Το debut.gr βρέθηκε στη Πάτρα και αναλύει τη δύσκολη νίκη του τοπικού Απόλλωνα με σκορ 70-67. Ο Αμύντας έβαλε δύσκολα στους Πατρινούς και άξιζε κάτι παραπάνω από το ματς.

Από ένα ημίχρονο για κάθε ομάδα

To πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε αρκετά καλά για τους φιλοξενούμενους. Έτσι, με ένα γρήγορο σερί 0-3 προσπάθησαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Η απάντηση όμως των Πατρινών ήταν άμεση. Με τον Τσάμη να έχει τη πρωτοβουλία των κινήσεων, οι γηπεδούχοι πέρασαν γρήγορα μπροστά στο σκορ με 7-3. Ο Αμύντας με καλή κυκλοφορία της μπάλας έβρισκε ανοιχτά περιφερειακά σουτ τα οποία και τον κρατούσαν κοντά στο σκορ. Μάλιστα, με το τρίποντο του Κομποδιέτα απέκτησε προβάδισμα δύο πόντων (12-14). Ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν άλλαξε, ο Αμύντας ξανά με τρίποντο του Κωνσταντακόπουλου πέρασε μπροστά με 16-19 αλλά ο Κάδρας με 2/2 βολές διαμόρφωσε το σκορ σε 18-19 με το οποίο ολοκληρώθηκε και η πρώτη περίοδος.

Το δεύτερο δεκάλεπτο είχε τελείως διαφορετικό ρυθμό. Αυτή τη φορά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν το περιφερειακό σουτ και κατάφεραν να πάρουν ξανά προβάδισμα στο σκορ. Μπροστάρηδες για άλλο ένα ματς οι Τσάμης-Μολφέτας. Με τρία συνεχόμενα τρίποντα οι Πατρινοί πέρασαν μπροστά με 27-21. Ο Αμύντας όμως δεν τα παράτησε. Με έξι συνεχόμενους πόντους από τους Ζούπα και Χάλαρη έφερε ξανά το ματς στα ίσα (27-27). Οι δύο ομάδες παρέμεναν κοντά στο σκορ για το μεγαλύτερο διάστημα μέχρι τη στιγμή που ο Τσάμης ανέλαβε ξανά δράση. Με δικό του τρίποντο αλλά και τρίποντο του Μολφέτα, οι Πατρινοί πήραν διαφορά οκτώ πόντων (38-30). Ο Αμύντας όμως δεν παράτησε το ματς. Με ένα γρήγορο σερί 5-1 μείωσε τη διαφορά και το τέλος του ημίχρονου βρήκε τον Απόλλωνα να προηγείται με μόλις τέσσερις πόντους (39-35).

Ο Αμύντας έφτασε κοντά στη νίκη αλλά ο Απόλλωνας έκανε το καθήκον του

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πραγματικά συγκλονιστικό. Ο Αμύντας δυνάμωσε την άμυνα του, με αποτέλεσμα ο Απόλλωνας να μην σκοράρει για τέσσερα ολόκληρα λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα σερί 5-0 αλλά δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν παραπάνω αυτή την αδράνεια των αντιπάλων τους. Το παιχνίδι στην συνέχεια απέκτησε έναν άγριο ρυθμό με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται μεταξύ τους στο σκορ. Ο Αμύντας με το τρίποντο του Κωνσταντακόπουλου ανέβασε τη διαφορά στους τέσσερις πόντους (44-48) έχοντας πλέον αποκτήσει τον έλεγχο του ματς. Η διαφορά αυτή δεν ανατράπηκε και ο Αμύντας θα έμπαινε στη τελευταία περίοδο με προβάδισμα τριών πόντων (49-52).

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν αυτό που θα έκρινε τελικά και την αναμέτρηση. Ο Απόλλωνας μπήκε αποφασισμένος για την ανατροπή και με τρίποντο του νεαρού Τσιακμά πέρασε μπροστά στο σκορ (54-52). Ο Αμύντας προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή του κάτω από το καλάθι και με το γκολ-φάουλ του Κουκουνιά ισοφάρισε το ματς (57-57). Και σαν να μην έφτανε αυτό με το τρίποντο του Φακοπουλίδη απέκτησε προβάδισμα ενός πόντου (59-60). Οι γηπεδούχοι όμως είχαν τις λύσεις. Ο Τσάμης έδωσε ξανά πνοή στους γηπεδούχους, οι οποίοι με το καλάθι του Ζούμπου δύο λεπτά πριν το τέλος, «κλείδωσαν» το ματς (66-61). Ο Αμύντας προσπάθησε για μια τελική αντεπίθεση αλλά πλέον ήταν αργά. Έτσι, ο Απόλλωνας με σκορ 70-67 έκανε το 3/3 στο πρωτάθλημα κάτι που τον κρατά στη κορυφή της βαθμολογίας.

Σχόλιο

Ο Απόλλωνας κατάφερε έστω και δύσκολα να πάρει τη νίκη και να ξεκινήσει τη σεζόν με 3/3 νίκες. Οι Πατρινοί ήθελαν να ξεκινήσουν δυνατά στο πρωτάθλημα και μέχρι τώρα τα έχουν καταφέρει. Στη σημερινή αναμέτρηση είχαν άγχος αλλά στα δύσκολα σημεία κατάφεραν να δείξουν χαρακτήρα και να πάρουν το ματς. Για άλλη μία φορά οι δύο αρχηγοί, Τσάμης και Μολφέτας, έκαναν ένα βήμα μπροστά και ανέλαβαν πρωτοβουλίες. Στην εξίσωση ήρθε να προστεθεί και ο νεαρός Τσιακμάς που με την ενέργεια του βοήθησε τους Πατρινούς σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού. Από την άλλη ο Αμύντας είχε τις δικές του ευκαιρίες να «χτυπήσει» το ματς αλλά δεν τα κατάφερε. Προσπάθησε να δημιουργήσει ανοιχτά περιφερειακά σουτ στα οποία όμως δεν είχε την απαραίτητη ευστοχία. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησε να περάσει τη μπάλα στο ζωγραφιστό εκεί όπου ο Κουκουνιάς εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία των γηπεδούχων στην συγκεκριμένη θέση. Στο τρίτο δεκάλεπτο έπαιξαν αρκετά σκληρά στην άμυνα αλλά στην επίθεση δεν μπόρεσαν να σκοράρουν και να αυξήσουν τη διαφορά. Ο Απόλλωνας αποδείχτηκε πιο ψύχραιμος στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και αυτά ήταν που του χάρισαν και τη νίκη.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο εκ των πρωταγωνιστών για τους νικητές, Νίκος Τσιακμάς, έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Σίγουρα ήταν μία πολύ μεγάλη νίκη. Ο αντίπαλος μας είναι μία αρκετά δυνατή ομάδα, με παίκτες που είναι πολλά χρόνια μαζί και κάνουν μία με δύο προσθαφαιρέσεις κάθε χρόνο. Οπότε έχουν μία αρκετά καλή ομοιογένεια. Το ματς πήγε πόντο-πόντο αλλά θεωρώ πως είμασταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αδικήσαμε τους εαυτούς μας στο τέλος καθώς θα μπορούσαμε να είχαμε εξασφαλίσει τη νίκη νωρίτερα.

Ωστόσο η έδρας μας αποδείχθηκε καταλυτικός παράγοντας για τη νίκη. Ο κόσμος που και σήμερα είχε γεμίσει το γήπεδο μας δίνει ώθηση να παίζουμε ακόμα καλύτερα. Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους και πως τους περιμένουμε και την επόμενη βδομάδα καθώς ακολουθεί ένα δύσκολο ματς με μία δυνατή ομάδα όπως είναι ο Κόροιβος. Θέλουμε την βοήθεια του, θέλουμε να γίνει ο έκτος παίκτης για να φτάσουμε σε μία ακόμα μεγάλη νίκη.

Είναι μεγάλη μου τιμή να αγωνίζομαι στον Απόλλωνα και παράλληλα μου δίνεται και μία μεγάλη ευκαιρία να αγωνίζομαι για μία τόσο μεγάλη ομάδα. Θέλω να βοηθήσω τον Απόλλωνα όπως και όταν μου ζητηθεί. Είμαστε όλοι έτοιμοι να δώσουμε το 100% και να κάνουμε ότι μας ζητήσει ο coach. Ο καθένας έχει το ρόλο του στην ομάδα, θέλουμε να κερδίζουμε, δίνουμε το καλύτερο μας εαυτό τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση με στόχο η ομάδα να έχει όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα»

Δεκάλεπτα: 18-19, 39-35, 49-52, 70-67
Απόλλων (Δελέγκος): Τσιακμάς 8 (2), Νιφόρας, Κούτρας, Μπέμπης, Κάδρας 10, Τσάμης 14 (2), Μολφέτας 20 (4), Ζούμπος 12 (1), Μπαζίνας, Εζόμο 4, Τζακόπουλος, Κουκουλάς 2.
Αμύντας (Ζαβός): Ζούπας 12 (1), Κάπρης, Καλδής, Κερασοβίτης 4 (1), Κουκουνιάς 12, Κομποδιέτας 9 (2), Χάλαρης 13 (1), Φακοπουλίδης 7 (1), Κωνσταντακόπουλος 6 (2), Μέλιος 4.

Πηγή Εικόνας: Δημήτρης Τρασάνης