To Debut.gr βρέθηκε στο Καραϊσκάκης και περιγράφει τα όσα είδε στη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 της ΑΕΚ στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Σουπερλιγκ, έφτασε τους 22 βαθμούς στο πρωτάθλημα, και παρέμεινε στην κορυφή. Το debut.gr βρέθηκε στο “Γ. Καραϊσκάκης” και σας μεταφέρει τα όσα συνέβησαν στο Φαληρικό γήπεδο.

ΤΟ ΜΑΤΣ.

 Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Ολυμπιακός πίεσε από τα πρώτα λεπτά την ΑΕΚ, και κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε. Ύστερα από κόρνερ και αδράνεια της άμυνας, ο Σουντανί βρέθηκε απέναντι από τον Τσιντώτα, πέρασε τη μπάλα από πάνω του, και ο επερχόμενος Σεμέδο την “έσπρωξε” στα δίχτυα για το 1-0!

Οι φιλοξενούμενοι πάντως δεν το έβαλαν κάτω, με τον Λιβάγια να απειλεί με σουτ εντός περιοχής τον Σα στο 15′, και τον Πορτογάλο να διώχνει σε κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ολιβέιρα δέχτηκε την πάσα του Λιβάγια, σούταρε με το δεξί, αλλά είδε τον Σα να απομακρύνει και πάλι σε κόρνερ. Κόντρα στη ροή του ματς, ο Ελ Αραμπί σκόραρε για το 2-0 στο 25′, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε με χρήση VAR για χέρι νωρίτερα του Γκιγιέρμε.

Μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, δεν είχαμε κάποια άλλη αξιοσημείωτη φάση, με το παιχνίδι να πηγαίνει στη δύναμη. Άλλωστε, ντέρμπι χωρίς δύναμη, δε νοείται.

Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά. Στο 47′, ο Καμαρά “έβγαλε” τρομερή μπαλιά στον Ομάρ, ο οποίος από τα πλάγια δε μπόρεσε να νικήσει τον Τσιντώτα. Η συνέχεια θύμισε το τέλος του πρώτου μέρους, με τις “μάχες” στο κέντρο να είναι εκείνες που δίνουν το χαρακτήρα του “ντέρμπι”. Επόμενη στιγμή, στο 61ο λεπτό, όταν ο Σιμάο με μια βολίδα εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Ζοσέ Σα. Τέσσερα λεπτά μετά, θα έρθει και η απάντηση των γηπεδούχων, με το σουτ του Καμαρά να εξουδετερώνεται από τον κίπερ της ΑΕΚ. Παρόμοια φάση και στο 69′, με τον Τσιντώτα να πέφτει στη γωνία του και να αποκρούει το πλασέ του Αφρικανού χαφ του Ολυμπιακού.

Η τρίτη, ήταν και η φαρμακερή! Ο Καμαρά  βρέθηκε -ξανά- αμαρκάριστος έξω από την περιοχή, και με όμορφο πλασέ (ύστερα από πάσα του Ποντένσε) έστειλε τη μπάλα στο “παραθυράκι” για το 2-0 με τη συμπλήρωση 77 λεπτών αγώνα.

ΣΧΟΛΙΟ

Για ακόμη μια χρονιά (όσο αφορά το πρωτάθλημα), ο Ολυμπιακός κυριάρχησε της ΑΕΚ στο γήπεδό του. Απέδειξε πως δίκαια βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος, συνδυάζοντας θέαμα και ουσία. Στο συγκεκριμένο ντέρμπι, η απουσία του Ματιέ Βαλμπουενά ήταν ολοφάνερη, ωστόσο οι “ερυθρόλευκοι” δεν είχαν πρόβλημα να στηριχτούν -όπως συνήθως- στα άκρα τους.

Το ίδιο προσπάθησε και η ΑΕΚ, που όμως τα “χάλασε” στην τελική προσπάθεια. Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου είχε σοβαρό πρόβλημα στην άμυνα, με συνεχή κενά και ασυνεννοησίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών της. Και επιθετικά μόνο ευχαριστημένος δε μπορεί να αισθάνεται ο Έλληνας τεχνικός, αφού είδε τους ποδοσφαιριστές του να μη δημιουργούν αξιόλογες φάσεις.

MVP

Ο Μαντί Καμαρά ήταν παντού στο γήπεδο! Πολλά τρεξίματα, κλεψίματα, κάλυψη προς τους συμπαίκτες του, ηγετική παρουσία στο κέντρο. Το γκολ του στο 77′, ήταν το “κερασάκι” σε μια εξαιρετική εμφάνιση!

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Παπαδόπουλος, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης (89′ Λοβέρα), Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Σουντανί, Ελ Αραμπί (72′ Γκερέρο).

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (58′ Σιμάο), Ντέλετιτς (66′ Βέρντε), Αλμπάνης (72′ Γιακουμάκης), Ολιβέιρα, Λιβάγια.