Η ΑΕΚ πήρε τρίποντο-χρυσάφι στην Τρίπολη παίζοντας ψυχωμένο ποδόσφαιρο και το Debut.gr που βρέθηκε στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» σας μεταφέρει την εικόνα του ματς.

Σε ένα παιχνίδι γεμάτο εντάσεις, γκολ και θέαμα, η πεισμωμένη ΑΕΚ πήρε τη νίκη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης με 3-2.

Στο χορτάρι

Η ΑΕΚ βρέθηκε από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο αφού μόλις από το 3ο λεπτό ο Φερνάντεθ «εκτέλεσε» τον Μπάρκα για το 1-0.

Η «Ένωση» όμως δεν το έβαλε κάτω και στο 15′ ισοφάρισε με τον Ολιβέιρα σε μία φάση διαρκείας.

Οι ρυθμοί του αγώνα καθώς και οι εντάσεις παρέμειναν στο «κόκκινο» μέχρι την ανάπαυλα.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, συνεχίστηκε η πίεση των φιλοξενούμενων για το 2-1, το οποίο και ήρθε στο 68′ όταν ο Αλμπάνης βρήκε τον Λιβάια και ο τελευταίος τελείωσε τη φάση.

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Μπακάκης υπέπεσε σε πέναλτι, το οποίο ο Μπαράλες μετέτρεψε σε γκολ για το 2-2 του Αστέρα.

Η ΑΕΚ όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο 92ο λεπτό του αγώνα ο Παουλίνιο έβγαλε συστημένη μπαλιά για τον Σιμόες, ο οποίος από κοντά έκανε το 3-2.

Στο δια ταύτα

Ο επιθετικός προσδιορισμός που ανήκει στη σημερινή εμφάνιση της ΑΕΚ είναι «ψυχωμένη». Το είχε δείξει στην Τραπεζούντα που με την πλάτη στον τοίχο άγγιξε το θαύμα. Το έδειξε και στην Τρίπολη. Πίσω στο σκορ από το 3′, κι όμως έφερε το ματς τούμπα. Έδειξε ότι έχει ομάδα, ηγέτη και φανέλα. Και κυρίως ότι δε φοβάται τίποτα.

MVP

Ο ψυχωμένος Λιβάγια. Είναι εκεί, για ακόμα μία χρονιά, για την ομάδα που όπως φαίνεται αγαπάει αληθινά. Είναι ο ηγέτης της, ο καλύτερος παίκτης της ομάδας και την ανεβάζει πολλά σκαλιά.

Κάτω από τη βάση

Για ακόμα ένα παιχνίδι, ο Βέρντε εμφανίστηκε εκτός τόπου και χρόνου. Λάθος τοποθετήσεις, κακή εκτίμηση του παιχνιδιού.

Το highlight

Φυσικά ο εμφατικός πανηγυρισμός του Λιβάγια στο 2-1. Έχει βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ και μάλιστα με ανατροπή και πάει να το πανηγυρίσει με τους φίλους της «Ένωσης».

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Μπόρχα Χιμένεθ): Παπαδόπουλος, Σουάρεθ, Αντζουλάς, Κυριακόπουλος, Κώτσιρας, Ιγκλέσιας, Βαλιέντε, Μπόρχα Φερνάντεθ, Μαρκ Φερνάντεθ (64′ Μπαράλες), Λουίς Φερνάντεθ (76′ Καπίγια), Ριέρα (85′ Σίτο).

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Παουλίνιο, Χουλτ, Γαλανόπουλος (46′ Σιμάο), Σιμόες, Βέρντε (81′ Ντέλετιτς), Λιβάια, Ολιβέιρα (45′ Αλμπάνης).