Οι πρώτες αγωνιστικές πέρασαν στο πρωτάθλημα της Super League και φαίνεται πως στον ΟΦΗ γίνεται κάτι (πολύ) καλό.

Η περσινή σεζόν ήταν ένα σημαντικό μάθημα για τον ΟΦΗ. Όχι μόνο για τους ποδοσφαιριστές του, αλλά γενικότερα για τον σύλλογο. Από τον πρόεδρό του μέχρι και άτομα στο αθλητικό τμήμα. Όλοι κατάλαβαν -για τα καλά- ότι η φανέλα δεν φτάνει. Χρειάζεται σχέδιο και οργάνωση.

Όχι ότι δεν υπήρχαν από τότε που η ομάδα του Ηρακλείου ανήκει στον Μιχάλη Μπούση. Απλά έπρεπε να γίνει ακόμη καλύτερο. Ακόμη πιο αποτελεσματικό. Ο λόγος; Προφανής. Να μην ξαναπεράσει κανείς το… μαρτύριο των μπαράζ ή μιας σεζόν στο “κόκκινο”. Κάτι που έχει ξεχάσει ο ΟΦΗ.

Η αλλαγή προπονητή ήταν κάτι που αρκετοί δεν περίμεναν. Ειδικά όταν χρέη τεχνικού ανέλαβε ο Γιώργος Σίμος. Ένας άνθρωπος που ναι μεν ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει να είσαι στην συγκεκριμένη ομάδα. Αλλά ήταν για εκείνον το πρώτο μεγάλο “τεστ” στην καριέρα του. Μιας δεν είχε προπονήσει νωρίτερα κάποιο ανάλογο μέγεθος. Ρίσκο; Ναι. Πείτε το και έτσι. Όσοι ήξεραν όμως -και δεν ήταν πολλοί- πίστευαν στο project που ήδη είχε ξεκινήσει να “τρέχει” μήνες πριν.

Πίστη στον ΟΦΗ και στο… πλάνο

Δεν είναι μόνο ο ΟΦΗ. Είναι κακό του Έλληνα. Να μην έχει πλάνο. Ένα σχέδιο βρε αδερφέ. Είμαστε λαός που ζούμε για το τώρα και δεν κοιτάμε ποτέ πολύ μακριά. Στο Ηράκλειο αυτό θέλουν να το αλλάξουν. Φρόντισαν να τις ανάλογες μεταγραφικές κινήσεις να το επιβεβαιώσουν. Έγινε “ξεσκαρτάρισμα” και έμειναν αυτοί που έπρεπε να μείνουν.

Παράλληλα, ο Σίμος και οι συνεργάτες του είχαν ξεκινήσει επαφές με ποδοσφαιριστές “εργαλεία”. Δηλαδή με παίκτες που θα μπορούν να παίξουν σε πολλές και διαφορετικές θέσεις και κυρίως να έχουν όρεξη για δουλειά και εξέλιξη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο ΟΦΗ όσο ταλαιπωρημένος και αν είναι από τα σκαμπανεβάσματα των τελευταίων ετών παραμένει μαγαζί… γωνία.

Οι “μελανόλευκοι” ξέρουν πως να… φτιάχνουν έναν παίκτη και στην πορεία να παίρνουν το μάξιμουμ από εκείνον. Είναι το κρητικό νερό; Οι θάλασσες; Οι άνθρωποι και η αύρα που βγάζουν; Μπορεί και όλα, αλλά και τίποτα από τα παραπάνω. Όπως και να ‘χει η ιστορία έχει δείξει πως οι Ηρακλειώτες μπορούν να εκτοξεύσουν τις μετοχές κάποιου. Τρανό παράδειγμα η περίπτωση του Δημήτρη Μάνου. Ο Έλληνας φορ έκανε πράγματα και θαύματα στη Football League με τον ΟΦΗ. Έφυγε, πήγε στον Ολυμπιακό, μετά δανεικός στον ΠΑΣ Γιάννινα και στο τέλος κατέληξε πάλι στους… σύντεκνους.

Κάθε αρχή και… εύκολη

Την περσινή σεζόν ο ΟΦΗ είδε τον Χάρο με τα μάτια του. Κι όμως. Κανείς δεν μπορούσε να το σκεφτεί αυτό αν τον ρωτούσαν στη Νέα Σμύρνη. Στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής -τότε- οι Κρητικοί έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο και πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας από τους “κυανέρυθρους”. Η συνέχεια; Γνωστή.

Φέτος τα πράγματα έχουν ξεκινήσει ακόμη καλύτερα για το σύνολο του Σίμου. Ισοπαλία στο “Κλεάνθης Βικελίδης” με τον Άρη. Μεγάλο “διπλό” στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού με σκορ 3-1 με τους “μελανόλευκους” να χάνουν ευκαιρίες και για πιο πολλά τέρματα. Νίκη 3-1 επί του Παναιτωλικού στο “Γεντί Κουλέ”.

Ήδη μερικοί λένε μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι ο ΟΦΗ κάνει πλάνα… Ευρώπης. Ας μην γελιόμαστε όμως. Μπορεί να είναι αυτός ο στόχος τους, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο. Ακόμη και για να ακούγεται σαν… πλάκα. Το ζήτημα είναι πως μπορούν οι Κρητικοί να συνεχίσουν τις υψηλές πτήσεις χωρίς να υπάρξει κάποια ανώμαλη προσγείωση.

Ο Σίμος και οι συνεργάτες του θα πρέπει να έχουν τους παίκτες στην… τσίτα. Από τώρα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος αν θέλουν να ξεμπερδεύουν σχετικά άνετα και γρήγορα με τον στόχο της παραμονής, ώστε να δουν πιο μετά για το κάτι παραπάνω. Αν υπάρχει συγκέντρωση και τα μυαλά παραμείνουν μέσα στα κεφάλια, τότε ο ΟΦΗ εκτός από καλό ποδόσφαιρο θα μας προσφέρει και μία πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα.

Κάτι που χρειάζεται και ο ίδιος, αλλά και η ίδια η Super League.