O μεσοεπιθετικός της Καβάλας, Άγγελος Χαντί, μίλησε στο www.debut.gr για τη μεγάλη νίκη της ομάδας του επί του ΟΦΗ και τους προσωπικούς του στόχους.

Ο Άγγελος Χαντί δεν είναι κανένας… χθεσινός. Έχει περάσει και έχει φορέσει τη φανέλα αρκετών μεγάλων ομάδων. Η λίστα μόνο μικρή δεν είναι. Εργοτέλης, Ηρακλής, ΟΦΗ, Άρης. Πλέον ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός βρίσκεται στην Καβάλα.

Στόχος του; Να την πάει όσο πιο ψηλά γίνεται. Άλλωστε ο ίδιος ξέρει από… υψηλές πτήσεις, όπως μαρτυρά και το πλούσιο βιογραφικό του. Ο έμπειρος μέσος μίλησε για τη σπουδαία εντός έδρας νίκη επί του ΟΦΗ για το Κύπελλο Ελλάδας με σκορ 2-0.

Αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί. Έσταξε… μέλι για τους “μελανόλευκους” που πλέον έχουν ανέβει επίπεδο, ενώ δεν δίστασε να σχολιάσει και όλες τις εξελίξεις που συμβαίνουν τελευταία στον Ηρακλή και τον Άρη.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Άγγελος Χαντί στο www.debut.gr:

Για την εντός έδρας νίκη επί του ΟΦΗ με σκορ 2-0:

“Ήταν μία πολύ μεγάλη νίκη κόντρα σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Κόντρα σε μία ομάδα όπως είναι ο ΟΦΗ που αυτή τη στιγμή παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και έχει πάρει μερικά μεγάλα αποτελέσματα στη Super League. Ωστόσο, εμείς αυτά δεν τα κοιτάξαμε. Μπήκαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο για τη νίκη”.

Για την αντίδραση του ΟΦΗ που έδειξε να “παγώνει”:

“Νομίζω πως στον ΟΦΗ δεν περίμεναν να παίξουμε με αυτό τον τρόπο. Δεν περίμεναν να δεχτούν τόσο γρήγορα γκολ, κάτι που φάνηκε και στη συνέχεια, όπου δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό και να κάνουν το παιχνίδι τους. Αιφνιδιάστηκαν έτσι όπως μπήκε η Καβάλα στον αγωνιστικό χώρο. Στη συνέχεια και εμείς δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε με την μπάλα στα πόδια μας.

Η Καβάλα έχει πολλούς και νέους ποδοσφαιριστές. Παίκτες που έχουν κίνητρο και όρεξη. Θεωρώ πως αρκετοί εξ αυτών στο μέλλον θα παίξουν σε μεγάλες ομάδες και είναι σημαντικό να τους παρατηρήσουν από τώρα”.

Για τη ρεβάνς στην Κρήτη και πως θα την προσεγγίσει η Καβάλα:

“Αυτό είναι καθαρά θέμα προπονητή. Αν θα παίξουμε πιο ανοιχτά ή πιο κλειστά. Στόχος μας σε κάθε ματς είναι η νίκη. Ξέρουμε φυσικά ότι το “Γεντί Κουλέ” είναι μία πολύ δύσκολη έδρα για κάθε ομάδα. Όμως δεν θα πάμε στην Κρήτη για να παίξουμε αντί-ποδόσφαιρο”.

Για την πορεία του ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα: 

“Βλέπουμε ότι ο ΟΦΗ τα πηγαίνει πολύ καλά φέτος στο πρωτάθλημα. Δεν είναι τυχαίο. Οι παίκτες που διαθέτει είναι εκπληκτικοί και το δείχνουν στο γήπεδο. Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη και ιστορική ομάδα. Κάθε χρόνο πρέπει να πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα και στόχος του να είναι να τερματίσει μέσα στην πρώτη πεντάδα. Πλέον είναι μία ομάδα με υγεία σε όλα τα επίπεδα. Πλέον όλοι θέλουν να παίξουν εκεί”.

Για τους προσωπικούς του στόχους από εδώ και πέρα:

“Από το καλοκαίρι βρίσκομαι στην Καβάλα. Είμαι σε μία ομάδα με νέους παίκτες. Με παιδιά που έχουν πολλά κίνητρα. Ναι μεν μπορεί να είναι μία ομάδα της τρίτης κατηγορίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το ποδόσφαιρο έχει τελειώσει για εμένα.

Κάθε άλλο. Στόχος μου είναι να δώσω ό,τι έχω, ώστε να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει.Θέλω να δω την Καβάλα να πηγαίνει όσο πιο ψηλά γίνεται αυτή τη χρονιά”.

Για την προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι της Καβάλας:

“Η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια πέρασε πολλά και διάφορα. Όλοι τα ξέρουν. Πλέον γίνεται μία νέα προσπάθεια από τους διοικούντες την ομάδα να την πάνε και πάλι ψηλά. Το καλό για εμάς, τους παίκτες, είναι ότι υπάρχει οικονομική υγεία. Υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν λεφτά για το καλό του συλλόγου και που θέλουν να δουν την ομάδα και πάλι εκεί που ήταν κάποτε.

Μπορεί ο κόσμος να μην βρίσκεται δίπλα της όπως παλιά, αλλά σίγουρα θα γυρίσει και πάλι στο γήπεδο. Η προσπάθεια που γίνεται είναι πολύ καλή. Παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο και έχουμε πολλούς νέους παίκτες. Είμαι σίγουρος πως ο κόσμος της Καβάλας θα αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια”.

Για την παλιά του ομάδα, τον Ηρακλή, που βρίσκεται στο τοπικό:

“Είναι πραγματικά μεγάλο κρίμα για τον Ηρακλή που είναι σε αυτό το σημείο. Δεν είναι μόνο κρίμα για τον σύλλογο ή για το ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης. Αλλά γενικά για την Ελλάδα μία τόσο μεγάλη και ιστορική ομάδα με τόσο κόσμο να βρίσκεται εκεί που είναι τώρα. Πρέπει να στηριχτεί και πάλι ο Ηρακλής σε επιφανείς επιχειρηματίες που στόχο θα έχουν το καλό του συλλόγου. Μακάρι να ξεμπερδέψει γρήγορα ο Ηρακλής με αυτή την κατάσταση”.

Για τον Άρη και την φετινή αστάθεια:  

“Ο Άρης πέρυσι έκανε μία πολύ καλή σεζόν. Πιστεύω πως κάτι τέτοιο θα συμβεί και φέτος. Θα τον βρει ο Άρης τον δρόμο του.Είναι πολύ μεγάλη ομάδα και θα το γυρίσει όλο αυτό το σκηνικό”.

Για το αλβανικό πρωτάθλημα:

“Οι διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στο αλβανικό πρωτάθλημα και το ελληνικό είναι πολλές για την ώρα. Ωστόσο, το αλβανικό ποδόσφαιρο σιγά- σιγά γίνεται καλύτερο και ανεβαίνει όσο περνάνε τα χρόνια. Στα θετικά είναι το γεγονός ότι πλέον αρκετές ομάδες αγωνίζονται στην Ευρώπη, έστω και στα προκριματικά, με αποτέλεσμα το επίπεδο να ανεβαίνει.

Πέρυσι βρισκόμουν σε μία ομάδα που έκανε πρωταθλητισμό από τη στιγμή που έφτασα και αργότερα και έτσι στο τέλος σωθήκαμε. Πήρα πολλά πράγματα από εκεί και έγινα πιο έμπειρος”.

Για το “παράθυρο” του εξωτερικού: 

“Αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ποτέ δεν μπορείς να πεις ποτέ και δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Αλλά πρέπει ο στόχος μας να είναι να κάνουμε ακόμη καλύτερο το ελληνικό ποδόσφαιρο, ώστε οι νέοι παίκτες να έχουν κίνητρα για να μένουν στην Ελλάδα.

Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει πολύ ταλέντο και μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει κανείς αυτό”.

Για την Εθνική ομάδα:

“Η Εθνική βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο. Όμως, παρά το γεγονός ότι κόντρα σε Ιταλία και Βοσνία αγωνίστηκε με νέα πρόσωπα που δεν ήταν ο κορμός της έδειξε να τα πηγαίνει πολύ καλά. Μπορεί και πρέπει να στηριχτεί σε νέα άτομα. Η Εθνική θα βρει και πάλι τον δρόμο της πολύ σύντομα. Για όλους τους παίκτες είναι σημαντικό το να φοράνε τη φανέλα της εθνικής τους ομάδας και όλοι πρέπει να είναι πρόθυμοι να την υπηρετήσουν, όποτε τους ζητηθεί”.