Η 4η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώθηκε με εκπλήξεις, ανατροπές και μπόλικο θέαμα.

Η 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League επιβεβαίωσε τα όσα ήδη ξέρουμε για αυτή τη διοργάνωση. Το ποδόσφαιρο που παίζεται εκεί βρίσκεται στα καλύτερά του! 56 γκολ, σπουδαίες ανατροπές, πάθος και έντονες συγκινήσεις μέχρι το τελευταίο λεπτό των αγώνων, συνέθεσαν το σενάριο του αγωνιστικού διημέρου που προηγήθηκε. Ας τα δούμε αναλυτικά..

A’ Όμιλος

Στον όμιλο των δύο ταχυτήτων, Ρεάλ και Παρί επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί και ξεπέρασαν το εμπόδιο των Γαλατασαράι και Μπριζ , αντίστοιχα. Η Παρί, χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα έφτασε στο 4 στα 4 με γκολ του φορμαρισμένου Ικάρντι, αν και τα χρειάστηκε στο τέλος όταν οι φιλοξενούμενοι αστόχησαν από το σημείο του πέναλτι. Από την άλλη πλευρά, οι Μαδριλένοι διέσυραν τη Γαλατά με μεγάλο πρωταγωνιστή το νεαρό Ροντρίγκο που πέτυχε χατ τρικ, μοιράζοντας παράλληλα και μία ασίστ. Με την Παρί να έχει εξασφαλίσει ουσιαστικά την πρώτη θέση και τη Ρεάλ τη δεύτερη, το ενδιαφέρον του πρώτου ομίλου στρέφεται στον “τελικό”  μεταξύ Γαλατά και Μπριζ, με φόντο την τρίτη θέση που οδηγεί στους 32 του Europa League.

Βαθμολογία

Παρί Σεν Ζερμέν 12
Ρεάλ Μαδρίτης    7
Μπριζ                    2
Γαλατασαράι       1

Επόμενη αγωνιστική :

Ρεάλ – Παρί
Γαλατά – Μπρίζ

Β’ Όμιλος

Όπως και ο πρώτος, έτσι και ο δεύτερος εξελίσσεται σε όμιλο δύο ταχυτήτων. Η Μπάγερν, στο πρώτο παιχνίδι μετά την απομάκρυνση του Νίκο Κόβατς ξεπέρασε με 2-0 το εμπόδιο του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν κατάφερε να φανεί καθόλου απειλητικός στην Allianz Arena. Ο Λεβαντόφσκι συνέχισε το εξωπραγματικό του σερί σκοραρίσματος ξεκλειδώνοντας την άμυνα των ερυθρολεύκων, με τον Πέρισιτς να γράφει το τελικό σκορ. Στο άλλο παιχνίδι, η Τότεναμ παρά τα σημαντικά της προβλήματα τη φετινή σεζόν, απέδειξε πως απέχει χιλιόμετρα από το επίπεδο του Ερυθρού Αστέρα και με το τελικό 0-4, βρίσκεται πλέον μία ανάσα από τους 16 του Champions League. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας θα παίξουν τα ρέστα τους την τελευταία αγωνιστική, προκειμένου να συνεχίσουν στην Ευρώπη μέσω του Europa League.

Βαθμολογία

Μπάγερν Μονάχου 12
Τότεναμ 7
Ερυθρός Αστέρας 3
Ολυμπιακός 1

Επόμενη αγωνιστική

Τότεναμ – Ολυμπιακός
Ερυθρός Αστέρας – Μπάγερν

Γ’ όμιλος

Αν στους προηγούμενους ομίλους, οι δύο προνομιούχες θέσεις έχουν λίγο πολύ κριθεί, στον 3ο όμιλο γίνεται ο κακός χαμός για τη δεύτερη θέση. Σε ένα μυθικό παιχνίδι, η Σαχτάρ με δύο γκολ στις καθυστερήσεις μετέτρεψε το εις βάρος της 3-1 σε 3-3 και δεν άφησε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ να πάρει κεφάλι για την πρόκριση. Ισοβαθμούν στους 5 βαθμούς και δείχνουν ότι θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για την κατάληψη της δεύτερης θέσης. Στο έτερο παιχνίδι, η Σίτι είχε την πρώτη της απώλεια , η οποία όμως δεν μπορεί να της στοιχίσει την ήδη καπαρωμένη πρώτη θέση. Από την άλλη πλευρά, η Αταλάντα πήρε τον πρώτο βαθμό στην ιστορία της στο θεσμό, ενώ είχε ευκαιρία να φτάσει μέχρι και στη νίκη, όμως ο… τερματοφύλακας Κάιλ Γουόκερ είχε άλλη άποψη.

Βαθμολογία

Μάντσεστερ Σίτι 10
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5
Σαχτάρ Ντόνετσκ 5
Αταλάντα              1

Επόμενη αγωνιστική (5η)

Μάντσεστερ Σίτι-Σαχτάρ Ντόνετσκ
Αταλάντα-Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Δ’ όμιλος

Στον τέταρτο όμιλο, η ανέλπιστη νίκη της Λεβερκούζεν επί της Ατλέτικο με 2-1 έβαλε φωτιά στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης, καθώς οι Γερμανοί έφτασαν τη Λοκομοτίβ Μόσχας στους 3 πόντους. Οι Μοσχοβίτες είδαν τα όνειρά τους για θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη Γιούβε να γκρεμίζονται στο προτελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Ντάγκλας Κόστα λύτρωσε την ομάδα του, δίνοντάς της πάρα πολύ σημαντικό προβάδισμα για να μπει στους 16, ως πρώτη του ομίλου.

Βαθμολογία 

Γιουβέντους               10
Ατλέτικο Μαδρίτης      7
Μπάγερ Λεβερκούζεν 3
Λοκομοτίβ Μόσχας     3

Επόμενη αγωνιστική 

Γιουβέντους-Ατλέτικο Μαδρίτης
Λοκομοτίβ Μόσχας-Μπάγερ Λεβερκούζεν

Ε’ όμιλος

Με το μυαλό στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι την Κυριακή για την Premier League και με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της, η Λίβερπουλ νίκησε στο ρελαντί με 2-1 τη Γκενκ και πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενη το 1-1 του άλλου παιχνιδιού. Ο Έρλινγκ Χάλαντ συνέχισε το βιολί του, όμως η Νάπολι βρήκε απάντηση με τον Λοσάνο, χωρίς πάντως να καταφέρει να φτάσει στην ολική ανατροπή. Το κλίμα στους Ναπολιτάνους είναι εξαιρετικά βαρύ, με τους παίκτες να μην ακολουθούν την εντολή του προέδρου για “μάντρωμα” στο προπονητικό κέντρο μετά τα συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα της ομάδας. Πάντως, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι χρειάζεται να “αυτοκτονήσει” για να χάσει το τρένο για τις καλύτερες 16 της διοργάνωσης.

Βαθμολογία

Λίβερπουλ        9
Νάπολι             8
Σάλτσμπουργκ 4
Γκενκ                1

Επόμενη αγωνιστική 

Λίβερπουλ – Νάπολι
Γκενκ – Σάλτσμπουργκ

ΣΤ’ όμιλος

Ακόμα μια ματσάρα του διημέρου σημειώθηκε στο Ντόρτμουντ. Η ομάδα του Λούτσιαν Φαβρ, μετέτρεψε το καταδικαστικό 0-2 του πρώτου ημιχρόνου στο θριαμβευτικό 3-2 κόντρα στην Ίντερ και πήρε σημαντικό προβάδισμα για την επόμενη φάση. Βρίσκεται πλέον στο +3 από την ομάδα του Κόντε και στο -1 από τη Μπάρτσα, η οποία έπεσε θύμα έκπληξης καθώς κόλλησε στο 0-0 εντός έδρας με την εκπληκτική Σλάβια, η οποία παρέμεινε αήττητη μακριά από την έδρα της. Τα πράγματα στους Καταλανούς δεν είναι καλά, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να κινδυνεύει από πολύ νωρίς με απομάκρυνση από τον πάγκο των blaugrana.

Βαθμολογία

Μπαρτσελόνα 8
Ντόρτμουντ    7
Ίντερ              4
Σλάβια Πράγας 2

Επόμενη αγωνιστική

Μπαρτσελόνα – Ντόρτμουντ
Σλάβια Πράγας – Ίντερ

Ζ’ όμιλος

Στον όμιλο “φωτιά”, το διπλό της Λειψίας στην Αγία Πετρούπολη ξεκαθάρισε τα πράγματα για το ένα εισιτήριο, το οποίο καταλήγει όπως φαίνεται στους Γερμανούς. Για το δεύτερο, το φαβορί πλέον είναι η Λυών που πήρε ρεβάνς από τη Μπενφίκα για την ήττα της στο Ντα Λουζ και βρίσκεται πλέον στο +3 από τη Ζενίτ και στο +4 από τους Πορτογάλους. Το Μπενφίκα – Ζενίτ της 6ης αγωνιστικής είναι πολύ πιθανό να κρίνει την τρίτη ομάδα του συγκεκριμένου ομίλου.

Βαθμολογία

Λειψία 9
Λιόν    7
Ζενίτ   4
Μπενφίκα 3

Επόμενη αγωνιστική 

Λειψία-Μπενφίκα
Λιόν-Ζενίτ

Η’ όμιλος

Ο κακός χαμός. Το ιστορικό 4-4 του Στάμφορντ Μπριτζ, σε συνδυασμό με την ανατροπή της Βαλένθια επί της Λιλ, κράτησε τους Τσέλσι, Άγιαξ και Βαλένθια ισόβαθμους και οι δύο εναπομείναντες αγώνες αναμένονται με τρομερό ενδιαφέρον για το ποιες θα είναι οι ομάδες που θα χαμογελάσουν στο τέλος. Από την άλλη, η αξιόμαχη Λιλ θα πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα του αποκλεισμού από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τη φετινή σεζόν.

Βαθμολογία

Άγιαξ       7
Βαλένθια 7
Τσέλσι     7
Λιλ          1

Επόμενη αγωνιστική

Βαλένθια – Τσέλσι
Λιλ – Άγιαξ

Το ματς που ξεχώρισε

Αδικούμε σίγουρα τα παιχνίδια σε Ντόρτμουντ και Ζάγκρεμπ, όμως το κορυφαίο παιχνίδι της εβδομάδας δεν ήταν άλλο από αυτό στο Στάμφορντ Μπριτζ. Τσέλσι και Άγιαξ μας χάρισαν μια αξέχαστη ποδοσφαιρική παράσταση, από αυτές που μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο το μύθο της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Η ανατροπή από 1-4 σε 4-4, η πολυσυζητημένη πλέον φάση με το πέναλτι και τις αποβολές, αλλά και το πείσμα των 9 παικτών του Άγιαξ να κυνηγούν το γκολ της νίκης μέχρι το τελευταίο λεπτό, είναι γεγονότα που θα μνημονεύονται για καιρό.

MVP

Χωρίς δεύτερη σκέψη, Ροντρίγκο. Το νέο αστέρι της Ρεάλ, στη δεύτερή του συμμετοχή στο Champions League κατάφερε να πετύχει χατ τρικ και να δώσει και μια ασίστ, όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής του εκκωφαντικού 6-0 της βασίλισσας κόντρα στη Γαλατασαράι. Και είναι μόλις 18 ετών…

Η στιγμή που θα μείνει

Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, η εικόνα του Κάιλ Γουόκερ με τη φανέλα και τα γάντια του τερματοφύλακα θα έμπαινε σίγουρα στη συγκεκριμένη κατηγορία. Όχι τώρα όμως. Η φάση του Στάμφορντ Μπριτζ, με τον διαιτητή του αγώνα να δίνει πέναλτι υπέρ της Τσέλσι, αποβάλλοντας παράλληλα δύο παίκτες του Άγιαξ, κυριολεκτικά δεν έχει προηγούμενο. Το παράδοξο ; Ήταν όλες ολόσωστες αποφάσεις..