Ο Ολυμπιακός υπέκυψε στην ανωτερότητα της Μπάγερν Μονάχου και ηττήθηκε με 2-3. Το debut.gr αναλύει την αναμέτρηση.

Αναμφίβολα, ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος δεν θα περίμενε τέτοια εμφάνιση σαν την χθεσινή από την ομάδα του Ολυμπιακού. Όχι γιατί δεν μπορεί. Ο Ολυμπιακός φέτος έχει αποδείξει πως μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Αν αναλογιστούμε όμως την ομάδα που αντιμετώπιζε τότε οι όποιες αναλύσεις και σκέψεις πάνε περίπατο. Η Μπάγερν Μονάχου δεν είναι μία απλή ομάδα σε καμία περίπτωση. Είναι ομάδα με αρχή-μέση-τέλος και παίκτες που κάνουν τη διαφορά για ενενήντα λεπτά. Όμως ο Ολυμπιακός στάθηκε στο ύψος του και παρά το 2-3 με το οποίο ηττήθηκε στο τέλος αυτό που μετράει είναι το χειροκρότημα και η αποθέωση από το κόσμο του. Ας δούμε τι έγινε στο χθεσινό ματς με τη ματιά του debut.gr.

Ολυμπιακός και Μπάγερν στο χορτάρι

Ο Πέδρο Μαρτίνς επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν να ξεκινά το ματς με σύστημα 4-3-3. Αν αναλογιστούμε τις απουσίες αλλά και το τρόπο παιχνιδιού των γηπεδούχων το σχήμα αυτό αποτελούσε το πιο ορθολογικό. Η Μπάγερν όπως είναι φυσικό πίεσε τον Ολυμπιακό ο οποίος όμως ήταν «στημένος» σωστά στο γήπεδο. Η άμυνα του δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στα πρώτα λεπτά αλλά σε κάποιες περιπτώσεις οι αντιδράσεις των αμυντικών του δεν ήταν οι καλύτερες.

Στην επίθεση ο Ποντένσε και ο Μασούρας έπρεπε να αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες, να κυνηγήσουν μπάλες και κάπως έτσι προήλθε και το γκολ των γηπεδούχων. Από μπαλιά του Πορτογάλου, ο Μασούρας άφησε στον Τσιμίκα, ο μπακ του Ολυμπιακού έκανε εκπληκτική ατομική προσπάθεια και από σέντρα του ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά έγραψε το 1-0. Οι ερυθρόλευκοι ευτύχησαν στη πρώτη φάση τους να σκοράρουν και πλέον καλούνταν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό. Όμως η Μπάγερν δεν είναι τυχαία ομάδα. Ο Λεβαντόφσκι πήρε το ριμπάουντ μετά το σουτ του Μίλερ και ανενόχλητος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σα γράφοντας το 1-1.

Η απουσία του Βαλμπουενά από το ματς ήταν σημαντική απώλεια για τον Ολυμπιακό. Έτσι έπρεπε τα εξτρέμ του να είναι αρκετά κινητικά. Κάτι που έγινε. Ο Ολυμπιακός περιόρισε την Μπάγερν στο πρώτο σαραντάλεπτο, οι Βαυαροί δεν δημιούργησαν ευκαιρίες από τη μεριά τους αλλά ούτε και ο Ολυμπιακός απείλησε ιδιαίτερα. Μία φορά όμως το έκανε και σκόραρε. Ο Ελ Αραμπί αποδεικνύει πως είναι ένας εξαιρετικός φορ όχι μόνο στα λόγια αλλά και στη πράξη. Ίσως να είναι και ο επιθετικός που έλειπε πέρσι από τον Ολυμπιακό. Από την άλλη όμως υπάρχει και ένας άλλος φορ που τα λόγια περιττεύουν. Διότι στη περίπτωση του μεγάλου «Λέβα» πραγματικά υπάρχουν στιγμές που δεν έχεις τι να πεις. Πρόκειται για ένα πραγματικό killer ο οποίος και από το πουθενά μπορεί να σου κάνει ζημιά. Μία φάση θα χρειαστεί και αυτή θα είναι αρκετή.

Στο δεύτερο ημίχρονο περιμέναμε πως η Μπάγερν θα έμπαινε πιο δυνατά στο ματς με απώτερο στόχο να το «καθαρίσει» όσο πιο νωρίς γίνεται. Όμως ο Ολυμπιακός μας διέψευσε ξανά. Οι ερυθρόλευκοι ήταν ιδιαίτερα επιθετικοί αλλά και οι φιλοξενούμενοι ήταν πάντα έτοιμοι να σταματήσουν κάθε πιθανό κίνδυνο. Έτσι από νέο λάθος στην άμυνα του Ολυμπιακού, ο Λεβαντόφσκι έφερε τούμπα το ματς. Και σαν να μην έφτανε αυτό ο Τολισό με μια οβίδα έστειλε τη μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα του Σα. Ο Ολυμπιακός ήταν φανερά κουρασμένος καθώς ήταν αδύνατο να κυνηγήσει στον ίδιο ρυθμό και για ενενήντα λεπτά τους Βαυαρούς.

Με τις αλλαγές του ο Μαρτίνς έδειξε πως δεν παρατούσε το ματς. Θα έψαχνε το γκολ μέχρι το τελευταίο λεπτό γιατί κάπως έτσι οι ομάδες χτίζουν το δικό τους χαρακτήρα. Με ένα σουτ του Γκιγιέρμε από το πουθενά και αφού η μπάλα κόντραρε ο Ολυμπιακός μείωσε σε 2-3 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ. Παρόλα αυτά πίεσε μέχρι το τελευταίο λεπτό για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Το τελικό σφύριγμα ναι μεν έφερε την ήττα αλλά όχι την συντέλεια του κόσμου. Ας μην ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός έπαιζε απέναντι στην ομάδα που την προηγούμενη αγωνιστική διέλυσε την φιναλίστ του Champion’s League με 2-7. Το χειροκρότημα και η αποθέωση από το κόσμο σίγουρα είναι μία καλή ανταμοιβή για τη προσπάθεια. Όμως πολλοί θα σκεφτούν και λίγο στο παρελθόν και θα σκεφτούν. Γιατί να μην είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα με τον Ερυθρό Αστέρα…

Στο Δια Ταύτα

Δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε το εξής. Το να παίζεις απέναντι στην Μπάγερν από μόνο του είναι κάτι που ανεβάζει την αδρεναλίνη. Όλη τη σεζόν αυτά τα παιχνίδια περιμένουν οι παίκτες. Στη χθεσινή αναμέτρηση ο Τσιμίκας ήταν πραγματικά εξαιρετικός. Ο νεαρός μπακ που αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα του συλλόγου αλλά και του Μαρτίνς εξέπληξε τους πάντες και τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω του. Από κοντά και οι Μασούρας-Ποντένσε-Γκιγιέρμε. Για το τέλος αφήσαμε τον Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστός παίκτης. Εξάλλου στην Ευρώπη έχει αγωνιστεί μόνο σε δύο ομάδες πριν τον Ολυμπιακό. Το ξεκίνημα του όμως είναι εξαιρετικό. Η ποιότητα του ήταν μεγάλη και το ξέραμε. Το στοίχημα ήταν να βγει και στο χορτάρι. Γιατί και άλλοι επιθετικοί είχαν ταλέντο και ποιότητα αλλά όταν κλήθηκαν να βοηθήσουν δεν ήταν εκεί.

Η ήττα πάντα είναι ήττα. Το θέμα είναι το πως θα την διαχειρίζεσαι. Στην προκειμένη περίπτωση ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει πολλά θετικά από το ματς αυτό. Δεν πρέπει όμως να παραβλέψει και τα αρνητικά. Εφόσον ακολουθεί και το ντέρμπι με την ΑΕΚ οι ερυθρόλευκοι πρέπει να είναι ακόμα πιο συγκεντρωμένοι. Πλέον και οι ίδιοι γνωρίζουν πως όσο καλή εμφάνιση και αν έκαναν, ένα στραβοπάτημα με την Ένωση θα αντιστρέψει ξανά το κλίμα. Και τότε το ματς και η υπερπροσπάθεια αυτή θα έχει ξεχαστεί.