Ο Ολυμπιακός ερχόταν με φόρα από τη Μόσχα αλλά έπεσε σε τοίχο. Η Maccabi Tel-Aviv του Γιάννη Σφαιρόπουλου τον προσγείωσε απότομα στην κανονικότητα και με τελικό σκορ 65-90 επανέφερε στην επιφάνεια τις πολλές αδυναμίες του. To debut.gr αναλύει την αναμέτρηση.

Η Εξέλιξη Του Ματς ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Maccabi

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν με φόρα στην αναμέτρηση και πολύ γρήγορα προηγήθηκαν με 9-2. H Maccabi δεν άργησε να επιστρέψει στο ματς και με καλάθι του Casspi μείωσε σε 11-9. Ο Ολυμπιακός κρατούσε ένα μικρό προβάδισμα αλλά οι φιλοξενούμενοι έδειξαν από την αρχή του ματς ότι δεν αστειεύονται. Με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Black πέρασαν μπροστά στο σκορ (15-17) και έκτοτε δεν κοίταξαν ξανά πίσω τους. Η διαφορά δεν άλλαξε ξανά χέρια και κάπως έτσι η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 21-24.

Η Maccabi μπήκε με τον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Παρόλο που συμπλήρωσε αρκετά νωρίς τα πέντε ομαδικά, έλεγχε στο απόλυτο το ρυθμό του αγώνα. Με το εντυπωσιακό κάρφωμα του Acy και το τρίποντο του Wilbekin οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τη διαφορά στους οκτώ πόντους (24-32). Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, έτρεξε ένα γρήγορο σερί 4-0 αλλά κάτι έλλειπε από αυτή του τη προσπάθεια. Στην συνέχεια κέρδισε κάποια φάουλ αλλά στις βολές ήταν άστοχος. Έτσι αυτό το διάστημα που προσπάθησε να τρέξει πέρασε ανεκμετάλλευτο (30-35). Η Maccabi με τρίποντο του Wilbekin και το καλάθι Casspi έστειλε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +10 (30-40) αυξάνοντας ξανά το προβάδισμά της. Τα plays της ήταν αρκετά εύστοχα και συνηθώς έβγαζαν ελεύθερο παίκτη όπως στη περίπτωση του τρίποντου του Wolters (34-43). Η άμυνα των ερυθρόλευκων δεν ήταν καλή και αυτό τους στοίχησε στο πρώτο ημίχρονο. Ακόμα και έτσι όμως με ένα καλάθι του Βεζένκοβ και το buzzer beater του Punter έφεραν το σκορ στο 40-45.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά με το τρίποντο του Paul αλλά ο έλεγχος του ματς βρισκόταν αποκλειστικά στα χέρια των Ισραηλινών. Οι φιλοξενούμενοι συντηρούσαν άνετα μία διαφορά επτά πόντων ενώ και η ευστοχία που είχαν από τη γραμμή του τρίποντου απλοποιούσε ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Ο Ολυμπιακός έκανε ένα ξέσπασμα και με πέντε συνεχόμενους πόντους από τους Paul-Σπανούλη μείωσε σε 50-53. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που πλησίασε τόσο κοντά στο σκορ. Η Maccabi με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Casspi-Wolters έστειλε τη διαφορά ξανά στο +9 (50-59). Μάλιστα με νέο τρίποντο του Dibartolomeo το σκορ εκτοξεύτηκε σε 52-64. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει λύσεις σε καμία από τις δύο πλευρές του παρκέ και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 56-68.

Η πολύ καλή εμφάνιση της Maccabi δεν άφηνε περιθώρια στον Ολυμπιακό να αντιδράσει. Αλλά ούτε και ο ίδιος ο Ολυμπιακός μας έδειξε με την εμφάνιση του πως μπορούσε να επιστρέψει στο ματς. Το μόνο που απέμενε να μάθουμε ήταν η έκταση του σκορ. Ο coach Kemzura έριξε στο παρκέ τους Rochestie-Reed για να πάρουν λεπτά συμμετοχής αφού δεν είχε πλέον να πάρει κάτι από το ματς. H Maccabi συνέχισε με την ίδια ταχύτητα πυροβολώντας από παντού και με τον οποιονδήποτε. Έτσι φυσιολογικά η διαφορά μεγάλωσε ακόμα περισσότερο μέχρι που φτάσαμε στο τελικό 65-90.

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Η Maccabi προσγείωσε απότομα τον Ολυμπιακό στη σκληρή πραγματικότητα. Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν μεγάλη νίκη πριν από 48 ώρες αλλά η χαρά τους κράτησε μόνο τόσο. Οι Ισραηλινοί επανέφεραν ξανά στην επιφάνεια τις αδυναμίες των ερυθρόλευκων, τις οποίες και θα πρέπει να «μπαλώσουν» αν θέλουν να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία. Η άμυνα τους ήταν αρκετά κακή και χωρίς αυτή ο Ολυμπιακός δεν έχει μέλλον. Σε αυτό είναι που θα πρέπει να εστιάσει αρχής γενομένης από το επόμενο ματς απέναντι σε μία επιθετικογενή ομάδα όπως η Anadolu Efes. Από την άλλη η Maccabi δεν χρειαζόταν αυτό το ματς για να αποδείξει κάτι. Ο coach Σφαιρόπουλος κάνει εξαιρετική δουλειά στο Ισραήλ και αυτό φαίνεται στο παρκέ. Αν μάλιστα φτάσουμε στο σημείο να συγκρίνουμε την φετινή Maccabi με αυτή των προηγούμενων ετών βλέπουμε την αγωνιστική διαφορά. Η ομάδα είναι γεμάτη σε όλες τις θέσεις και δείχνει ικανή να φτάσει ψηλά.

MVP

Ο Ελληνοαμερικανός Tyler Dorsey ξεχώρισε με την απόδοση του. Με 19 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα είχε μία γεμάτη στατιστική και ο Ολυμπιακός δεν βρήκε ποτέ τη κατάλληλη φόρμουλα για να τον σταματήσει.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Ο Kevin Punter. Απελπιστικά άστοχος αλλά και οι προσπάθειες του ήταν τραβηγμένες από τα μαλλιά. Καθόλου μυαλωμένο παιχνίδι από τον Αμερικανό.

ΤΟ HIGHLIGHT

Το εκπληκτικό κάρφωμα του Acy στο δεύτερο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-24, 40-45, 56-68, 65-90

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κεμζούρα): Πάντερ 4 (0/6 δίποντα, 1/5 τρίποντα), Ρότσεστι 4 (2/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1 ασίστ, 1 κλεψιμο, 5 λάθη σε 15:50), Πολ 12 (2/3 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 2/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 λάθη), Σπανούλης 8 (2/4 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 1/3 βολές, 5 ασίστ), Τσέρι 4, Μιλουτίνοβ 3 (1/2 δίποντα, 1/2 βολές, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο), Βεζένκοβ 2, Πρίντεζης 16 (6/13 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/1 βολή, 4 ριμπάουντ), Κουζμίνσκας 6 (1), Ρούμπιτ 5 (4 ριμπάουντ), Ριντ 1

ΜΑΚΑΜΠΙ (Σφαιρόπουλος): Μπράιαντ 4 (5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Γουίλμπεκιν 19 (2/4 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 3/5 βολές), Έισι 8 (1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ), Χάντερ 8 (4/4 δίποντα, 5 ριμπάουντ), Κάσπι 9 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Ντόρσεϊ 19 (3/6 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 1/1 βολή, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα), Ντιμπαρτολομέο 4 (1), Γουόλτερς 10 (2), Κοέν 2, Μπλακ 4 (6 ριμπάουντ), Ζούσμαν 3