Το Debut.gr γυρνά το χρόνο πίσω και θυμάται το ακυρωθέν γκολ του Χερστ στον τελικό του Μουντιάλ του 1966 με τη Δυτική Γερμανία.

Πρόκειται ίσως για την πιο χαρακτηριστική στιγμή στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο τελικός του Μουντιάλ του 1966 μεταξύ της Αγγλίας και της Δυτικής Γερμανίας στο «Γούεμπλει» είχε λήξει 2-2.

Λίγα λεπτά έμεναν για την έναρξη της παράτασης. Ο χρόνος κυλούσε και η Αγγλία έμοιαζε να έχει τον έλεγχο. Ο Άλαν Μπολ είχε τη μπάλα, έκανε μία σέντρα στην περιοχή των Γερμανών. Ο Τζεφ Χερστ την κοντρολάρει, γυρίζει όμορφα το σώμα του και εκτελεί τον αντίπαλο κίπερ.

Η μπάλα χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι, ακολούθως μέσα από την τελική γραμμή και καταλήγει στα χέρια του Γερμανού τερματοφύλακα.

Οι Άγγλοι ωρύονται. Η μπάλα έχει περάσει καθαρά τη γραμμή αλλά η τελική απόφαση είναι του Σουηδού διαιτητή. Ο τελευταίος τρέχει στον επόπτη. Εκείνος προφανώς δεν έχει προλάβει μέσα στα δευτερόλεπτα αυτά να διακρίνει την κατάληξη της μπάλας.

Το πόρισμα έχει εξαχθεί. Δεν υπάρχει γκολ. Οι Γερμανοί έχουν ακόμα μία ευκαιρία να πάρουν το παιχνίδι. Ο Χερστ όμως έχει διαφορετική άποψη. Ολοκληρώνει το χατ-τρικ του, η Αγγλία επικρατεί με 4-2 και στέφεται πρωταθλήτρια κόσμου στο πιο εντυπωσιακό Μουντιάλ ως τότε.

Στις μνήμες όμως των Άγγλων αυτό το γκολ θα μείνει για πάντα χαραγμένο ως το άδικα ακυρωθέν τέρμα του Χερστ.