Σε ένα αρκετά σκληρό παιχνίδι, Άρης και Ολυμπιακούς συγκρούστηκαν με τελικό νικητή τον Ολυμπιακό με 1-2. Το debut.gr σχολιάζει την αναμέτρηση.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 και με δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά «έκλεψε» το ντέρμπι. Ο Άρης πίεσε αρκετά τους παίκτες του Μαρτίνς αλλά στο τέλος πανηγύρισαν ένα τεράστιο διπλό που τους φέρνει ξανά μόνους πρώτους στη κορυφή. Αρκετά σκληρό το ντέρμπι, με πολλά φάουλ και αρκετό αντιαθλητικό παιχνίδι. Το debut.gr σχολιάζει την αναμέτρηση.

Άρης και Ολυμπιακός στο χορτάρι

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο και να πιέσει τον Άρη. Ο Άρης από την άλλη περίμεναν τους αντιπάλους τους και στόχους τους ήταν να χτυπήσουν την κατάλληλη στιγμή. Και η στιγμή αυτή δεν άργησε να έρθει. Μόλις στο 9’ ο Ντιγκινί με κεφαλιά νίκησε τον Σα και έβαλε «φωτιά» στο Κλεάνθης Βικελίδης. Η εξέλιξη αυτή όπως είναι φυσικό πείσμωσε τον Ολυμπιακό που κυρίως από τα άκρα προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες και να αντιστρέψει το αποτέλεσμα. Βέβαια και οι γηπεδούχοι δεν στάθηκαν σε αυτό το σκορ. Αντίθετα έψαχναν και δεύτερο γκολ. Όμως η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στους ερυθρόλευκους. Στο 34ο λεπτό από σέντρα του Τσιμίκα, ο Μασούρας πρόλαβε τους πάντες και με κεφαλιά ισοφάρισε το ματς. Σαν να μην έφτανε αυτό, τρία λεπτά μετά ο Ελ Αραμπί ανενόχλητος μέσα στη περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Άρη βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του με 1-2. Ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε στο παιχνίδι και πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Σουντανί το οποίο όμως ακυρώθηκε μετά από χρήση VAR.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μία πραγματική μάχη ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η μάχη όμως αυτή σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούσε κατά πολύ τα όρια ενός παιχνιδιού. Ο Άρης απείλησε στο 52’ με το Μαντσίνι αλλά το σουτ του πέρασε άουτ. Οι δύο ομάδες είχαν χάσει τη συγκέντρωσή τους κάτι που έβγαινε μέσα στο γήπεδο. Οι κίτρινοι έχασαν μία μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν αλλά ο Σα νίκησε τον Ντιγκινί. Μέχρι που φτάνουμε στο 77’ όπου ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε «τελειώσει» το ματς αλλά ο Μασούρας με πλασέ αστόχησε. Η εξέλιξη του παιχνιδιού δεν άλλαξε και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μία τεράστια νίκη-ανατροπή μέσα σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά ο Άρης αξίζει την επιβράβευση για την πολύ καλή εμφάνιση που έκανε.

Στο δια ταύτα

Ο Ολυμπιακός με αυτή του νίκη «σκαρφάλωσε» στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος. Όμως αυτό δεν πρέπει να τον εφησυχάζει. Έχει ακόμα πολλά πράγματα να βελτιώσει για να παραμείνει σε αυτή τη θέση. Ειδικότερα από τη στιγμή που για δεύτερο συνεχόμενο ματς δέχεται γκολ από στημένη φάση. Αλλά το διπλό μέσα στην έδρα του Άρη και με ανατροπή σίγουρα έχει άλλη σημασία. Στα θετικά η εξαιρετική εμφάνιση του Τσιμίκα και φυσικά το γκολ του Ελ Αραμπί που όποτε βρίσκει ευκαιρία «πυροβολεί». Από την άλλη ο Άρης σίγουρα θα νιώθει απογοητευμένος μετά το τέλος του ματς. Η εικόνα τους δεν ήταν άσχημη και το ότι σκόραραν μόλις στο 9ο λεπτό έδωσε άλλη πνοή στο ματς. Υπέπεσαν όμως σε αρκετά λάθη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και ότι σε πολλές περιπτώσεις έχασαν τη συγκέντρωσή τους, στο τέλος τους στοίχισε.

MVP

Ο Τσιμίκας ήταν πραγματικά εξαιρετικός και έψαχνε μία τέτοια καλή εμφάνιση. Ατύχησε να τραυματιστεί και να αποχωρήσει από το ματς αλλά αυτό δεν αναιρεί την καλή του εμφάνιση. Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε και τον Ελ Αραμπί που με το γκολ του έφερε «τούμπα» το ματς.

Ο Άρης δεν είναι τόσο ικανοποιημένος με τον τερματοφύλακά του

Ο γκολκίπερ Εμάν δεν είχε και τη καλύτερη εμφάνιση. Αρκετά ασταθής και φοβισμένος ο νεαρός παίκτης του Άρη και αυτό σίγουρα πρέπει να προβληματίσει. Κακή εμφάνιση και από τον Γιάννη Φετφατζίδη που δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του.

Το highlight

Το νικητήριο γκολ του Ελ Αραμπί με το οποίο ο Ολυμπιακός ολοκήρωσε την ανατροπή μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Τερζής): Έμαν, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Λούκας Σάσα, Ματίγια, Μπρούνο Γκάμα (75’ Μαρτίνες), Φετφατζίδης (46’ Μαντσίνι), Ντιγκινί (84’ Τόνσο), Ιντέγε.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε, Ποντένσε (38’ Σουντανιέλ), Ελ Αραμπί (83’ Γκερέρο), Ελαμπντελαουί, Μασούρας, Τσιμίκας (57’ Τοροσίδης), Βλαμπουενά, Παπαδόπουλος