Ακόμα μία αγωνιστική του Europa League ολοκληρώθηκε με ανατροπές, μεγάλες νίκες και μπόλικο θέαμα. Το Debut.gr σας παρουσιάζει μία συνολική ανασκόπηση όσων έγιναν στην 4η αγωνιστική.

Από τις άνετες επικρατήσεις των Σεβίλλη και Εσπανιόλ, μέχρι και τις σπουδαίες νίκες των Σέλτικ και Γκλάντμπαχ, η τέταρτη αγωνιστική του Europa League τα είχε όλα. Το Debut.gr έκανε την ανασκόπηση της τέταρτης στροφής της φάσης των ομίλων και σας την παρουσιάζει.

Group A

Η Σεβίλλη έκανε το χρέος της απέναντι στη Ντουντελάντζ με πανηγυρικό διπλό (2-5) και πανηγύρισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, αποδεικνύοντας πως είναι μία από τις βασικές διεκδικήτριες του τροπαίου.
Μεγάλη νίκη όμως πέτυχε και ο ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο επί της Καραμπάγκ με 2-1 και πλέον μαζί με τους Αζέρους αλλά και τη Ντουντελάντζ θα διεκδικήσουν τη δεύτερη θέση του ομίλου.

Βαθμολογία
Σεβίλλη 12 β.
ΑΠΟΕΛ 4 β.
Καραμπάγκ 4 β.
Ντουντελάνζ 3 β.

Επόμενη αγωνιστική
Ντουντελάνζ-ΑΠΟΕΛ
Σεβίλλη-Καραμπάγκ

Group B

Κοπεγχάγη και Ντιναμό Κιέβου αναδείχθηκαν για δεύτερη φορά ισόπαλες, κάτι που δεν επέτρεψε σε καμία να ξεφύγει στη βαθμολογία και να πάρει το πάνω χέρι για την κορυφή του ομίλου.
Ισοπαλία πήρε όμως και η Λουγκάνο απέναντι στη Μάλμε, εμποδίζοντας τους Σουηδούς να «κλέψουν» την πρωτιά.

Βαθμολογία
Κοπεγχάγη 6 β.
Ντιναμό Κιέβου 6 β.
Μάλμε 5 β.
Λουγκάνο 2 β.

Επόμενη αγωνιστική
Λουγκάνο-Κοπεγχάγη
Μάλμε-Ντιναμό Κιέβου

Group C

Η Χετάφε ηττήθηκε από τη Βασιλεία με 2-1 και όχι μόνο έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει στη βαθμολογία αλλά πλέον η Κράσνονταρ που επικράτησε της Τραμπζονσπόρ με 3-1 την έπιασε στη βαθμολογία.

Βαθμολογία
Βασιλεία 10 β.
Χετάφε 6 β.
Κράσνονταρ 6 β.
Τραμπζονσπόρ 1 β.

Επόμενη αγωνιστική
Τραμπζονσπόρ-Χετάφε
Κράσνονταρ-Βασιλεία

Group D

Μετά την ήττα της πρεμιέρας, η Σπόρτινγκ έχει το απόλυτο 3/3 και δίκαια βρίσκεται μόνη πρώτη στον όμιλό της, επικρατώντας ξανά της Ρόζενμποργκ, αυτή τη φορά με 2-0.
Η Λίντσερ έκανε την έκπληξη, διέλυσε με 4-1 την ασόβαρη Αϊτχόφεν και την έπιασε στη δεύτερη θέση και τους 7 βαθμούς, ελπίζοντας πλέον στην πρόκριση.

Βαθμολογία
Σπόρτινγκ 9 β.
Λίντσερ 7 β.
Αϊτχόφεν 7 β.
Ρόζενμποργκ 0 β.

Επόμενη αγωνιστική
Σπόρτινγκ-Αϊτχόφεν
Ρόζενμποργκ-Λίντσερ

Group E

Το τεράστιο διπλό (1-2) της Σέλτικ στη Ρώμη επί τη Λάτσιο τη διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας, με την Κλουζ να ακολουθεί στους 9, μετά τη νίκη της με 1-0 επί της Ρεν.
Η πρόκριση για τους Κέλτες είναι σίγουρη και μένει μόνο το δεύτερο εισιτήριο προς διεκδίκηση, με την Κλουζ βέβαια να έχει το μεγάλο προβάδισμα.

Βαθμολογία
Σέλτικ 10 β.
Κλουζ 9 β.
Λάτσιο 3 β.
Ρεν 1 β.

Επόμενη αγωνιστική
Σέλτικ-Ρεν
Λάτσιο-Κλουζ

Group F

Η Άρσεναλ δεν έκανε το χρέος της απέναντι στη Γκιμαράες παραχωρόντας ισοπαλία στους Πορτογάλους με 1-1.
Το αποτέλεσμα όμως που απασχολεί, φυσικά, είναι η νίκη της Σταντάρ Λιέγης επί της Άιντραχτ με το ίδιο σκορ (2-1) που οι Γερμανοί είχαν νικήσει στην προηγούμενη αγωνιστική. Αυτό επί της ουσίας σημαίνει πως όντας στους έξι βαθμούς και οι δύο, πλέον θα κυνηγήσουν θετικά αποτελέσματα με καλή διαφορά γκολ που θα τους δώσει τη δεύτερη θέση στον όμιλο.

Βαθμολογία
Άρσεναλ 10 β.
Σταντάρ Λιέγης 6 β.
Άιντραχτ Φρανκφούρτης 6 β.
Γκιμαράες 1 β.

Επόμενη αγωνιστική
Άρσεναλ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Γκιμαράες-Σταντάρ Λιέγης

Group G

Ένας από τους λίγους ομίλους που και οι 4 ομάδες μπορούν να ελπίζουν σε πρόκριση. Η Γιουνγκ Μπόις αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με τη Φέγενορντ, κάτι που της στέρησε το να ξεφύγει στη βαθμολογία.
Την ίδια ώρα οι Ρέιντζερς επικρατούσαν στη Σκωτία της Πόρτο με 2-0 και ανέβαιναν στους επτά βαθμούς. Ωστόσο, με δύο αγωνιστικές να απομένουν, όλα παραμένουν ανοιχτά και για τις τέσσερις ομάδες.

Βαθμολογία
Γιουνγκ Μπόις 7 β.
Ρέιντζερς 7 β.
Φέγενορντ 4 β.
Πόρτο 4 β.

Επόμενη αγωνιστική
Γιουνγκ Μπόις-Πόρτο
Φέγενορντ-Ρέιντζερς

Group H

Καταιγιστική ήταν η Εσπανιόλ κόντρα στη Λουντογκόρετς (6-0), με τη νίκη της αυτή να τη βάζει σε πρώτη γραμμή για την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Η Φερεντσβάρος στο άλλο παιχνίδι «κόλλησε» στην έδρα της στο 0-0 με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, κάτι που δεν της επέτρεψε να προσπεράσει τους Βούλγαρους στη βαθμολογία.

Βαθμολογία
Εσπανιόλ 10 β.
Λουντογκόρετς 6 β.
Φερεντσβάρος 5 β.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1 β.

Επόμενη αγωνιστική
Φερεντσβάρος-Εσπανιόλ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Λουντογκόρετς

Group I

Τεράστιο διπλό στη Γερμανία με 3-1 επί των «λύκων» πήρε η Γάνδη, νίκη που την ανέβασε στην πρώτη θέση, βάζοντας σε μπελάδες τη Βόλφσμπουργκ.
Σεντ Ετιέν και Αλεξάντρια σε ένα πλούσιο παιχνίδι, έμειναν στο 2-2 και σπατάλησαν την ευκαιρία να φτάσουν τη γερμανική ομάδα.

Βαθμολογία
Γάνδη 8 β.
Βόλφσμπουργκ 5 β.
Σεντ Ετιέν 3 β.
Αλεξάντρια 3 β.

Επόμενη αγωνιστική
Σεντ Ετιέν-Γάνδη
Αλεξάντρια-Βόλφσμπουργκ

Group J

Εύκολη νίκη με 3-0 στην έδρα της Βόλφσμπεργκερ πήρε η Μπασακσεχίρ και έμεινε μόνη στην κορυφή του ομίλου. Οι Τούρκοι, ωστόσο, κάθε άλλο παρά ασφαλείς θα έπρεπε να νιώθουν αφού τόσο η Γκλάντμπαχ με τη μεγάλη της νίκη κόντρα στη Ρόμα (2-1) όσο και οι άλλες δύο ομάδες του ομίλου παραμένουν σε τροχιά πρόκρισης.

Βαθμολογία
Μπασακσεχίρ 7 β.
Γκλάντμπαχ 5 β.
Ρόμα 5 β.
Βόλφσμπεργκερ 4 β.

Επόμενη αγωνιστική
Μπασακσεχίρ-Ρόμα
Βόλφσμπεργερ-Γκλάντμπαχ

Group K

Νίκες που τους δίνουν τεράστιο πλεονέκτημα πρόκρισης πήραν Μπράγκα και Γουλβς απέναντι σε Μπεσίκτας (3-1) και Σλόβαν Μπρατισλάβας (1-0) αντίστοιχα.
Πορτογάλοι και Άγγλοι πλέον έχουν διαφορά ασφαλείας, με το ζευγάρωμα των νικών τους απέναντι στους Τούρκους και τους Σλοβάκους.

Βαθμολογία
Μπράγκα 10 β.
Γουλβς 9 β.
Σλόβαν Μπρατισλάβας 4 β.
Μπεσίκτας 0 β.

Επόμενη αγωνιστική
Μπεσίκτας-Σλόβαν Μπρατισλάβας
Μπράγκα-Γουλβς

Group L

Άνετες και εμφατικές νίκες πέτυχαν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άλκμααρ κόντρα σε Παρτιζάν (3-0) και Αστάνα (0-5).
Έτσι, λοιπόν, οι «κόκκινοι διάβολοι» και η ολλανδική ομάδα έχουν μπει για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης, με την Παρτιζάν, ωστόσο, να ελπίζει όντας στο -4 από την Άλκμααρ.

Βαθμολογία
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 10 β.
Άλκμααρ 8 β.
Παρτιζάν 4 β.
Αστάνα 0 β.

Επόμενη αγωνιστική
Αστάνα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Άλκμααρ-Παρτιζάν