε για αιχμή του δόρατος τον Βασίλιε Μίσιτς που σκόραρε σχεδόν τους μισούς πόντους της.
Ήταν όμως αναμενόμενο ότι με αυτό το ρυθμό, ήταν θέμα χρόνου η ποιότητα της Εφές να εμφανιστεί στο παρκέ και να της δώσει το πάνω χέρι στο ματς. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αναχαιτίσει καθόλου τα επιθετικά όπλα των Τούρκων, οι οποίοι βρήκαν ρυθμό σε περιφέρεια και “ζωγραφιστό” και με ένα επί μέρους σκορ 11-32, πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 35-53.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός με το Σπανούλη να μένει στον πάγκο για όλη σχεδόν την τρίτη περίοδο, προσπάθησε να αντιδράσει και το κατάφερε, εκμεταλλευόμενος βέβαια και τη φυσιολογική χαλάρωση των φιλοξενούμενων. Έτσι, με μπροστάρη τον Μπράντον Πολ κατάφερε να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (58-67).
Τα όνειρα όμως των παικτών του Κεμζούρα για κάτι καλύτερο τελείωσαν νωρίς, αφού οι Λάρκιν, Μίσιτς ανέλαβαν εκ νέου δράση και καθάρισαν την υπόθεση νίκη για την ομάδα τους χωρίς να αγχωθούν ούτε στο ελάχιστο.
MVP 
O Bασίλιε Μίσιτς άφησε πίσω του την τραγική εμφάνιση στο ΟΑΚΑ και με 27 πόντους και 5 ασίστ οδήγησε την ομάδα του σε μία πολύ άνετη επικράτηση
 
 
Η επόμενη μέρα
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Ζαλγκίρις ενώ η Εφές φιλοξενεί τη Ζενίτ
Ολυμπιακός : Πάντερ 8, Ρότσεστι 4, Πολ 15, Κόνιαρης 5, Σπανούλης 4, Τσέρι 2, Μιλουτίνοφ 10, Βεζένκοφ, Πρίντεζης 14, Κουζμίνσκας, Ρούμπιτ 2, Ριντ 3
 
Αναντολού Εφές : Λάρκιν 24, Μπομπουά 10, Σίνγκλετον 7, Μπαλμπάι, Γετσίμ , Σανλί, Πλάις, Μίσιτς 27, Άντερσον 3, Πίτερς 3, Ντάνστον 10, Σίμον 2