Το Debut.gr και ο Σωτήρης Κεφάλας βρέθηκε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον για να σχολιάσει τη μεγάλη νίκη του Ιωνικού Νικαίας με σκορ 77-72.

Ξεκίνημα παιχνιδιού και οι γηπεδούχοι αρχίζουν με τους Φλιώνη, Γκετσεβίτσιους, Σλαφτσάκη, Μιλόσεβιτς και Ντραγκίσεβιτς ενώ ο Ιωνικός Νικαίας ξεκινά με τους Μπάρντ, Λόρενς, Τζόουνς, Μαυροκεφαλίδη και Κώττα.

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου ξεκίνησε με αρκετό motion στο παιχνίδι της με πρωτοβουλίες κυρίως του Ντραγκίσεβιτς και Μιλόσεβιτς με αποτέλεσμα να πάρει από νωρίς προβάδισμα πέντε πόντων (10-5). Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να τρέξουν στο trasition, ωστόσο είχαν θέμα στο τομέα των ριμπάουντ. Οι λύσεις όμως ήρθαν από τους Μπαρντ και Λόρενς και η ομάδα του Νίκου Βετούλα κατάφερε με ένα μικρό σερί 4-0 να περάσει μπροστά (13-14). Από τα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο πνεύμα του αγώνα και επέβαλλαν το δικό τους ρυθμό χτυπώντας με τα pnr στο αργό footwork των Ντραγκίσεβιτς και Γκάκιτς. Παράλληλα, ο Γκετσεβίτσιους βοηθούσε δημιουργικά για τους κίτρινους, όμως ο Ιωνικός είχε αποκτήσει το πάνω χέρι (21-24).

Δεύτερο δεκάλεπτο και το up tempo του Ιωνικού συνεχίζεται με την ομάδα του Βετούλα να προηγείται με +6 (23-29). Οι διάδρομοι έχουν κλείσει καλά και ο Άρης δεν μπορεί να βρει εύκολα το δρόμο προς το καλάθι. Γρήγορα όμως, το trasition game του Άρη και η νευρικότητα των φιλοξενουμένων έφερε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με ένα σερί 13-0 (36-29). Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν σταθερό προβάδισμα 5-7 πόντων χάρη στις εμπνεύσεις του Τάλτον ο οποίος πρόλαβε να σημειώσει 10 πόντους. Η άμυνα όμως χαλάρωσε και οι φιλοξενούμενοι γρήγορα έφεραν το παιχνίδι στα ίσια. Προς το τέλος του ημιχρόνου εμφανίστηκε και πάλι η νευρικότητα με τον Άρη να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το ισχνό 44-43.

Τρίτο δεκάλεπτο ξεκινάει με τη νευρικότητα να είναι εμφανής και στις δύο ομάδες. Αρκετά λάθη και πολλές χαμένες ελεύθερες προσπάθειες. Οι φιλοξενούμενοι όμως σταδιακά βρίσκουν το ρυθμό που είχαν χάσει από το πρώτο δεκάλεπτο. Προβάδισμα τεσσάρων πόντων με πρωτεργάτες τους Λόρενς και Μαυροκεφαλίδη. Αμέσως όμως, ο Άρης με ένα σερί 4-0 φέρνει το παιχνίδι στα ίσια (52-52). Με καλό passing game και τρίποντο του Φλιώνη, οι γηπεδούχοι αποκτούν ξανά το προβάδισμα (55-54). Η σφιχτή άμυνα σε συνδυασμό με τις επιθετικές πρωτοβουλίες των Τάλτον και Φλιώνη γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων. Εντούτοις καμία ομάδα δεν μπορεί να ξεφύγει στο σκορ και το τέταρτο δεκάλεπτο προβλέπεται δραματικό.

Τέταρτο δεκάλεπτο και η ομάδα του Βετούλα μπήκε πιο αποφασισμένη για να πάρει την πολυπόθητη νίκη. Με δύο εύστοχα τρίποντα του Χαραλαμπόπουλου η διαφορά πήγε στο +7 (62-69). Οι παίκτες του Άρη ήταν στάσιμοι στην επίθεση και χαλαροί στην άμυνα. Η διαφορά για πρώτη φορά στο +9 (62-71). Χαρακτηριστικό της νευρικότητας των γηπεδούχων είναι οι μόλις δύο πόντοι που έχουν σκοράρει μέχρι το 5ο λεπτό του 4ου δεκαλέπτου. Ο Τάλτον έδειχνε να το παλεύει μόνος του (68-73). Καθώς πλησιάζει το τέλος, οι φιλοξενούμενοι είναι φανερά άστοχοι και αγχωμένοι αλλά ο Άρης δεν εκμεταλέυεται την ευκαιρία.

Ο Ιωνικός πήρε μια πολύ δύσκολη αλλά και σημαντική νίκη για τη συνέχεια με σκορ 77-72 ενώ το έργο του Άρη δίχως τον Μποχωρίδη και Μόρις ήταν εκ προοιμίου δύσκολο και εξακολουθεί να είναι ύστερα από αυτή την εντός έδρας ήττα.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 44-43, 60-61, 72-77.

Άρης (Μαρκόπουλος): Βλάσιος, Φλιώνης 11(3), Μιλόσεβιτς 9, Σακελλαρίου 1, Σιδηροηλίας, Τάλτον 16(1), Γκετσεβίτσιους 9(1), Γκάκιτς 7, Σλαφτσάκης 2, Ντραγκίσεβιτς 17, Μόρις, Βουλγαρόπουλος.

Ιωνικός Νίκαιας (Βετούλας): Τζόουνς 4, Σμίθ 5, Χαραλαμπόπουλος 14 (2), Μπατής 6(1), Λόρενς 5, Μπάρντ 24 (2), Μαυροκεφαλίδης 16, Σάφτενααρ, Κατούφας, Κώττας 3, Δημάκος.