Ο Ολυμπιακός με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα του κέρδισε με 2-0 την αξιόμαχη Λαμία κάνοντας έτσι μία καλή προπόνηση πριν το κρίσιμο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι. Το debut.gr σας μεταφέρει ότι έγινε στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει απέναντι στη Λαμία με σκορ 2-0 επιστρέφοντας στις νίκες. Οι ερυθρόλευκοι αν και άργησαν, κατάφεραν να «ξεκλειδώσουν» την άμυνα των φιλοξενούμενων κάνοντας έτσι μία καλή προπόνηση πριν τη μάχη με τον Ερυθρό Αστέρα.

Στο χορτάρι

Όπως είναι φυσιολογικό, ο Ολυμπιακός ήταν ο κυρίαρχος του ματς. Είχε από νωρίς την κατοχή της μπάλας και φυσικά τον έλεγχο της αναμέτρησης. Στο 8ο λεπτό ο Σουντανί έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ αλλά το τελείωμα του δεν ήταν το αναμενόμενο. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες αλλά… κάτι έλλειπε. Η Λαμία ήταν καλά οργανωμένη στα αμυντικά της καθήκοντα και δεν επέτρεπε στον Ολυμπιακό να πλησιάζει με ευκολία την εστία της. Έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο.

Έτσι όπως είχε εξελιχθεί το ματς, ήταν καθαρά στο χέρι του Ολυμπιακού να γίνει πιο κινητικός και να σκοράρει. Η πίεση αυξανόταν όλο και περισσότερο καθώς το άγχος για το αποτέλεσμα όλο και μεγάλωνε. Έτσι, στο 61’ μετά από έξοχη συνεργασία των παικτών του Ολυμπιακού, ο Ποντένσε έβγαλε τη σέντρα, ο Ελ Αραμπί πάσαρε στον Σουντανί και ο τελευταίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη. Αφού οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σκοράρουν έφυγε και ένα μεγάλο ψυχολογικό «φορτίο» από πάνω τους. Στο 70’ ο Ολυμπιακός «κλείδωσε» το ματς αφού Ελ Αραμπί εκμεταλλεύτηκε την ωραία σέντρα του Κούτρη και με προβολή νίκησε τον Βελλίδη.

Στο δια ταύτα

Η εικόνα του ματς δεν χωρά και μεγάλες αναλύσεις. Ο Ολυμπιακός ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος κυρίαρχος. Το δύσκολο κομμάτι ήταν να σκοράρει κόντρα σε μία καλά οργανωμένη άμυνα. Αφού το κατάφερε ήταν δύσκολο να «στραβώσει» κάτι στο ματς. Πλέον ετοιμάζεται για τη δεύτερη αγωνιστική του Champion’s League ενώ παράλληλα περιμένει και το αποτέλεσμα στο αυριανό ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ.

MVP

Ο Ελ Αραμπί κατάφερε να σκοράρει για άλλο ένα ματς και όπως είναι φυσιολογικό όλα τα φώτα στρέφονται πάνω του.

Κάτω από τη βάση

Από τον Ολυμπιακό δεν μπορούμε να πούμε πως υστέρησε κάποιος παίκτης. Ίσως ο Μαρτίνς να περίμενε κάποιες παραπάνω επιθετικές πρωτοβουλίες και εμπνεύσεις από τους παίκτες του. Η Λαμία από την άλλη είχε ένα και μόνο σχέδιο. Να αμυνθεί και να περιμένει στο δικό της μισό. Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός σκόραρε ήταν δύσκολο να διεκδικήσει κάτι από το ματς.

Το highlight

Το γκολ του Σουντανί με το οποίο ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Η συνεργασία των παικτών του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετική και με πέντε πάσες σε δεκατρία δευτερόλεπτα «ξεκλείδωσαν» την άμυνα των φιλοξενούμενων, ανοίγοντας με αυτό το τρόπο το σκορ.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέντρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέντο (88’ Παπαδόπουλος), Μπα, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Ποντένσε (78’ Μπενζιά), Βαλμπουενά (63’ Λοβέρα), Σουντανί, Ελ Αραμπί

ΛΑΜΙΑ (Σωτήρης Αντωνίου): Βελλίδης, Αντέτζο, Πλιάτσικας (43’ Τζανετόπουλος), Καραμάνος, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς (75’ Μπουλούλης), Δημούτσος, Σκόνδρας, Βύντρα, Βάντερσον, Σάλιακας (60’ Τουράμ)