O Ολυμπιακός κατάφερε να επιστρέψει στο ματς μετατρέποντας το 0-2 της Τότεναμ στο τελικό 2-2. Το debut.gr παρακολούθησε την αναμέτρηση και παραθέτει τα δικά του σχόλια.

Δυναμική επιστροφή έκανε ο Ολυμπιακός στα «αστέρια». Απέναντι στην φιναλίστ του περσινού Champion’s League, οι ερυθρόλευκοι ανέτρεψαν όλα τα προγνωστικά και με πρωταγωνιστή τον Βαλμπουενά κατάφεραν το αρχικό 0-2 με το οποίο προηγήθηκαν οι Άγγλοι, να το μετατρέψουν σε 2-2. Το debut.gr παραθέτει τα δικά του σχόλια για όσα είδε στο ματς.

Στο χορτάρι

Ο Ολυμπιακός γνώριζε από την αρχή πως το έργο του απέναντι στην Τότεναμ θα είναι δύσκολο. Φέτος όμως έχει αποδείξει πως είναι φτιαγμένος για τα δύσκολα. Ακόμα και αν το ματς «στράβωσε» μετά το 0-2 των «Spurs» ο Ολυμπιακός δεν παράτησε το παιχνίδι και στο τέλος πήρε τον ένα πόντο που στην πορεία μπορεί και να αποδειχθεί πολύτιμος.

Οι γηπεδούχοι από την αρχή είχαν διάθεση να πιέσουν ψηλά.  Μάλιστα, δημιούργησαν και την πρώτη φάση στο ματς αλλά το σουτ του Ποντένσε μόλις στο 5ο λεπτό μπλόκαρε ο Γιορίς. Για να ακολουθήσει η φάση του 18ου λεπτού, όταν από σέντρα ο Τσιμίκα, ο Πόντενσε έστρωσε με το στήθος στον Γκερέρο αλλά το σουτ του Ισπανού σταμάτησε στο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Ενώ το παιχνίδι έδειχνε να εξελίσσεται καλά για τον Ολυμπιακό, η Τότεναμ ευτύχησε να κερδίσει πέναλτι αφού ο Μεριά ανέτρεψε το Κέιν. Ο Άγγλος ανέλαβε την εκτέλεση και στο 26’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σα. Όμως η Τότεναμ δεν σταμάτησε εκεί. Εκμεταλλευόμενη ένα λάθος του Ολυμπιακού από αριστερά, σκόραρε και δεύτερο γκολ με τον Μόουρα με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή. Παρά τη κακή τροπή που πήρε το ματς ο Ολυμπιακός δεν τα παράτησε. Αντίθετα έβγαλε αντίδραση μέσα στο χορτάρι. Έτσι μετά από πανέμορφη πάσα του Βαλμπουενά, ο Ποντένσε μπήκε στη περιοχή και με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γιορίς μειώνοντας το σκορ.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να βρισκόταν πίσω στο σκορ, όμως με την εμφάνιση του έδειχνε πως μπορούσε να πάρει κάτι από το ματς. Έτσι μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με τον ίδιο δυναμισμό. Μετά από πίεση διαρκείας κατάφερε να κερδίσει πέναλτι αφού ο Βερντόνγκεν ανέτρεψε τον Βαλμπουενά μέσα στην περιοχή. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και με ψυχραιμία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γιορίς ισοφαρίζοντας το ματς σε 2-2. Το γκολ όπως είναι φυσιολογικό έβαλε «φωτιά» στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Η Τότεναμ στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα προσπάθησε να κλέψει κάτι από το ματς αλλά ο Σα όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί για να επέμβει. Το σκορ δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να καταφέρνει να ανατρέψει τόσο το σκορ όσο και τα προγνωστικά εξασφαλίζοντας ένα αποτέλεσμα που στην πορεία της διοργάνωσης μπορεί και να του αποδειχθεί πολύτιμο.

Στο δια ταύτα

Ο Ολυμπιακός με την έμφανιση του σίγουρα δεν άξιζε να χάσει. Δέχτηκε ένα γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα και αυτό τον αποσυντόνισε αρκετά. Βρήκε όμως τα ψυχικά αποθέματα για να αντιδράσει και να πάρει κάτι από το ματς που δικαιωματικά του άξιζε. Η ισοπαλία και ο ένας βαθμός στο τέλος μπορεί και να φανεί καθοριστικός για την ευρωπαϊκή του πορεία.

MVP

Αντικειμενικά ο τίτλος αυτός αξίζει στον Βαλμπουενά. Ο Γάλλος ήταν παντού μέσα στο γήπεδο. Με ένα γκολ και μία ασίστ αποδείχθηκε πραγματικός ηγέτης, αποδεικνύοντας πως η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο.

Κάτω από τη βάση

Η φάση που ο Μεριά δέχεται τη ντρίπλα από τον Κέιν και τον ανατρέπει στοίχισε στον Ολυμπιακό και τον έβγαλε εκτός ρυθμού. Ειδικότερα επείδη το ματς εκείνη τη χρονική στιγμή βρισκόταν ακριβώς εκεί που το ήθελε ο Ολυμπιακός. Σαν επακόλουθο ήρθε να προστεθεί και το γκολ του Μόουρα που ευτυχώς δεν φάνηκε καταδικαστικό για τους ερυθρόλευκους.

Το highlight

Η πάσα-ασίστ του Βαλμπουενά και το τελείωμα-γκολ του Ποντένσε το οποίο έβαλε ξανά τον Ολυμπιακό μέσα στο ματς. Η συνεργασία μεταξύ των δύο παικτών και το «ξεκλείδωμα» της άμυνας της Τότεναμ ήταν πραγματικά εξαιρετική.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέντρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Βαλμπουενά (69’ Μπενζιά), Μασούρας (78’ Ραντζέλοβιτς), Γκερέρο (89’ Ελ Αραμπί)

ΤΟΤΕΝΑΜ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Γουίνκς, Ντέιβις, Αλντερβάιρελντ, Βερντόνγκεν, Ντομπελέ (62’ Σισοκό), Έρικσεν, Σάντσες, Μόουρα (76’ Λαμέλα), Ντέλε Άλι (72’ Σον), Κέιν