Ένας γεμάτος πείσμα και ψυχή Παναθηναϊκός με το γκολ του Μολό στο 88' στέρησε από τον Ολυμπιακό τη χαρά του διπλού στην έδρα του αντιπάλου και έδειξε πως είναι ακόμα εδώ. Το debut.gr σχολιάζει την αναμέτρηση.

Ήταν, είναι και θα είναι ντέρμπι. Κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Σε όσο κακή κατάσταση και αν είναι οι «πράσινοι» ένα παιχνίδι εναντίων του Ολυμπιακού είναι διαφορετικό. Οι ερυθρόλευκοι, αν και προηγήθηκαν με το τέρμα του Γκερέρο, δεν «τελείωσαν» το ματς κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο «ψυχωμένος» στα τελευταία λεπτά Παναθηναϊκός και με το γκολ-πέναλτι του Μολό πήρε το πολυπόθητο βαθμό της ισοπαλίας.

Στο χορτάρι

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν άλλαξε κάτι από τον Ολυμπιακό της Τετάρτης. Όμως με εξαίρεση την κατοχή της μπάλας, οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να κάνουν παραπάνω πράγματα μέσα στο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη περίμενε υπομονετικά μέχρι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για κάποια ευκαιρία. Οι δύο ομάδες δεν απέφευγαν τα εύκολα λάθη και κυρίως δεν ενέπνεαν την απαραίτητη σιγουριά στην άμυνα. Αυτή τη κατάσταση όμως ήρθε να αλλάξει ο Γκερέρο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, παρά τα προβλήματα, η άμυνα των πρασίνων δεν επέτρεπε στους φιλοξενούμενους την δημιουργία επικίνδυνων φάσεων. Ο Γκερέρο όμως με ένα εξαιρετικό τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Διούδη γράφοντας το 0-1. Με αυτό το σκορ, μάλιστα, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Σε αυτό συντέλεσε και η είσοδος του Περέα που ήταν καταλυτικός στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Ο Παναθηναϊκός απείλησε με τους Μακέντα και Μπουζούκη χωρίς επιτυχία μέχρι που φτάνουμε στο 57ο λεπτό. O Σεμέδο έσπρωξε τον Περέα μέσα στη περιοχή, ο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Σα απέκρουσε το πέναλτι. Ενώ οι ερυθρόλευκοι πανηγύριζαν την επέμβαση του Πορτογάλου, ο επόπτης έδειξε επανάληψη καθώς θεώρησε πως ο Σα δεν πατούσε, ως όφειλε, την γραμμή της εστίας. Ο διαιτητής συμβουλεύτηκε του VAR, το οποίο έδειξε λανθασμένη την απόφαση του επόπτη και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά. Ο Μαρτίνς προχώρησε σε κάποιες διορθωτικές κινήσει αλλά η εμφάνιση του Ολυμπιακού σίγουρα δεν ήταν η αναμενόμενη. Το παιχνίδι όμως ακόμα και έτσι ακολουθούσε το ρυθμό των ερυθρολεύκων που ήταν έτοιμοι να αποδράσουν με ένα διπλό χωρίς καθόλου να «ιδρώσουν». Στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουν και να κλέψουν κάτι από το ματς. Έτσι, στο 88’ ο Μεριά ανέτρεψε τον Μακέντα, ο Μολό εκτέλεσε εύστοχα και ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε το ματς.

Στο δια ταύτα

Με βάση την εξέλιξη και την εικόνα του ματς, το σκορ είναι δίκαιο. Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί αλλά ο Παναθηναϊκός δεν παράτησε το ματς. Οι πράσινοι των χίλιων προβλημάτων έψαχναν ένα τέτοιο αποτέλεσμα για να «ανέβουν» ψυχολογικά. Το άξιζαν και το πήραν. Από την άλλη ο Ολυμπιακός από ένα σημείο και μετά έδειχνε σαν να «παίζει» με το χρόνο και στο τέλος το πλήρωσε. Το 1-1 του στερεί δύο βαθμούς ενώ παράλληλα δεν εκμεταλλεύτηκε και το στραβοπάτημα του έτερου διεκδικητή του τίτλου, ΠΑΟΚ.

MVP

Μολό και Περέα. Ο πρώτος για το κρίσιμο γκολ της ισοφάρισης με μία όμορφη εκτέλεση πέναλτι και ο δεύτερος για την πνοή και τη φρεσκάδα που έφερε στο δεύτερο ημίχρονο.

Κάτω από τη βάση

Μακριά από το καλό τους πρόσωπο το αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού. Αμφότεροι υπέπεσαν σε παραβάσεις πέναλτι κάτι που στο τέλος στοίχισε. Ακόμα, η ομάδα του Πειραιά δεν πήρε απολύτως τίποτα από τα εξτρέμ της.

Το highlight

Το γκολ του Μολό που έφερε το ντέρμπι σε απόλυτη ισορροπία και η αντίδραση του Γιώργου Δώνη που γύρισε στους παίκτες του και με έντονο ύφος τους είπε να μην πανηγυρίσουν.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Ζαχίντ (63’ Μολό), Κουρμπέλης, Δώνης (71’ Μπεκ), Μπουζούκης, Κολοβός (46’ Περέα), Μακέντα.

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Μασούρας (66’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (69’ Καμαρά), Ποντένσε (90’+3 Ελ Αραμπί), Γκερέρο.