Το Debut.gr γυρνά το χρόνο δέκα χρόνια πίσω και θυμάται τον Κρις Μπόιντ και το παιχνίδι στο οποίο κατέρριψε το ρεκόρ των περισσότερων τερμάτων στο πρωτάθλημα Σκωτίας.

Το ημερολόγιο έγραφε 30 Δεκεμβρίου του 2009. Λίγες ώρες πριν μπει η νέα χρονιά, ο στράικερ των Rangers, Κρις Μπόιντ, θα γινόταν ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών για το σκωτσέζικο πρωτάθλημα σκοράροντας πέντε φορές κόντρα στην Dundee United.

Τα πρώτα βήματα…

Ο Mπόιντ ξεκίνησε την καριέρα του με τη φανέλα της Κιλμάρνοκ με την οποία σκόραρε 63 φορές σε 153 παιχνίδια από το 2000 έως και το 2006. Τον Ιανουάριο του 2006 οι Rangers θα έκαναν το βήμα παραπάνω για να τον κάνουν δικό τους, βγάζοντας από τα ταμεία τους το ποσό του μισού εκατομμυρίου λιρών.

Στους «μπλε», ο Μπόιντ συνέχισε να σκοράρει ακατάπαυστα σημειώνοντας μάλιστα χατ-τρικ στο ντεμπούτο του, στη νίκη των Rangers με 5-0 απέναντι στην Peterhead για τον τρίτο γύρο του κυπέλλου Σκωτίας.

Στα τρία χρόνια που μεσολάβησαν από τη μεταγραφή του στους Rangers έως και την κατάρριψη του ρεκόρ ο Μπόιντ κατέκτησε ένα πρωτάθλημα Σκωτίας, ένα League Cup Σκωτίας καθώς και δύο κύπελλα Σκωτίας.

Πριν μάλιστα το μεγάλο βράδυ της 30ης Δεκεμβρίου 2009 ο Μπόιντ είχε σημειώσει συνολικά 155 γκολ στο πρωτάθλημα τρία μόλις πίσω από το ιστορικό ρεκόρ του Χένρικ Λάρσον, ο οποίος από το 1997 έως και το 2004 είχε σημειώσει 158 τέρματα με τη φανέλα της Σέλτικ.

Το μεγάλο παιχνίδι…

Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο του αγώνα με τη Dundee, ο Μπόιντ είχε ήδη βρει τρεις φορές δίχτυα ευστοχώντας από το σημείο του πέναλτι στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης, τελειώνοντας ιδανικά μία όμορφη ενέργεια στο 24′ ενώ στο 29ο λεπτό ολοκλήρωσε το χατ τρικ του με μία ακόμα εξαιρετική προσπάθεια.

Στη συνέχεια του αγώνα κινήθηκε σε χαμηλούς ρυθμούς μέχρι το 75ο λεπτό της αναμέτρησης όταν και προσέθεσε για τέταρτη φορά το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ για να σπάσει το ρεκόρ του Λάρσον. Ο μπόιντ είχε αισίως φτάσει τα 159 γκολ. Αυτό όμως δεν του ήταν αρκετό αφού στο 80ο λεπτό πέτυχε και πέμπτο τέρμα για τους Rangers. Ένα λεπτό αργότερα ο προπονητής του, Walter Smith, τον έκανε αλλαγή για να δεχθεί το ξέφρενο χειροκρότημα των οπαδών της ομάδας του. Οι Rangers είχαν επικρατήσει με 7-1 των αντιπάλων τους.

Ο Μπόιντ έφυγε από τους Rangers στο τέλος της σεζόν με ένα ακόμα πρωτάθλημα στην πλάτη του, ένα League Cup Σκωτίας και φυσικά το ρεκόρ των 164 τερμάτων.

Αφού πέρασε κάποια χρόνια στην Αγγλία, την Τουρκία και την Αμερική, επέστρεψε το 2014 στους Rangers, οι οποίοι όμως βρίσκονταν τότε στις χαμηλότερες κατηγορίες της Σκωτίας. Ένα χρόνο μετά επέστρεψε στο σκωτσέζικο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Κιλμάρνοκ που τον είχε αναδείξει με την οποία και συνέχισε να επεκτείνει το ιστορικό ρεκόρ του.