Πρόκριση και μάλιστα πανηγυρική. Ο Ολυμπιακός με ανατροπή κέρδισε 1-2 την Κρασνοντάρ και προκρίθηκε στους ομίλους του Champion's League. Το debut.gr παρακολούθησε την αναμέτρση και σχολιάζει την νίκη-πρόκριση των ερυθρόλευκων.

Α’ Ημίχρονο

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν από νωρίς να πάρουν τα ηνία του αγώνα. Γνώριζαν εξάλλου πως βρίσκονταν με τη πλάτη στο τοίχο. Την πρώτη καλή φάση του ματς όμως την είχε ο Ολυμπιακός, όταν μετά από απομάκρυνση των Ρώσων, ο Ποντένσε σούταρε δυνατά αλλά ο Κρίτσιουκ έδιωξε σε κόρνερ. Η Κρασνοντάρ όμως απάντησε με το καλύτερο τρόπο. Ο Βάντερσον γύρισε τη μπάλα στη περιοχή και ο Ούτκιν με πλάσε νίκησε τον Σα γράφοντας το 1-0 για την Κρασνοντάρ. Πριν όμως κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Ελ Αραμπί πήρε το όπλο του. Οι ερυθρόλευκοι έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Βαλμπουενά γύρισε τη μπάλα και ο Ελ Αραμπί από κοντά ισοφάρισε άμεσα το ματς. Η Κρασνοντάρ γνώριζε πως πλέον ήταν πολύ δύσκολο να διεκδικήσει κάτι από το ματς. Ο Ολυμπιακός έσφιξε την άμυνα του, έκλεισε της χώρους και φαινόταν αδύνατο οι Ρώσοι να κυνηγήσουν τα πέντε γκολ που χρειάζονταν για να προκριθούν. Απείλησαν με το απευθείας φάουλ του Σουλεϊμάνοβ αλλά από εκεί και πέρα δεν υπήρξε κάτι ιδιαίτερο. Ο Ολυμπιακός συντηρούσε εύκολα αυτό το σκορ και πήγε στα αποδυτήρια γνωρίζοντας πως απείχε μόνο σαρανταπέντε λεπτά από μία πανηγυρική πρόκριση.

Β’ Ημίχρονο

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Ολυμπιακός δεν αρκέστηκε μόνο στην ισοπαλία. Μόλις στο 48’ ο Ελ Αραμπί ολοκλήρωσε την μεγάλη ανατροπή, καθώς μετά από νέο γύρισμα του Βαλμπουενά, ο Μαροκινός απλώς έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας το δεύτερο του γκολ στο ματς. Όλα πλέον είχαν κριθεί. Ο Ολυμπιακός απέδειξε πως δεν πήγε στη Ρωσία απλώς για υπερασπιστεί το υπέρ του σκορ. Ναι μεν το 4-0 του έδινε ένα σαφέστατο προβάδισμα αλλά ο Ολυμπιακός από την αρχή πήγε εκεί για να κερδίσει. Και το κατάφερε. Αν δεν υπήρχε και ο τραυματισμός του Σεμέδο τότε τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Οι ερυθρόλευκοι στο δεύτερο ημίχρονο μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο τέρμα αλλά η δουλειά είχε ήδη γίνει. Έτσι, ο Ολυμπιακός με συνολικό σκορ 6-1 πήρε μία πανηγυρική πρόκριση που τον στέλνει μετά από ένα χρόνο στους ομίλους του Champion’s League.

O MVP

Τα δύο γκολ του Ελ Αραμπί έκριναν την πρόκριση όποτε ο τίτλος του MVP του ανήκει. Μέσα σε όλες τις φάσεις ο Μαροκινός, αποδεικνύει πως μπορεί να αποτελέσει μία εξαιρετική λύση για την επίθεση του Ολυμπιακού. Εξαιρετικός και ο Βαλμπουενά που αγωνίστηκε σε όλο το ματς. Κινητικός και πάνω από όλα ουσιαστικός ο Γάλλος, δείχνει πως δεν έχει «τελειώσει» ποδοσφαιρικά.

Το ταμείο του Debut.gr

Στόχος επετεύχθη. Ο Ολυμπιακός πήρε μία τεράστια πρόκριση στους ομίλους του Champion’s League και πλέον μπορεί να ονειρεύεται. Οι δυνατότητες της ομάδας αυτής είναι πραγματικά πολλές και φαίνεται πως από πέρσι γίνεται μία πολλή καλή προπονητική δουλειά. Ακόμα και στο σημερινό ματς δεν αρκέστηκε απλώς σε ένα βολικό αποτέλεσμα. Αντίθετα, κυνήγησε την ανατροπή και τη νίκη, κάτι που κάνει καλό τόσο στον ίδιο αλλά και στην Ελλάδα μιας και οι βαθμοί που προσφέρει ο Ολυμπιακός είναι πολύτιμοι. Έτσι, οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν το μεγάλο τους στόχο που ήταν η πρόκριση στους ομίλους. Η εικόνα του στα προκριματικά ήταν εξαιρετική και αυτή τη πρόκριση την άξιζε στο έπακρο.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ (Σεργκέι Ματβέεφ):Κρίτσιουκ, Πετρόφ (56’ Σκόπιντσεφ), Σπάχιτς, Φιόλουσον, Στότσκι, Όλσον, Βιλένα, Ούτκιν (67’ Ιγκνατίεφ), Σουλεϊμάνοφ (32’ λ.τρ. Ναμλί), Βάντερσον, Μπεργκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο (64’ λ.τρ. Σισέ), Μεριά, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά, Μασούρας, Ποντένσε (83’ Καμαρά), Ελ Αραμπί (73’ Σουντανί).