Τα αντίο δεν είναι ποτέ εύκολα. Ιδίως όταν αφορά το σπίτι σου. Το Debut.gr θυμάται το «αντίο» της Άρσεναλ στο ιστορικό «Χάιμπουρι».

Η Άρσεναλ μπορεί να λέει με καμάρι πως είναι μία από τις ομάδες με το καλύτερο γήπεδο. Όχι μόνο στην Αγγλία, αλλά και στον κόσμο.

Για να το χτίσει όμως έκανε πολλές θυσίες. Ειδικά ο Αρσέν Βενγκέρ έπρεπε να σκεφτεί διάφορους τρόπους, ώστε να βρει χρήματα για την ανέγερσή του. Έπρεπε να πουλήσει αρκετούς ποδοσφαιριστές, ώστε ένα όνειρο πολλών ετών να πάρει σάρκα και οστά.

Λίγο πριν το νέο κεφάλαιο, έπρεπε να κλείσει και το παλιό. Έπρεπε το “Χάιμπουρι” να κλείσει τις πύλες του. Το ιστορικό γήπεδο των “κανονιέρηδων” έζησε πολλές μεγάλες στιγμές. Αλλά και αρκετές πίκρες. Ωστόσο, κάθε σεζόν ήταν διαφορετική. Μοναδική. Σαν και αυτό.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Άρσεναλ!

Το ημερολόγιο έδειχνε 7 Μαΐου του 2006. Τότε ήταν η τελευταία φορά που η Άρσεναλ υποδέχτηκε κάποια ομάδα στο “Χάιμπουρι”. Στο τελευταίο ματς το παιχνίδι μόνο… τυπικής σημασίας δεν ήταν, αφού οι ποδοσφαιριστές του Αρσέν Βενγκέρ ήθελαν μόνο τη νίκη, ώστε να βγουν στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Παράλληλα, περίμεναν και κάποια “γκέλα” από την Τότεναμ. Όπως και έγινε. Ωστόσο, ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο φινάλε ήταν ο Τιερί Ανρί. Ο παλαίμαχος φορ σημείωσε χατ- τρικ στη νίκη με σκορ 5-2. Η μεγάλη στιγμή ήρθε μετά το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ. Μιας και γονάτισε και φίλησε το χορτάρι του “Χάιμπουρι”.