Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην παράταση από τη Ζενιτ και εξακολουθεί να προβληματίζει με την εμφάνισή του.

Το καλό κλίμα που είχε δημιουργηθεί στον Ολυμπιακό από το ματς με τη Βαλένθια δεν κράτησε για πολύ. Ο Ολυμπιακός δέχτηκε την ήττα από τη Ζενίτ με 68-77 και έδειξε πως για να έχει μέλλον στη διοργάνωση θα πρέπει να αλλάξει πολλά. Οι ερυθρόλευκοι έχουν πλέον ρεκόρ 1-2, όσο και η θριαμβεύτρια του σημερινού αγώνα Ζενίτ.

Το ματς Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα από το προηγούμενο παιχνίδι με τη Βαλένθια και ξεκίνησε το ματς με 12-0. Ο Μιλουτίνοφ ήταν κυρίαρχος και στις δύο πλευρές του παρκέ, ενώ η Ζενίτ έβλεπε με δυσκολία το αντίπαλο καλάθι. Ωστόσο, λίγο οι αλλαγές του Κεμζούρα, λίγο η ευστοχία των Ρώσων από τα 6,75 άλλαξαν γρήγορα την εικόνα του αγώνα, με τη Ζενίτ μάλιστα να κλείνει την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 20-19.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε έτσι όπως ακριβώς τελείωσε η πρώτη. Η Ζενίτ συνέχισε να πυροβολεί και φτάνοντας τα 5/6 τρίποντα, έφτασε να προηγείται με 26-21. Κάπου εκεί ήρθε η αντίδραση των ερυθρολεύκων, που με πρωταγωνιστές τους Πάντερ και Σπανούλη έκαναν σερί 10-0 και προσπέρασαν με 31-26 (15′). Η Ζενίτ όμως δεν έχασε τη συγκέντρωσή της και παίζοντας καλή άμυνα στα πικ εν ρολ , εγκλώβισε τους πειραιώτες και πήγε στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα δύο πόντων (36-38).

Ο Ολυμπιακός μπήκε κοιμισμένος στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες του έδειχναν συχνά ανήμποροι να αλλάξουν την κατάσταση, τα σουτ δεν έμπαιναν, ενώ τα εύκολα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο. Κράτησαν όμως χαμηλά τη Ζενίτ (15 πόντους) και έτσι κατάφεραν να παραμείνουν ζωντανοί στη διεκδίκηση της νίκης(47-53, 30′).

Στην τελευταία στροφή του αγώνα, το ματς έγινε πραγματικό ροντέο. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να προβληματίζει, η Ζενίτ κρατούσε σταθερά το προβάδισμα, όμως τα δύο ανέλπιστα τρίποντα του Αντώνη Κόνιαρη έδωσαν ξανά ελπίδα στους γηπεδούχους και έβαλαν φωτιά στην κερκίδα. Το τρίποντο- μαχαιριά του Χόλινς δυόμιση λεπτά πριν το τέλος έδειχνε πως έβαζε τέλος στις φιλοδοξίες του Ολυμπιακού για ανατροπή, όμως Πάντερ και Παπανικολάου με δύο καθοριστικά τρίποντα έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση.

Και εκεί που ο περισσότερος κόσμος περίμενε πως το δραματικό φινάλε θα έδινε ώθηση στον Ολυμπιακό για να κλειδώσει τη νίκη στον έξτρα χρόνο, η εικόνα του παιχνιδιού τον διέψευσε πανηγυρικά. Με κορυφαίους τους Πονίτκα και Αγιόν και με περίσσεια ψυχραιμία, η Ζενίτ με ένα επί μέρους σκορ 4-13 κατάφερε να πάρει επιτέλους αυτό που άξιζε, φτάνοντας στην πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση.

Η επόμενη μέρα

Μετά τη σημερινή ήττα, η κουβέντα για τον πάγκο του Ολυμπιακού είναι δεδομένο ότι θα ξανανοίξει. Ο κόουτς Κεμζούρα και οι παίκτες του φανέρωσαν μια πραγματικά προβληματική εικόνα, η οποία θα πρέπει να αφυπνίσει πάνω από όλα τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Από την άλλη πλευρά, η Ζενίτ επιστρέφει με το ροζ φύλλο στο σπίτι της για να υποδεχτεί με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία τον Παναθηναικό, την ερχόμενη Πέμπτη.

Ολυμπιακός(Κεμζούρα) : Πάντερ 16 , Μπόλντγουιν 1, Πολ 5, Κόνιαρης 6 , Σπανούλης 7, Τσέρι , Μιλουτίνοφ 16, Πρίντεζης 7 , Παπανικολάου 6 , Κουζμίνσκας , Ρούμπιτ 4 , Χαπ

Ζενίτ (Πλάθα) : Άιβερσον 6, Αλμπισί 2, Πονκρασόφ , Χόλινς 9 , Τόμας 9 , Ρένφρο 10 , Κβοστόφ 4 , Τρούσκιν 3 , Βορόνοφ, Αμπρομάιτις 6 , Πονίτκα 18, Αγιόν 10