Το Debut.gr βρέθηκε στο Ιβανώφειο για την αναμέτρηση του Ηρακλή με τον Άρη για την 2η αγωνιστική της Basket League.

Μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής της Basket League ήταν ο Ηρακλής που επικράτησε με 82-66 του Άρη. Στο πρώτο παιχνίδι μετά από 10 χρόνια στο κατάμεστο Ιβανώφειο για την Α1, ο Γηραιός έκανε ό,τι ήθελε τον Άρη, πήρε από νωρίς τα ηνία της αναμέτρησης και δε κοίταξε καθόλου πίσω. Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους ήταν οι Γκάρετ και Χάνλαν που σημείωσαν από 17 πόντους έκαστος. Από την μεριά του ο Άρης ήταν νωχελικός,χωρίς καθαρό μυαλό τόσο σε άμυνα και σε επίθεση ενώ ο Μόρρις προσπαθούσε μόνος του να σώσει ό,τι σώζεται με 23 πόντους. Βέβαια η απουσία του Μποχωρίδη για τους κίτρινους ήταν κομβική αφού έλειψαν οι πόντοι και η δημιουργία του από το επιθετικό παιχνίδι του Άρη.

Α΄Ημίχρονο

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετό για τον Ηρακλή ώστε να αποκτήσει μια διαφορά και να την συντηρήσει μέχρι το τέλος. Οι γηπεδούχοι έλαβαν τεράστια ώθησε από τον κόσμο που γέμισε το Ιβανώφειο ειδικά μετά το 0-2 του Άρη. Ο Γηραιός έκανε ένα σερί  9-0, πήρε το προβάδισμα και δε το έχασε καθόλου. Στην αρχή της αναμέτρησης ο Άρης πήρε όλους τους πόντους του από το ζωγραφιστό με Ντραγκίσεβιτς και Μιλόσεβιτς. Ενδεικτικό είναι ότι το πρώτο εύστοχο σουτ εκτός ζωγραφιστού ήρθε για τον Άρη στο 7΄με τρίποντο του Φλιώνη που έκανε το 18-11. Ο Ηρακλής χτυπούσε σε σουτ μετά από σκριν και στις αλλάγες κυριώς με Χάνλαν και Σούλερ ενώ το κακό αμυντικό τρανζίσιον του Άρη έδωσε εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο για τους γηπεδούχους. Το σκορ της πρώτης περιόδου διαμορφώθηκε 22-15 υπέρ του Ηρακλή.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου και με 4 σερί πόντους του Μόρρις έφερε τη διαφορά σε απόσταση ενός σουτ (22-19). Ο Ηρακλής απάντησε με ένα σερί 5-0 με μπροστάρη τον Χάνλαν, έσφιξε την άμυνα του με γρήγορες αλλαγές στα σκριν και με παγίδες οταν η μπάλα πήγαινε στο ζωγραφιστό στον Ντραγκίσεβιτς με αποτέλεσμα να προηγηθεί μέχρι και 12 πόντους. Ο Άρης δε μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Ηρακλή, είχε τεράστιο πρόβλημα στην δημιουργία με την απουσία του Μποχωρίδη, κάτι που επηρέασε και τον Ντραγκίσεβιτς που δε μπορούσε να τροφοδοτηθεί. Οι βεβιασμένες επιθέσεις του Άρη σε συνδυασμό με τους εύκολους πόντους του Ηρακλή στο ανοιχτό γήπεδο διαμόρφωσε το σκορ ημιχρόνου στο 37-25 υπέρ του Γηραιού. Χαρακτηριστικό στοιχείο του ημιχρόνου ήταν τα 9 λάθη του Άρη από τα οποία ο Ηρακλής πέτυχε 12 πόντους.

Β΄Ημίχρονο

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν το πιο παραγωγικό και για τις δύο ομάδες αφού το παιχνίδι απέκτησε έναν γρήγορο ρυθμό και τελείωσε με επιμέρους 27-22 υπέρ των γηπεδούχων. Από νωρίς σε αυτό το δεκάλεπτο Χάνλαν και Σούλερ ανέλαβαν το σκοράρισμα με μακρινά σουτ και έγιναν γρήγορα οι πρώτοι διψήφιοι της αναμέτρησης. Ο Άρης στηρίχθηκε σε αυτό το διάστημα στον Γκάγκιτς που σκόραρε 13 από τους συνολικά 15 πόντους που πέτυχε αλλά δεν υπήρχε άλλος να τον βοηθήσει στο σκοράρισμα. Στα πρώτα 5 λεπτά της περιόδου ο Άρης είχε δεχθεί 18 πόντους, γεγονός που έκανε έξαλλο τον Σούλη Μαρκόπουλο. Για τον Ηρακλή σε αυτό το δεκάλεπτο σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο Γκάρετ αφού δεν είχε αντίπαλο κάτω από τα καλάθια καθώς ο Ντραγκίσεβιτς είχε αποχωρήσει λόγω ενός χτυπήματος στη κοιλιακή χώρα. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 64-47.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η αναμέτρηση ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Ηρακλή να φτάνει τη διαφορά μέχρι και τους 20 πόντους (82-62). Ο Άρης έδειχνε ότι δε μπορούσε να ακολουθήσει το παιχνίδι και έτσι ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τελικό σκορ 82-66.

Πολυτιμότερος παίχτης του αγώνα ήταν ο Ντάριους Γκάρετ. Ο Αμερικάνος σέντερ του Ηρακλή πέτυχε 17 πόντους, μάζεψε 15 ριμπάουντ και συγκέντρωσε 21 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Από κοντά και ο Χάνλαν με 17 πόντους και 4 ασίστ και ο Σούλερ με 12 πόντους, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Η επόμενη αγωνιστική βρίσκει τον Ηρακλή να υποδέχεται το Ρέθυμνο στο Ιβανώφειο (12/10) ενώ ο Άρης θα φιλοξενηθεί από την Λάρισα (13/10).