Ο ΠΑΟΚ είχε το μυαλό του στη Σλόβαν και τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του, κάτι που έβγαλε στην αγχωτική νίκη του επί του Πανιωνίου.

Αγχωτική νίκη με 2-1 επί του Πανιωνίου πήρε στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ.

Στο χορτάρι

Σε ένα φτωχό από φάσεις πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με το γκολ του Άκπομ μετά από όμορφη μεταβίβαση του Μίσιτς.

Στο δεύτερο και πιο ενδιαφέρον ημίχρονο, ο Πανιώνιος κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια, πράγμα το οποίο και πέτυχε με τον Τσιλούλη στο 57ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ «πάγωσε» από την ισοφάριση των φιλοξενούμενων αλλά προσπάθησε να βρει απάντηση στο γκολ του Έλληνα παίκτη.

Το τέρμα της λύτρωσης ήρθε εν τέλει στο 74′ όταν ο Σφιντέρσκι με εξαίσια ενέργεια νίκησε τον κίπερ του Πανιωνίου και έδωσε τη νίκη στους νταμπλούχους Ελλάδος.

Στο δια ταύτα

Το ματς δεν έπιασε σχεδόν σε καμία φάση του υψηλά standards απόδοσης από καμία από τις δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ για ακόμα ένα παιχνίδι δε μπόρεσε να κρατήσει το «μηδέν» στην άμυνά του, κάτι που απέχει πολύ από την περσινή εικόνα των νταμπλούχων.

Οι Θεσσαλονικείς φάνηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ότι είχαν «βαριά» πόδια λόγω του αποκλεισμού από τη Σλόβαν και λίγο έλειψε να αφήσουν τον Πανιώνιο να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας από την Τούμπα.

Το μόνο που θα μπορούσε να κρατήσει η ομάδα του Φερέιρα είναι οι βαθμοί της νίκης καθώς και να πάρει ένα μάθημα για την απαράδεκτη ανασταλτική λειτουργία της ομάδας.

MVP

Χωρίς αμφιβολία ο Σφιντέρσκι. Εκπληκτικό γκολ που φανερώνει την κλάση του ενώ φυσικά έκρινε και το ματς.

Κάτω από τη βάση

Ο Εσίτι. Απαρατήρητος σε όλο το παιχνίδι. Δε φάνηκε καθόλου, δε βοήθησε την ομάδα του, αντίθετα δεν εκτέλεσε πολλές φορές τα καθήκοντά του.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα):Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα (38 λ.τ. Ίνγκασον), Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι, Μίσιτς, Λημνιός (74’ Πέλκας), Ζαμπά (60’ Μπίσεσβαρ), Σφιντέρσκι, Ακπόμ

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος):Κότνικ, Σαραμαντάς (86’ Μιλόγεβιτς), Σταυρόπουλος, Ευαγγέλου, Παπαγεωργίου, Καμαρά, Μαξίμοβιτς, Κόρμπος, Ρέντζας (86’ Λυμπεράκης), Άρτσε (56’ Τσιλούλης), Αραμπούλι.