Ο Ολυμπιακός ξέσπασε απέναντι στο Βόλο και τώρα στρέφει την προσοχή του στο ματς με την Τότεναμ.

Με ένα ξέσπασμα στο τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα, ο Ολυμπιακός μετέτρεψε το εύθραυστο 1-0 σε θρίαμβο, και με τελικό σκορ το 5-0 ξεπέρασε το εμπόδιο του Βόλου και έφτασε τις 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Το σκορ δεν φανερώνει απόλυτα την εικόνα του αγώνα, καθώς οι ερυθρόλευκοι προβληματίστηκαν αρκετά μέχρι το γκολ του Ελ Αραμπί στο 71′. Οι ερυθρόλευκοι στρέφουν πλέον την προσοχή τους στο μεγάλο ματς της Τετάρτης, απέναντι στην Τότεναμ για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League, όπου θα πρέπει να εμφανιστούν πολύ καλύτεροι αν θέλουν να ελπίζουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Από την άλλη πλευρά, ο φιλοξενούμενος Βόλος, παρά την ήττα απέδειξε πως πρόκειται για καλή ομάδα, που δεν θα έχει πρόβλημα να εξασφαλίσει από νωρίς την παραμονή της στην κατηγορία.

Για την τρίτη αγωνιστική της Superleague, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε στο Καραισκάκη την ομάδα του Βόλου, δύο ομάδες που είχαν ξεκινήσει με το απόλυτο των νικών στο νέο πρωτάθλημα. Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα του με το αγαπημένο του 4-2-3-1. Ο Σα ήταν στο τέρμα, Κούτρης και Ομάρ στα δύο άκρα της άμυνας και οι Σισέ – Μεριά τα στόπερ. Στο κέντρο ο Καμαρά αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος βασικός πλάι στον Γκιλιέρμε, ενώ Ραντέλοβιτς, Βαλμπουενά και Ποντένσε ήταν η τριάδα πίσω από τον Ελ Αραμπί. Από την άλλη πλευρά, ο Βόλος αγωνίστήκε με σύστημα 4-1-4-1, με το Γκαραβέλη κάτω από τα γκολποστ, Λυράτζη δεξί μπακ, Φεράρι αριστερό και Δημόπουλο, Διαμαντή στο κέντρο της άμυνας. Ο Τσοκάνης έπαιξε σε ρόλο εξαριού, με τους Μπαλογιάννη και Μουνίθ μπροστά του στον άξονα, τον Μυστακίδη αριστερά και τον Ζοάο αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Έρικ Γέντρισεκ. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Φώτης Φωτιάδης από την Καστοριά, με βοηθούς τους Κολοσιώνη και Χριστακόγλου.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός πήρε εξ αρχής τον έλεγχο του αγώνα, θέλοντας να βρει ένα γρήγορο γκολ που θα έδιωχνε το άγχος των παικτών του, κάτι που τελικά κατάφερε. Στο ενδέκατο λεπτό ο Γκαραβέλης έδιωξε σε κόρνερ το δεξί σουτ του Βαλμπουενά έξω από την περιοχή, όμως ο Γάλλος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γκιλιέρμε με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, προσθέτοντας ένα ακόμα γκολ από στατική φάση τη φετινή σεζόν. Μετά το γκολ, ο Βόλος πήρε αμέσως κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 19, όταν μετά από κακή απομάκρυνση του Κούτρη, το αριστερό σουτ του Μουνίθ πέρασε λίγο άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, σε μια ανύποπτη φάση, ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από το 2-0. Ο Βαλμπουενά, μόνιμος εκτελεστής των στατικών φάσεων του Ολυμπιακού, εκτέλεσε το φάουλ, και ο Μυστακίδης στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Γκαραβέλη. Η επόμενη τελική του ματς ανήκε στον Ολυμπιακό, όμως το μακρινό σουτ του Γκιλιέρμε στο 27 έφυγε ψηλά άουτ. Ο ρυθμός έπεσε αισθητά μέχρι την ανάπαυλα, με τις προσπάθειες των δύο ομάδων για κάτι καλό να μένουν ημιτελείς.

Στην επανάληψη, ο Βόλος είχε την πρώτη του τελική στο στόχο, με το χαμηλό σουτ του Ζοάο να αναγκάζει το Σα στην πρώτη του επέμβαση στο 50′. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε 9 λεπτά αργότερα, όταν μετά την μακρινή μπαλιά του Γκιλιέρμε, ο Ραντέλοβιτς έστρωσε στον Κούτρη στο ύψος της περιοχής,με το σουτ του τελευταίου να περνάει λίγο πάνω από το δοκάρι του Γκαραβέλη. Τρία λεπτά αργότερα, ο τερματοφύλακας του Βόλου απέκρουσε ωραία στην αριστερή του γωνία το σουτ του Γκιλιέρμε. Στο 69′ ο Γέντρισεκ επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Σα, όμως το μακρινό του σουτ πέρασε αρκετά έξω από το αριστερό δοκάρι. Το παιχνίδι τελείωσε ουσιαστικά στο 71 με τον φορμαρισμένο Ελ Αραμπί να καθαρίζει την υπόθεση νίκη για την ομάδα του. Ποντένσε, Κούτρης και Βαλμπουενά συνεργάστηκαν και μετά από κόντρες η μπάλα στρώθηκε στο Μαροκινό, που με προβολή έγραψε από κοντά το 2-0. Η ομάδα της Μαγνησίας δεν τα παράτησε και στο 77 έφτασε κοντά στη μείωση του σκορ, όμως το αριστερό σουτ του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σα. Τρία λεπτά αργότερα, ο προερχόμενος από τραυματισμό Γκερέρο έγραψε το 3-0 με δεξί σουτ στην κλειστή γωνία του Γκαραβέλη, βάζοντας τον Μαρτίνς σε σκέψεις σχετικά με τη θέση του βασικού σέντερ φορ ενόψει Τότεναμ. Στο 82′ οι γηπεδούχοι έφτασαν και σε τέταρτο τέρμα. Ο Ποντένσε κέρδισε πέναλτι, μαζί και την αποβολή του Λυρατζη, και ο Βαλμπουενά ευστόχησε για δεύτερο σερί παιχνίδι από την άσπρη βούλα, κάνοντας το 4-0. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις, όταν ο Σουντανί εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Κούτρη και δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, “ανοίγοντας λογαριασμό” με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης αναδείχτηκε ο Γκιλιέρμε.

Την επόμενη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο ΟΑΚΑ για το πρώτο αιώνιο ντέρμπι της χρονιάς, ενώ ο Βόλος φιλοξενεί τον ΟΦΗ.

Ολυμπιακός : Σα, Κούτρης, Σισέ, Μεριά, Ελαμπντελαουί, Καμαρά, Γκιλιέρμε(Μπενζιά 84′), Ποντένσε, Βαλμπουενά, Ραντέλοβιτς(Σουντανί 70′), Ελ Αραμπί(Γκερέρο 74′)

Βόλος : Γκαραβέλης, Λυράτζης, Δημόπουλος, Διαμαντής, Φεράρι, Τσοκάνης(Μαξ 56′), Μπαλογιάννης, Ζοάο, Μουνίθ (Ηλιόπουλος 85′), Μυστακίδης(Ατιάτ 69′), Γέντρισεκ

Κίτρινες κάρτες : Ποντένσε, Ελαμπντελαουί / Μυστακίδης, Μουνίθ,Ζοάο, Μαξ

Κόκκινες κάρτες : Λυρατζης