Όταν ο Ροναλντίνιο άνοιγε λογαριασμό στη Μπαρτσελόνα

Το Debut.gr γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμάται το πρώτο τέρμα του Ροναλντίνιο με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Όσο ήταν στην Μπαρτσελόνα χάριζε στιγμές μαγείας. Ο Ροναλντίνιο δεν ήταν απλά ένας ακόμη πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Ήταν από εκείνους που στιγματίζουν μία εποχή. Από δαύτους που θέλεις να τους βλέπεις συνέχεια με την μπάλα στα πόδια. Ακόμη και αν δεν αγωνίζεται στη δική σου ομάδα.

Ακόμη και πετυχαίνει γκολ (ενίοτε και γκολάρες) κόντρα στον σύλλογο που υποστηρίζεις. Αυτός ήταν. Με το τεράστιο χαμόγελό του έμοιαζε να το απολαμβάνει όλο αυτό. Εν μέρει έτσι ήταν. Από ένα σημείο και έπειτα βέβαια άλλαξε. Ωστόσο, όσο ήταν στους Καταλανούς κατάφερε να κάνει πράγματα που ακόμη και σήμερα είναι θέμα συζήτησης.

Σαν το πρώτο του γκολ. Ήταν Σεπτέμβριος του 2003 όταν έκανε… σεφτέ. Αλλά επειδή μιλάμε για τον «Ρόνι» δεν θα μπορούσε το πρώτο του… παστέλι να μην έχει πολύ παραπάνω… μέλι από το κανονικό.

Από τις… γκολάρες του Ροναλντίνιο!

Αντίπαλος η Σεβίλλη. Ο Βραζιλιάνος μέσος πήρε την μπάλα λίγο μπροστά από το κέντρο. Με δύο περίτεχνες ενέργειες πέρασε και τους δύο αντιπάλους του που πήγαν με δύναμη και φόρα να του κλέψουν την μπάλα. Ακόμη μία μέρα στη δουλειά για τον «Ρόνι». Κουβάλησε την μπάλα μερικά μέτρα ακόμη και στη συνέχεια δεν το σκέφτηκε περισσότερο.

Το… μπουμπούνισε. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως έκανε πολύ καλά. Η μπάλα πήγε εκεί που κάνουν… έρωτα οι αράχνες και ο αντίπαλος γκολκίπερ δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περισσότερο. Αυτό ήταν. Το πρώτο γκολ του Βραζιλιάνου με την «Μπάρτσα» ήταν γεγονός. Τα υπόλοιπα από εκεί και πέρα είναι ιστορία, όπως λένε και στο χωριό μου.