Το ήθελαν από την αρχή και το κατάφεραν. Ο Απόλλωνας (4-0) ήταν εξαιρετικός με αποτέλεσμα ο Κόροιβος Αμαλιάδας (2-2) να ηττηθεί με 85-73. Η ομάδα της Πάτρας παραμένει στη κορυφή της Α'2 Μπάσκετ κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Το debut.gr βρέθηκε στη Πάτρα και αναλύει.

Ο Κόροιβος δεν κατάφερε ποτέ να σταματήσει τον Απόλλωνα

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και με πρωταγωνιστή το Μπαζίνα προηγήθηκαν με 7-0. Ο Κόροιβος δεν άφησε το ματς να ξεφύγει τόσο νωρίς και αρκετά γρήγορα μείωσαν σε 9-8. Το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο για αρκετά λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα γρήγορο σερί 5-0 με τους Χρυσόπουλο-Δημητρακόπουλο και πήραν για πρώτη φορά τα ηνία στο ματς (15-16). Ο Απόλλωνας είχε γρήγορα την απάντηση. Με τα καλάθια των Ζούμπο και Κάδρα ανέβασε τη διαφορά στο +7 (23-16). Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το buzzer beater του Κάδρα και με σκορ 25-18.

Στη δεύτερη περίοδο οι Πατρινοί μπήκαν ξανά δυνατά. Με το τρίποντο του Τζακόπουλου και με το καλάθι του Κάδρα προηγήθηκαν με διαφορά 12 πόντων (30-18). Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να μειώσουν τη διαφορά αλλά ο Απόλλωνας έβρισκε πάντα απαντήσεις. Mε ένα τρίποντο του Χρυσόπουλου, ο Κόροιβος μείωσε σε 40-31 αλλά γρήγορα ο Απόλλωνας με τις 2/2 βολές του Εζόμο έφερε τη διαφορά ξανά στο +12 (45-33). Ο Κόροιβος το μόνο που κατάφερε ήταν ρίξει τη διαφορά στους 7 πόντους και το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρωθεί με σκορ 49-42.

Με πέντε συνεχόμενους πόντους του Χρυσόπουλου ο Κόροιβος μείωσε γρήγορα τη διαφορά (49-47) και με αυτό το τρόπο έδειξε πως υπήρχε ακόμα παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι είχαν πολυφωνία στην επίθεση και γρήγορα ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 56-47. Οι φιλοξενούμενοι ναι μεν έβρισκαν τρόπους να σκοράρουν στην επίθεση αλλά η άμυνα τους δεν ήταν ικανή να σταματήσει τον Απόλλωνα. Έτσι η διαφορά παρέμενε στις τάξεις των 9 πόντων ενώ με το buzzer beater του Ζούμπου η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 66-56.

Ο Κόροιβος πλέον γνώριζε πως για να κάνει την ολική ανατροπή έπρεπε να παλέψει αρκετά. Και αυτό ακριβώς έκανε. Με επτά συνεχόμενους πόντους του Χρυσόπουλου μείωσε σε 68-63 αλλά η προσπάθεια του σταμάτησε εκεί. Ο Απόλλωνας παρόλο που άργησε αρκετά να σκοράρει, βρήκε ρυθμό από την άμυνα του και κατάφερε γρήγορα να κλειδώσει το ματς. Με τα τρίποντα των Μολφέτα-Ζούμπου και το καλάθι του Κάδρα το σκορ μετατράπηκε σε 76-63. Ο αγώνας πλέον είχε πάρει το δρόμο του. Το lay-up το Μολφέτα διατήρησε τη διαφορά πάνω από τους 10 (80-69) ενώ το τρίποντο του Τζακόπουλου (85-73) έδωσε πανηγυρικό τόνο στο ματς καθώς ο Απόλλωνας πανηγύριζε τη τέταρτη συνεχόμενη νίκη του.

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Οι Πατρινοί ήξεραν πως αν έβγαζαν από την εξίσωση του ματς τον Ματαλών τα πράγματα θα γίνονταν πιο εύκολα γι’ αυτούς. Ο coach Δελέγκος έριξε πάνω στον έμπειρο guard τους νεαρούς Μπαζίνα-Τσιακμά οι οποίοι έφεραν εις πέρας τις εντολές του προπονητή τους. Ο Ματαλών πέτυχε 9 πόντους (5 από βολές και 2/11 σουτ) και αυτόματα ο Κόροιβος έχασε το σημαντικότερο χαρτί του στην αναμέτρηση. Αυτό που κατάφερε ο Απόλλωνας δεν το κατάφερε ο Κόροιβος. Δηλαδή να βγάλει εκτός παιχνιδιού ένα από τα όπλα των Πατρινών. Τσάμης-Μολφέτας συνέχιζαν στους ίδιους ρυθμούς, ο Κάδρας έκανε ότι ήθελε κάτω από το καλάθι ενώ στην εξίσωση μπήκε και ο Μπαζίνας που έκανε το καλύτερο του παιχνίδι στη φετινή σεζόν. Αν μάλιστα προσθέσουμε και τον έμπειρο Τζακόπουλο τότε γίνεται αντιληπτό πως ο Απόλλωνας χτυπούσε από παντού. Ο Κόροιβος τα περίμενε όλα από τους Χρυσόπουλο-Αθανασούλα καθώς και από τον Σιγκούνα ο οποίος βοήθησε αρκετά. Στο τέλος όμως το 85-73 φανερώνει το πάθος των Πατρινών για τη νίκη.

MVP

Από τους νικητές ξεχώρισαν αρκετοί. Αν όμως πρέπει να αναφέρουμε έναν αυτός είναι ο Τσάμης. Ο έμπειρος guard έκανε ότι ήθελε την άμυνα του Κοροίβου και έδειξε πως διατηρείτε σε εξαιρετική κατάσταση. Η εμπειρία του είναι πραγματικά μεγάλη αλλά το πιο σημαντικό είναι πως την μεταφέρει και στους συμπαίκτες του κάνοντας τους καλύτερους.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Όπως αναφέραμε ο Μάριος Ματαλών δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και αυτό στοίχισε στον Κόροιβο. Κακό ματς και από τους Rutkauskas-Mines.

ΤΟ HIGHLIGHT

Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Μολφέτα στον αιφνιδιασμό που έκανε το σκορ 53-47.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-18, 49-42, 66-56, 85-73

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Δελέγκος): Τσιακμάς 4, Νιφόρας, Κάδρας 14 (7/7 δίποντα), Τσάμης 14 (4/4 βολές, 5/11 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα), Μολφέτας 13 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Ζούμπος 15 (5/8 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Μπαζίνας 9 (1), Εζόμο 4, Τζακόπουλος 10 (2), Κουκουλάς

ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Παπαδόπουλος): Μάινς 2, Ρουτκάουσκας, Δημητρακόπουλος 12 (1), Ματαλών 9 (5/8 βολές, 2/11 σουτ, 10 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Χατζηδάκης 2, Σιγκούλας 9 (1/6 δίποντα, 2/5 τρίποντα), Κάτζος, Αθανασούλας 12 (2), Τάταρης, Χρυσόπουλος 25 (6)

Πηγή Εικόνας: Δημήτρης Τρασάνης