Ο Ολυμπιακός δεν τα καταφέρε στο Βελιγράδι γνωρίζοντας την βαριά ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα με σκορ 3-1. Η αποβολή του Μπενζιά «στοίχισε» στους ερυθρόλευκους αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Το debut.gr καταγράφει τα όσα είδε στο ματς.

Όσο και αν φαίνεται περίεργο ο Ολυμπιακός τα έχασε όλα σε μόλις τέσσερα λεπτά. Οι Πειραιώτες αν και προηγήθηκαν νωρίς στο ματς εν τέλει από δικά τους λάθη έχασαν μία πολύτιμη νίκη. Ο Ερυθρός Αστέρας εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αριθμητική ανισορροπία και πανηγύρισε μία τεράστια νίκη που με βάση την εικόνα που είχε το ματς ήταν δύσκολο να έρθει. Στα αξιοσημείωτα, η εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι στις εξέδρες.

Στο χορτάρι

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει και να έχει τη πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα, όσο περνούσε η ώρα ο έλεγχος του ματς ήταν όλο και περισσότερο στα δικά του χέρια. Στο 23’ είχε και τη πρώτη του καλή στιγμή στο ματς αλλά το σουτ του Γκερέρο κατέληξε άουτ. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Σα και ο Ολυμπιακός τους τιμώρησε. Στο 37, από έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Μασούρα, ο Σεμέδο βρέθηκε αμαρκάριστος και με προβολή «έπιασε» απροετοίμαστο τον Μπόργιαν και έγραψε το 0-1. Η ροή του παιχνιδιού δεν άλλαξε και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προηγείται. Οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούμε να πούμε πως είχαν πιάσει υψηλή απόδοση αλλά κρατούσαν εύκολα αυτό το αποτέλεσμα και δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν καμία ουσιαστική ευκαιρία.

Τον ίδιο ακριβώς ρυθμό προσπάθησε να επιβάλλει ο Ολυμπιακός και στο δεύτερο ημίχρονο. Απλά και προσεκτικά διατηρούσε το προβάδισμά του και προσπαθούσε να κάνει το παιχνίδι του. Όλα όμως κατέρρευσαν στο 58. Ο Μπενζιά που κουβαλούσε ήδη μία κίτρινη κάρτα, πήγε «άτσαλα» πάνω στον αντίπαλο του, μοιραία δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη και την αποβολή από το ματς. Οι συνέπειες της αριθμητικής ανισορροπίας δεν άργησαν να φανούν. Στο 62’ ο Μεριά προσπάθησε να διώξει αλλά «σέρβιρε» τη μπάλα στον Βούλιτς που με συρτό σουτ ισοφάρισε το ματς. Μπορεί το ματς να είχε στραβώσει για τους ερυθρόλευκους αλλά είχαν την δυνατότητα να το «κλέψουν». Ο Μεριά όμως απώλεσε μία τεράστια ευκαιρία καθώς από πλεονεκτική θέση αστόχησε. Έτσι ο Ολυμπιακός αντί να προηγηθεί, βρέθηκε και πίσω στο σκορ αφού ένα λεπτό μετά ο Μιλούνοβιτς με κεφαλιά έγραψε το 2-1. Σαν να μην έφτανε αυτό στο 90, ο Μποάκιε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έστειλε τη μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα του Σα μετατρέποντας σε θρίαμβο το ματς.

Στο δια ταύτα

Ο Ολυμπιακός κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο να τα κάνει όλα λάθος και να χάσει το ματς. Από δικά του λάθη προήλθαν όλα τα γκολ του Ερυθρού Αστέρα που όπως εξελισσόταν το ματς δεν φαινόταν να κέρδιζε και ειδικά τόσο θριαμβευτικά. Το τελικό 3-1 σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα που είχε το ματς. Η αποβολή του Μπενζιά έπαιξε το ρόλο της αλλά αυτό δεν αποτελεί καμία δικαιολογία. Ακόμα και έτσι ο Ολυμπιακός μπορούσε να κερδίσει. Η χαμένη ευκαιρία του Μεριά και οι αντιδράσεις των ερυθρολεύκων στην άμυνα, σε δύο ακριβώς ίδιες φάσεις, αποδείχθηκαν καθοριστικές.

MVP

Η πρώτη αλλαγή του Μιλόγεβιτς ήταν ο Βούλιτς και ήταν αυτός που έδωσε το έναυσμα για την ανατροπή. Μέσα σε 7 λεπτά παρουσίας του στο ματς, κατάφερε να σκοράρει βάζοντας τις βάσεις της μεγάλης ανατροπής.

Κάτω από τη βάση

Πολλοί παίκτες του Ολυμπιακού ήταν κάτω από τη βάση. Από την μία ο Μπενζιά με την τόσο «ανόητη» αποβολή του. Από την άλλη ο Μεριά με τις συνεχόμενες «γκάφες» σε άμυνα και επίθεση και τέλος ο Μπουχαλάκης με τις λανθασμένες αντιδράσεις του στα δύο γκολ του Ερυθρού Αστέρα.

Το highlight

Η ατμόσφαιρα στο “Ράικο Μίτιτς” ήταν πραγματικά εκπληκτική. Της αξίζει ο τίτλος του highlight της βραδιάς.

Οι συνθέσεις:

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπόργιαν, Γκόμπελιτς, Ντέγενεκ, Μιλούνοβιτς, Ρόντιτς, Κάνιας (73’ Πέτροβιτς), Γιόβαντσιτς (55’ Βούλιτς), Γκαρσία, Φαν λα Πάρα (62’ Μποάκιε), Μάριν, Τομανέ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέντρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Σεμέντο, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά (89’ Ελ Αραμπί), Λοβέρα (61’ Ποντένσε), Μπενζιά, Μασούρας (79’ Ελαμπντελαουί), Γκερέρο