O Ήφαιστος παρουσίασε μηδαμινή αντίσταση και ο ΠΑΟΚ πέρασε ένα εύκολο απόγευμα. Νικηφόρο ντεμπούτο τουΚώστας Χαραλαμπίδη στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

O Ήφαιστος παρουσίασε μηδαμινή αντίσταση και ο ΠΑΟΚ πέρασε ένα εύκολο απόγευμα. Νικηφόρο ντεμπούτο έκανε ο Κώστας Χαραλαμπίδης στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε σημαντική νίκη για την συνέχεια στο πρωτάθλημα, την δεύτερη του μάλιστα. Με πρωταγωνιστές τους Lewis, Τσόχλα, Best και Μαργαρίτη οι γηπεδούχοι έφτασαν σε μια εύκολη νίκη με . Ο ΠΑΟΚ έχτισε μια διαφορά 10 πόντων στο ημίχρονο. Σε συνδυασμό με το εκρηκτικό ξεκίνημα μετά την ανάπαυλα έφτασε στο +24 (67-43) στο 25ο λεπτό και έκανε απόγευμα του ευκολότερο. Ο Ήφαιστος στην αντίπερα όχθη ήταν μακριά από το καλό πρόσωπο που παρουσίασε φέτος και ηττήθηκε εύκολα. Πολύ καλό παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους κατέγραψε ο Little με τον Σταμάτη να τον ακολουθεί. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε την πρώτη του νίκη στην ιστορία του απέναντι στον Ήφαιστο αφού στις μοναδικές δύο συναντήσεις των ομάδων πέρυσι, ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί και στις δύο.

Ανάλυση ΠΑΟΚ-Ηφαιστός Λήμνου

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης περιόρισε πάρα πολύ τα λάθη της και βρήκε λύσεις από τον πάγκο. Κυρίως αυτές του Τσόχλα και του Best. Ακόμα και στην κακή μέρα του Smith στο πρώτο ημίχρονο (αν και μετά τα πρώτα τρομακτικά παιχνίδια έχει κάνει μια μικρή κοιλία) και τα γρήγορα φάουλ του Lewis έφτασε το σκορ σε υψηλά επίπεδα. Ο ΠΑΟΚ απέδειξε ότι στα πολύ καλά διαστήματα του είναι ασταμάτητος. Όπως και στο δεύτερο δεκάλεπτο με την Neptunas, όπως και στο τελευταίο δεκάλεπτο με τον Παναθηναϊκό, έτσι και σήμερα έτρεξε ένα σερί 19-5 σε διάστημα μόλις 5 λεπτών με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου που στην ουσία καθάρισε το ματς.

Η ομάδα της Λήμνου ήταν κατώτερη των περιστάσεων έστειλε τον ΠΑΟΚ πολύ εύκολα στις βολές. Δεν υπήρξε περίοδος που να μην έφτασε τα 5 ομαδικά. Χαρακτηριστικά στο πρώτο δεκάλεπτο έφτασε τα 8  ενώ στο δεύτερο τα 9 ομαδικά φάουλ. Μετά το σερί του ΠΑΟΚ, ο Ηφαιστός δεν κατάφερε να ξαναμπεί έστω και λίγο στο παιχνίδι. Η αμυντική της λειτουργία καθόλη την διάρκεια του ματς αντιμετώπιζε προβλήματα ενώ επιθετικά φαινόταν αρκετές στιγμές να υπάρχει στασιμότητα με αποτέλεσμα να έρχονται βεβιασμένες επιθέσεις.

Εξέλιξη

Οι ασπρόμαυροι ξεκίνησαν με ψηλό σχήμα με Lewis, Smith, Wiggins, Μαργαρίτη και Σαρικόπουλο. Ο Ήφαιστος από την πλευρά του με Smith, Hammonds, Evans, Μούρτο και Moldoveanu. Οι ομάδες μπήκαν νωχελικά στο ματς με το παιχνίδι να πηγαίνει περισσότερο στην επαφή με τις δύο ομάδες να συμπληρώνουν τα 5 ομαδικά τους στο πρώτα 6 λεπτά. Τις αναλογίες άλλαξε η είσοδος του Best. Ο Καναδός σκόραρε 6 συνεχόμενους πόντους κατευθείαν και έκανε το 11-10, 17-10. Ο Ήφαιστος βρήκε λύσεις κυρίως από την γραμμή των βολών μειώνοντας στο 21-17. Το παιχνίδι ήταν τόσο σκληρό που ο ΠΑΟΚ σούταρε 10 βολές μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο( ευστόχησε στις 8 ) ενώ ο Ήφαιστος 12 (ευστοχώντας κι αυτός στις 8). Το τρίποντο και φάουλ του Lewis σχεδόν με την λήξη του δεκαλέπτου έφερε στον ΠΑΟΚ την μεγαλύτερη διαφορά μέχρι εκείνη την στιγμή για τον +7 (25-17).

Απογοητευτικός ο Ήφαιστος κόντρα στον ΠΑΟΚ

Το δεύτερο δεκάλεπτο συνεχίστηκε με τον ίδιο ρυθμό ο Ήφαιστος έφτασε τα τρία ομαδικά μόλις στα πρώτα 44 δευτερόλεπτα του δεύτερου δεκαλέπτου. Ο Δικέφαλος στο πρώτο μισό της περιόδου διατηρούσε ένα προβάδισμα της τάξεως των 5 πόντων. Το δεύτερο μισό όμως είχε την υπογραφή του Τσόχλα. Ο αειθαλής guard του έβαλε 7 συνεχόμενους πόντους για το 38-30 και με δικό του τρίποντο ο Δικέφαλος προηγήθηκε με 44-32 δυόμιση λεπτά πριν από το ημίχρονο. Συνολικά τελείωσε με 10 πόντους στο δεκάλεπτο. Έτσι οι γηπεδούχοι έκλεισαν το ημίχρονο με 10 πόντους διαφορά (48-38) έχοντας φτάσει τον πήχη του σκορ ψηλά.

Από την πλευρά της νησιωτικής ομάδας στο πρώτο ημίχρονο δεν ξεχώρισε σχεδόν κανείς παραγωγικά. Στατιστικά που ξεχώρισαν στο ημίχρονο τα συνολικά 19 ομαδικά φάουλ της ομάδας της Λήμνου που έδωσαν 24 βολές στον ΠΑΟΚ. Οι 19 από τους συνολικά 48 πόντους του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο ήρθαν από την γραμμή των βολών (περίπου το 40 %) ενώ ο Δικέφαλος στο πρώτο ημίχρονο σούταρε ίδιο αριθμό τρίποντων και διπόντων, 13 συνολικά.

O Ήφαιστος δεν έβγαλε κάποια αντίδραση στον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο τρίτο δεκάλεπτο. Ανέβασε στο πρώτο δίλεπτο την διαφορά στους 16 πόντους με πρωταγωνιστή τον Μαργαρίτη (56-40). Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακή. Ο Δικέφαλος πέτυχε 5 τρίποντα στα πρώτα 5 λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου στέλνοντας την διαφορά στους 24 (67-43). Οι ασπρόμαυροι διατήρησαν την διαφορά και έκλεισαν την τρίτη περίοδο με προβάδισμα 21 πόντων(75-54).

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο Ήφαιστο δεν μπόρεσε να ρίξει την διαφορά κάτω της τάξεως των 20 πόντων και να απειλήσει ουσιαστικά τον ΠΑΟΚ. Ο Lewis έδωσε ένα μικρό show με το κοινό να φεύγει ευχαριστημένο. Οι προπονητές βρήκαν λίγο χρόνο να δοκιμάσουν καινούρια πράγματα και να δώσουν χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς παίκτες.