Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν αποφάσισε να επιστρέψει στην αγαπημένη του Γιουβέντους και ο Παναγιώτης Σωτηρίου σχολιάζει την «προδοσία» ενός Ιταλού μαφιόζου.

Το να είσαι 17 χρόνια σε μία ομάδα, σε κάνει αυτό που οι ποδοσφαιρόφιλοι λένε «ρομαντικός του αθλήματος». Πόσο μάλλον όταν έχεις περάσει καταστάσεις που όλα σου παρουσίαζαν την πόρτα της εξόδου ως την μόνη επιλογή που έχεις, αλλά εσύ έμεινες πιστός σε αυτό που ονομάζεις σπίτι. Έτσι και ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, έμεινε πιστός στο «αμόρε» του ακόμα και όταν είδε το… καράβι να βυθίζεται και το υπόλοιπο πλήρωμα να βουτάει στο άγνωστο με στόχο την επιβίωση. Δημιούργησε την επιλογή της παραμονής και κάπου εκει δημιουργήθηκε μια ιστορία αγάπης που ο ίδιος αποφάσισε να αμαυρώσει.

Η δημιουργία του θρύλου

Ένα καλοκαιρινό πρωινό, το ημερολόγιο έδειχνε 3 Ιουλίου του 2001 και η Γιουβέντους ανακοίνωσε την μεταγραφή ενός 23χρονου τερματοφύλακα από την Πάρμα, με το όνομα Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Λίγοι περίμεναν πως εκείνο το… πιτσιρίκι θα γινόταν μία από τις εμβληματικότερες φιγούρες στην ιστορία του συλλόγου. Αυτός βέβαια ήταν σίγουρος, είχε φορέσει τις παρωπίδες του και στόχευε να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Να γίνει ο «βράχος» στην ομάδα που υποστήριζε από μικρό παιδί. Το 2006, η καριέρα του του «Τζίτζι» πήρε την μορφή μιάς ρομαντικής ταινίας, όταν το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες (Καλτσιόπολις), έφερε την Γιουβέντους στην δεύτερη εθνική του ιταλικού ποδοσφαίρου. Τότε ο Μπουφόν αποφάσισε να μείνει πιστός στο «Cosa Nostra» και να γυρίσει πλάτη στους… λιποτάκτες Ιμπραΐμοβιτς, Τιράμ, Καναβάρο και Βιεϊρά, οι οποίοι εγκατέλειψαν την ομάδα. Τον επόμενο κι όλας χρόνο, η ομάδα του Τορίνο επέστρεψε στην Serie A και από τότε μέχρι και σήμερα είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί εντός συνόρων. Ο Μπουφόν μεγάλωσε, κατέκτησε 9 πρωταθλήματα Ιταλίας ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και πολλούς ακόμα τίτλους. Ωστόσο, όπως στην ιστορία του Αδάμ και της Εύας, υπήρχε το μήλο της έριδος. Ποιο ήταν αυτό; Ο χαρακτήρας του.

Το μήλο της έριδος και η μεγάλη προδοσία

Ο «Τζίτζι» μεγάλωσε και όπως οτιδήποτε άλλο δεν έμεινε αναλλοίωτος κατά το πέρας του χρόνου. Το σώμα του κουράστηκε και η απόδοση του είχε πάρει την κατιούσα. Κάπου εκεί έρχεται η στιγμή της μεγάλης απόφασης για κάθε αθλητή. Πως ήρθε η ώρα να βάλεις ένα grand finale στο παραμύθι που μόνο εσύ ξέρεις τι έχεις περάσει για να το γράψεις. Ένα τέλος ανάλογο με την καριέρα σου. Έναν επίλογο που θα σε μετατρέψει σε θρύλο και το όνομα σου θα μείνει στην ιστορία. Και ο Μπουφόν έκανε την χειρότερη επιλογή. Δεν μπόρεσε να δεχτεί πως ήρθε αυτή η στιγμή και πρόδωσε το σπίτι του.

Στις 6 Ιουλίου του 2018, ο «Τζίτζι» έσβηνε τα 40 κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων του και επέλεξε βιάστηκα και εγωιστικά σαν να ήταν ακόμα έφηβος. Αποχώρησε από τη Γιουβέντους για να πάει στην Παρί Σεν Ζερμέν. Πούλησε την υστεροφημία του για τα λεφτά και έσπασε την ομερτά που είχε ως γνήσιος «Ιταλός μαφιόζος». Κι όλο αυτό γιατί; Γιατί ήθελε να πολεμήσει με τον χρόνο, αλλά τον χρόνο δεν τον κέρδισε κανείς…

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν γύρισε στους «Μπιανκονέρι» το καλοκαίρι του 2019 και όλοι οι φίλοι της ομάδας έλεγαν πως επέστρεψε σπίτι του. Αλλά όλοι έχουν στην άκρη του μυαλού τους ένα πράγμα. Είναι αυτό το σπίτι του;