Ο Απόλλων Πάτρας, παίζοντας κατά διαστήματα καλό μπάσκετ, δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει την Βέροια με σκορ 92-67 ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις του στην Α'2 κατηγορία. Το debut.gr βρέθηκε στη Πάτρα και αναλύει τα όσα έγιναν στο ματς.

Η Βέροια έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ

Στο ξεκίνημα της πρώτης περιόδου η Βέροια προσπάθησε να χτυπήσει στην αντεπίθεση και να αιφνιδιάσει τον Απόλλωνα. Εν μέρει το κατάφερε αφού με ένα γρήγορο 5-0 επέβαλε τον ρυθμό που εκείνη ήθελε. Σε εκείνο το σημείο ο Απόλλωνας αντέδρασε χάρις τους Τσάμη και Μολφέτα. Με το καλάθι του έμπειρου guard οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 9-9 και στην συνέχεια με το τρίποντο του Μολφέτα προσπέρασαν σε 12-11. Η Βέροια προσπαθούσε να κρατηθεί κοντά στο σκορ καθώς ο έλεγχος του αγώνα είχε πλέον φύγει από τα χέρια της. Με το τρίποντο του Μπέμπη και τα καλάθια των Τσάμη-Κάδρα οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 21-13. Η Βέροια μείωσε με τον Ελευθεριάδη (21-15) αλλά ο Απόλλωνας είχε ξανά την απάντηση και με το buzzer beater τρίποντο του Τσάμη ανέβασε το δείκτη του σκορ στο +9 (26-17).

Η δεύτερη περίοδος δεν άλλαξε ρυθμό. Ο Απόλλωνας είχε ξανά τη πρωτοβουλία των κινήσεων και με ένα press εμπόδιζε τις επιθέσεις των φιλοξενούμενων. Στην επίθεση με συνεχόμενα καλάθια από τους Κάδρα και Νιφόρα, οι Πατρινοί ανέβασαν την διαφορά για πρώτη φορά πάνω από τους 10 πόντους (37-21). Η Βέροια προσπάθησε να μειώσει το σκορ αλλά ο Απόλλωνας έβρισκε συνεχώς τρόπους για να απαντήσει. Η διαφορά παρέμεινε σε αυτά τα επίπεδα σε όλη τη διάρκεια του δεκαλέπτου η οποία βρήκε τον Απόλλωνα να προηγείται με σκορ 46-31 μετά και το καλάθι του Μολφέτα.

Εύκολη επικράτηση του Απόλλωνα απέναντι στην Βέροια

Στο δεύτερο ημίχρονο η Βέροια ήξερε πως τα πράγματα είχαν δυσκολέψει αρκετά. Έτσι προσπάθησε να μειώσει όσο ήταν δυνατόν περισσότερο τη διαφορά. Με συνεχόμενους πόντους του Ελευθεριάδη μείωσε στους 11 πόντους (48-37) αλλά αυτή η προσπάθεια δεν είχε συνέχεια. Το δίδυμο Τσάμη-Κάδρα συνεργαζόταν άψογα στο παρκέ για τον Απόλλωνα ενώ και ο Μολφέτας ήταν πραγματικά παντού. Έτσι, η διαφορά ανέβηκε και πάλι σε υψηλά επίπεδα και με το καλάθι του Μολφέτα το σκορ μετατράπηκε σε 62-41. Ο Κοθράς μείωσε με τρίποντο για τη Βέροια αλλά ο Κάδρας με καλάθι από κοντά ανέβασε τη διαφορά στο +19 (66-47).

Η τελευταία περίοδος ήταν πλέον διαδικαστικού χαρακτήρα. Το παιχνίδι απέκτησε έναν πιο ελεύθερο ρυθμό αφού ο νικητής είχε ήδη κριθεί. Ο Απόλλωνας συντηρούσε την διαφορά των 20 πόντων ενώ προσέφερε και θέαμα αφού από alley-oop πάσα του Τσάμη ο Κάδρας κάρφωσε δυνατά στο αντίπαλο καλάθι. Το τελικό 92-65 σφράγισε με τον καλύτερο τρόπο την υπεροχή των Πατρινών που από την αρχή ήταν το φαβορί αλλά το επιβεβαίωσαν και εντός παρκέ.

Σχόλιο

Ξεκάθαρος πρωταγωνιστής για τους Πατρινούς ήταν ο Κάδρας. Ο νεαρός Center εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή του κάτω από το καλάθι και σκόραρε σε κάθε ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Φυσικά αυτά δεν τα έκανε μόνος του. Ο Άγγελος Τσάμης «έβγαλε» στο παρκέ την τεράστια ποιότητα του από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα. Με 17 πόντους και 12 ασίστ πέτυχε double-double και δικαίως το γήπεδο τον αποθέωσε στο φινάλε. Πρώτος σκόρερ για του Πατρινούς ήταν ο αρχηγός τους, Γιάννης Μολφέτας, με 22 πόντους και με εξαιρετική αμυντική παρουσία. Για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Κοθράς με 19 και ο Ελευθεριάδης με 15 πόντους αντίστοιχα.

Καταλήγοντας, φάνηκε πως η νεοσύστατη ομάδα έχει να διαβεί μεγάλο δρόμο και δικαίως θεωρείται ως ο «αδύναμος κρίκος» της Α’2. Από την άλλη μεριά ο Απόλλωνας που διατήρησε στο ρόστερ του το περσινό «κορμό» ξεκίνησε τη σεζόν δυναμικά και με στόχο να πετύχει όσο πιο γρήγορα μπορεί την παραμονή στη κατηγορία. Τα προβλήματα είναι πολλά για τους Πατρινούς που πλέον, υπό τη σκιά του συμπολίτη Προμηθέα, έχουν χάσει αρκετή από την αίγλη του παρελθόντος…

Τα δεκάλεπτα: 26-17, 46-31, 66-47, 92-67.
Απόλλωνας Πατρών (Δελέγκος): Τσιακμάς 1, Νιφόρας 2, Κούτρας, Μπέμπης 7 (1), Παπαφωτίου 2, Κάδρας 18, Τσάμης 17 (2), Μολφέτας 22 (2), Ζούμπος 18 (4), Μπαζίνας 1, Εζόμο 4, Τζακόπουλος.
Φίλιππος Βέροιας (Γκίμας): Φιλιππόπουλος, Τσούκας, Τσεσμετζίδης 7 (1), Βάλλιος 2, Τσιακλαγκάνος 4, Φυλάκης, Κοθράς 19 (2), Παραπούρας 7 (1), Καντάρκος 13, Ελευθεριάδης 15 (2).

Πηγή Εικόνας: Δημήτρης Τρασάνης